Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Φεβρουαρίου 7, 2012

Η επίδραση του Ποσειδώνα στην Ελλάδα ,ή, ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται

Ονειρο. Φαντασία. Φαντασίωση.Παραισθήσεις. Ψεύτικες ελπίδες.

Απογοήτευση.Ηθοποιϊα. Τέχνη.Ψέμματα. Συμπόνια.Φιλανθρωπία. Θύμα. Θρησκεία.Θέατρο.Σωτηρία.Φυλακή.

Απελπισία.Ναρκωτικά.Καμουφλάζ.

Διάλυση.

Η κόκκινη γραμμή, που έγινε κόκκινη  κλωστή. »Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει..» Μεγάλο λοιπόν, το παραμύθι, έχει ήδη ξεκινήσει, νάχεις να λές , όλη την μεγάλη,ατέλειωτη νύχτα του χειμώνα της Ελλάδας..

Ολα αυτά, και πολλά ακόμα, είναι  έννοιες που ταιριάζουν με τον Ποσειδώνα. Δύσκολο να τον αντιληφθείς, δεν έχει σχέση με τίποτα χειροπιαστό. Οπως χειροπιαστό δεν είναι και το νερό, παρά ρευστό, σε κίνηση αέναη, απεριόριστο,ανεξέλεγκτο. Αλλά και απειλητικό, καταστροφικό πολλές φορές. Οπως απόψε, και τις τελευταίες μέρες, με τις πλημμύρες μπαίνει ο Ποσειδών στο ζώδιο που κυβερνά, τους Ιχθείς.

Ο Ποσειδώνας, όπως βλέπουμε στον αστρολογικό χάρτη παραπάνω ( στον εσωτερικό κύκλο είναι το ωροσκόπιο της Ελλάδας, και στον εξωτερικό οι διελεύσεις), βρίσκεται στην κορυφή του ωροσκοπίου και ‘φλερτάρει’ με τον δέκατο οίκο, σε όψη τετραγώνου με τον ωροσκόπο. Εχει μόλις περάσει την σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή, αλλά παραμένει, παραπληροφορεί, θολώνει τα νερά, κάνει το μαύρο άσπρο.με δυό λόγια, ΨΕΜΑ.

Εδώ και δύο χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από την επήρρεια μιάς απόλυτα ασαφούς κατάστασης, προερχόμενης από την εξουσία, και το εξωτερικό ( 10ος οίκος, και 9ος οίκος αντίστοιχα).Η χώρα δεν ξέρει που βρίσκεται και που πατά. Επί δυετία  σώζεται, και όλο περισσότερο βυθίζεται σε όλο και πιό απύθμενα βάθη εξαθλίωσης.Οι ελπίδες του λαού συνεχώς διαψεύδονται, αλλά οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες του θεατρικού έργου »Πάρτε,δώστε, και σώστε την Ελλάδα», όλο και μηχανεύονται καινούργιους τρόπους να συνεχίσουν το έργο, αλλάζοντας το σενάριο, αλλάζοντας κατεύθυνση , δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα. Και οι θεατές τους πιστεύουν. Γιατί ? Γιατί ΘΕΛΟΥΝ να πιστεύουν σε Σωτήρες. »Δεν μπορεί, ΑΥΤΟΣ ο πολιτικός θα μας σώσει».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι Ποσειδώνιοι πολιτικοί εφαρμόζουν τις εξαθλιωτικές πολιτικές της »θυσίας» και της Σωτηρίας» της πιό πρόσφατης πράξης του θεατρικού έργου, είναι Ποσειδώνιοι ( με αυτό εννοούμε ότι έχουν στο ωροσκόπιο τους ισχυρές όψεις του Ποσειδώνα με τον Ηλιο, την Σελήνη, τον κυβερνήτη του ωροσκόπου κτλ στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους – όπως ο κύριος Παπαδήμος, που έχει σύνοδο του Ηλιου με τον Ποσειδώνα στον Ζυγό), ή  δέχονται δύσκολες όψεις του Ποσειδώνα από διέλευση, όπως ο Κύριος Σαμαράς – τετράγωνο του Ποσειδώνα πρός τον Ηλιο του στους Διδύμους. Αλλά, και το κόμμα που έφερε το Μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ του »λεφτά υπάρχουν» είναι Ποσειδώνιο – με τετράγωνο του γενεθλιου Ποσειδώνα πρός τον Ηλιο του.

