Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | 25 Οκτωβρίου, 2010

Διακαναλικό μήνυμα Πρωθυπουργού για τις εκλογές Αυτοδιοίκησης- Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα μας πάρει και θα μας σηκώσει!

Αρθρο της Μαύρης Πατούσας

Μετά από τη δίωρη -και βάλε-  διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ζαλίστηκα λιγάκι, αλλά θα βάλω τα πράγματα σε μιά σειρά, για να μη σας ζαλίσω και σας.

Οι δημοσιογράφοι έκαναν διάφορες ‘καυτές’ ερωτήσεις , που ο καθένας από μας θα ήθελε να κάνει. Οι απαντήσεις – μακροσκελέτατες- γύριζαν γύρω από το θέμα, χωρίς όμως να το αγγίζουν στο ‘κόκκαλο’ σε πολλές περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, στο καυτό ερώτημα  γιά την  κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με μετανάστες, εγκληματικότητα, παιδική πορνεία κτλ. μας πληροφόρησε ότι φταίει ο Δήμος και η προηγούμενη κυβέρνηση που δεν πήρανε μέτρα. Τώρα, τι μέτρα μπορεί να πάρει ο Δήμος ,ή η προηγούμενη κυβέρνηση που έχει φύγει εδώ και ένα χρόνο -τη στιγμή που μπαίνουν 7,500 παράνομοι μετανάστες στη χώρα κάθε μήνα, και μαζεύονται όλο οι πεινασμένοι στο κέντρο –  δέν μας είπε. Ούτε μας είπε γιατί , στα τα κρατητήρια της αστυνομίας εξακολουθεί να υπάρχει το αδιαχώρητο από παράνομους, δηλαδή κλέφτες, εμπόρους ναρκωτικών και πόρνες, οι οποίοι αφήνονται στους δρόμους ξανά σε δυό μέρες .. γι να συνεχίσουν προφανώς το θεάρεστο τους έργο..

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, με θέμα στο πώς θα βοηθήσει η ανάρτηση της δήλωσης των φορολογικών εισοδημάτων ολων των Ελλήνων στο Διαδίκτυο, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, είπε ότι » πρέπει να αλλάξουμε» κτλ. και ανέφερε όλα τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης για Πράσινη Ανάπτυξη, αιολική ενέργεια,φωτοβολταϊκά κ.α.  Δεν αντιλαμβάνομαι πως από την ανάρτηση φορολογικών δηλώσεων στο Διαδίκτυο πήγαμε στην αιολική ενέργεια.

Πάντως, αυτή η ‘ευάερος και ευήλιος’ πολιτική , εμένα μου λέει ότι δεν μπορεί το κράτος να συλλέξει τους φόρους και ούτε και θα μπορέσει στο μέλλον, γι’ αυτό θα ελπίζει στη ρουφιανιά  του ενός και του άλλου, μήπως και τσιμπίσει κάνα φόρο.

Αλλά, ΒΕΒΑΙΑ, το κύριο θέμα ήταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές – Ο Πρωθυπουργός μας απείλησε, εμμέσως αλλά πολύ σαφώς,  ότι άμα δεν ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, θα το συνυπολογίσει με άλλους παράγοντες, και άμα δεί ότι ο »κυρίαρχος λαός’ δεν έχει πειστεί για την απόλυτη ορθότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του, έ ,τότε, θα μας πάρει ο χάρος… Ασε δε, που , τι θα πούν οι ‘αγορές’- αυτές οι ‘αγορές’, που άμα μάθουν ότι σε εκλογές που υποτίθεται πως είναι για την Αυτοδιοίκηση, ΔΕΝ ψηφίσαμε το κυβερνών κόμμα, ποιός ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν να μας κάνουν..

Και δεν έπιασαν καν τα επιχειρήματα του δημοσιογράφου, που ανέφερε ότι και στη Γαλλάι ο Σαρκοζί έχασε δημοτικές εκλογές και αντιμετωπίζει φοβερή αντίδραση, αλλα συνεχίζει την πολιτική του-σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται και η Μέρκελ, αλλά και ο Ομπάμα – η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν ότι »εμείς δεν είμαστε Γαλλία, ούτε Γερμανία, ούτε και Αμερική».

Συμφωνώ απόλυτα, δεν είμαστε ούτε Γαλλία, ούτε Γερμανία, ούτε Αμερική. Ούτε είμαστε Σουηδία, η και Ισπανία.

Βαλκάνια είμαστε, κύριε Πρωθυπουργέ, όπως πάντα, γι’ αυτό πρέπει να μας επιβάλλουν τι θα ψηφίσουμε και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης!


Σχολιάστε

Kατηγορίες