Και, ενώ τα άτομα με γενέθλιες όψεις του Ποσειδώνα, έχουν μάθει να χειρίζονται τον Ποσειδώνα κατά βουληση, μπορούν για παράδειγμα να παίζουν έναν  ρόλο που θα επιλέξουν , όποιος και να είναι αυτός, με επιτυχία, και χωρίς να γίνουν αντιληπτές οι πραγματικές προθέσεις τους, οι άλλοι με τις διελεύσεις, μπερδεύονται συχνά και  δεν τους »βγαίνει» ο ρόλος όπως θα ήθελαν οι ίδιοι, ή ο σκηνοθέτης τους..

Και η χώρα , που πολλοί πολίτες της ζούν από τη φιλανθρωπία των συσσιτίων, που βλέπει τους άστεγους και άλλους αναξιοπαθούντες να αυξάνονται ραγδαία, καλείται να κάνει »θυσίες», αλλά προς τί? Να ζούν όλοι από την φιλανθρωπία, και ποιού?

Στην Ελλάδα, η θέση του Ποσειδώνα στον 10ο οίκο και σε όψη τετραγώνου με τον ωροσκόπο μέχρι στιγμής έχει δείξει μόνο  την αρνητική του πλευρά, δηλαδή την αυταπάτη,τον στρουθοκαμηλισμό αλλά και την ασάφεια – ποιός κυβερνά πραγματικά αυτή τη χώρα? Αυτοί που κυβερνούν , έχουν λαϊκή εντολή?Και ποιών εντολές εκτελούν? Που στοχεύουν οι αποφάσεις τους? Εχει αυτή η χώρα ταυτότητα, ή μετατρέπεται σε κάτι άλλο, αργά και ύπουλα?

Δεν είναι όμως μόνο αυτές ,οι αρνητικές που περιγράψαμε, οι επιρροές του  Ποσειδώνα. Οι καλές του πλευρές είναι η έμπνευση, η καλοσύνη , η κατανόηση πρός τον συνάνθρωπο, η συνεργασία μέσω της αντίληψης ότι όλο είμαστε ένα και ότι όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, η δημιουργική φαντασία που οδηγεί στην παραγωγικότητα, η ευελιξία στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα, είναι η ανάπτυξη πνευματικών δυνατοτήτων, είναι το όραμα για κάτι καινούργιο.

Σ’αυτή την χρονική περίοδο, πολλά άτομα από το ζώδιο των Ιχθύων , ή με θετικές όψεις του Ποσειδώνα , θα έρθουν στο προσκήνιο, για να συμβάλλουν με θετική ανθρώπινη συνεισφορά στη δημιουργία, με τη συνειδητότητα σε εγρήγορση.Αλλά και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να ξεφύγουν από το καμάκι του Ποσειδώνα που τους έχει καθηλώσει σε αδράνεια, τρέφοντας τους ψεύτικες ελπίδες και πίστη σε ψευδοσωτήρες.

Για την Ελλάδα, θα πάρει χρόνο μέχρι να ξεφτίσει το ψέμα του Ποσειδώνα και να πάρουν το πάνω χέρι οι καλές του πλευρές, να αποκτήσουν οι Ελληνες όραμα για το μέλλον. Ηδη, πολλοί έχουν καταλάβει πως  το θεατρικό έργο, έτσι που πάει, δεν θα έχει αίσιον τέλος. Διότι χρειάζεται και η διάκριση, να ξέρουμε δηλαδή πότε να διακρίνουμε το θέατρο, και τα παραμύθι, τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη της δημιουργίας μέσω της φαντασίας, από τα παραμύθια που ακούγονται από στόματα πολιτικών, για να καλύψουν  την σκληρή ωμότητα των αριθμών με »ροζ πέπλα»

Τι να κάνουμε, είναι και ψεύτης ο μπαγάσας ο Ποσειδώνας, όταν θέλει και το επιλέξει – και πολύ καλός ψεύτης, και ηθοποιός, και παραμυθάς – ειδικά για όσους  θέλουν να παραμυθιάζονται. Κι αν δεν το ξέρει αυτό ο γράφων, με τρεις πλανήτες στο ζώδιο των Ιχθύων, με κυβερνήτη του ωροσκόπου στους Ιχθείς, και με τρίγωνο του Ηλιου με τον Ποσειδώνα, ποιός το ξέρει? ( Και, αν αναρωτιέστε, όχι, δεν σκοπεύω να βάλω υποψηφιότητα στις εκλογές- πρώτα απ’ όλα, γιατί γίνονται προσπάθειες αυτές να μετατεθούν στο απώτερο μέλλον, για λόγους »σωτηρίας» και πάλι!)»

Ποσειδώνια χώρα βέβαια  και η Ελλάδα, χώρα όμορφη,  που η ομορφιά της οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην θάλασσα της και στα πολυάριθμα νησιά της ( Αφροδίτη στους Ιχθείς σε όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα), χώρα καλλιτεχνική, χώρα με μακριά ναυτική παράδοση. Αλλά…αλλά ο λαός ( Σελήνη στους Διδύμους σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και 150 μοίρες με τον Ποσειδώνα), είναι άκραία μεταβλητός, και εύκολος στο παραμύθιασμα – να παραμυθιάζει και να παραμυθιάζεται συνάμα, να κάνει  όνειρα »θερινής νυκτός» που δεν έχουν καμμιά βάσιμη ελπίδα πραγμάτωσης, αλλά και να πιστεύει εύκολα τις μεγαλόστομες υποσχέσεις των Μαυρογυαλούρων.

Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να πεισθούν οι »Ποσειδώνιοι» λαοί-ή άνθρωποι- ότι κάτι είναι ψέμα, απλά και μόνο γιατί ΘΕΛΟΥΝ να παραμυθιάζονται. Γι’ αυτό και θα χτυπηθούν αλύπητα, μέχρι να καταλάβουν ότι  δεν υπάρχουν Σωτήρες – μόνοι τους θα μαζέψουν τα κομμάτια τους, αφού έχει κατανοήσει καιμετανοήσει. Πρόκληση, και ευκαιρία είναι τώρα, που ο Ποσειδώνας κάνει , για 2η φορά τετράγωνο στον ωροσκόπο της Ελλάδας.

Να προσθέσουμε εδώ ότι και ο γενέθλιος Ποσειδώνας της Ελλάδας , στον 8ο οίκο, είναι σημαντικός , γιατί σχετίζεται με τα δάνεια της Ελλάδας,  ( μαζί με το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα) και την ασάφεια  που τα περιβάλλει.

Ο Ποσειδώνας αυτός, ενεργοποιείται πάντα από αρνητικές όψεις διελεύσεων των αργών πλανητών σε περιπτώσεις προηγούμενων χρεωκοπιών της Ελλάδας. Για παράδειγμα, στη χρεωκοπία του 1843, που είχε επέλθει από μία παρόμοια κατασταση δανείων, τόκων κτλ. με τη σημερινή, ο γενέθλιος Ποσειδώνας δεχόταν σύνοδο από τον διελ. Κρόνο, και τετράγωνο από τον διελ. Πλούτωνα.Και τότε ο γενέθλιος Ποσειδώνας πλησίaζε το MC, στις 20 μοίρες του Υδροχόου από τον 9ο οίκο.

  Η κατάσταση τότε οδήγησε και σε εξέγερση,ανατροπή της απολυταρχίας του Οθωνα, και στην δημιουργία του Συντάγματος -3η Σεπτ. 1843.

Πότε είναι η επόμενη φορά? Μέχρι την περίοδο 2015-2016, που και ο Διελ. Ουρανός και Πλούτωνας, θα κάνουν όψεις τετραγώνου ο 1ος και συνόδου ο 2ος στον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας – εκεί θα παιχτεί και η τελική πράξη του ελληνικού δράματος .

Αλλά αυτό είναι θέμα για ένα άλλο άρθρο.

Θα κλείσουμε το άρθρο με ένα απόσπασμα από το χιουμοριστικό βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου , με τίτλο »Ελληνική Μυθολογία»- άρθρο αφιερωμένο στον Ποσειδώνα. Το άρθρο γράφτηκε το 1964, μιά ταραγμένη πολιτικά περίοδο για την Ελλάδα, με τις κυβερνήσεις να ανεβοκατεβαίνουν η μιά μετά την άλλη με ταχύ ρυθμό. Που ήταν ο Ποσειδώνας? Μα σε όψη τετράγωνου με την γενέθλια αντίθεση Ηλιου-Ουρανού με τον Κρόνο της Ελλάδας. Μιά περίοδο ταραγμένη, αλλά και τόσο παραγωγική καλλιτεχνικά και πνευματικά .

(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)

 

Και το όνομα του ναυάρχου : Ποσειδών..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: