Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Δεκέμβριος 13, 2011

Εκλογές στην Ελλάδα..Καλομελέτα και ΔΕΝ έρχονται..(?)

Σήμερα, και , όλως τυχαίως, τρείς μέρες μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. περί μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη ( τα οποία ουδόλως δεν ηρέμησαν τις αγορές, αφού τα μέτρα ήταν, το λιγότερο, απογοητευτικά), είδαμε παράλληλα και τις πρώτες προσπάθειες να πειστεί ο λαός για τα προτερήματα της παραμονής της κυβέρνησης Παπαδήμου στην εξουσία » μέχρι να τελειώσει το δύσκολο έργο της » – δηλαδή, ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

Είδαμε το άρθρο του κ. Στεφανόπουλου στην »Καθημερινή», 11 Δεκ. 2011, να μας λέει ότι :

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί για να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει». Και αυτή είναι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, κατά τον ίδιο.

Αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η κα. Διαμαντοπούλου , και ο Π. Ευθυμίου μίλησαν υπερ της μακροχρόνιας  παραμονής της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως αναφέρει  άρθρο του »ΒΗΜΑΤΟΣ» (πηγή)

Σας εκπλήσσει αυτό? Εμένα προσωπικά, όχι. Εχω γράψει σχετικά και στο άρθρο με τίτλο » Ελλάδα-Νέα κυβέρνηση Συνεργασίας-η αστρολογική σκοπιά»   :

»αυτή η κυβέρνηση , έχει ισχυρή στήριξη και πιθανώτατα, μεγαλύτερη διάρκεια από ότι  αρχικά προβλέφθηκε.»

Η εντύπωση αυτή έγινε ισχυρότερη μετά την απόφαση της Συνόδου κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Απλά, γιατί όπως είπαμε παραπάνω, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα βαθύνουν την κρίση στην Ευρώπη, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης, και βέβαια αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες  πλήρους κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας – και κοινωνίας- για πολλούς λόγους που έχουν ήδη γραφτεί σε ελληνικές και ξένες δημοσιεύσεις.

Ενδεικτικά, ο οικονομολόγος Paul Krugman στο άρθρο του με τίτλο » Κρίση και Δημοκρατία»  στους New York Times, αναφέρεται στην βαθεία ύφεση που αναμένεται στην Ευρώπη, χωρίς προοπτικές ανάπτυξης , αλλά και στην επικίνδυνη τροπή που παίρνει η Δημοκρατία σε πολλές χώρες της Ευρώπης.( πηγή)

Είναι να απορεί κανείς ότι πολλοί πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας, γνωρίζοντας τον μέγιστο κίνδυνο απόλυτης χρεωκοπίας της Ελλάδας, να επιθυμούν αυτή την ώρα εκλογές? Οποιος είναι στην κυβέρνηση  όταν θα πέσει η Δαμόκλειος σπάθη, αυτός θα φάει και την ρετσινιά. Αλλά, ακόμα και χωρίς χρεωκοπία, τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα ,όχι μόνον είναι σκληρότατα, αλλά είναι και αναποτελεσματικά, με μεγάλο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών.

Προτιμούν λοιπόν να γίνει κάποιος άλλος ο »αποδιοπομπαίος τράγος»  την επόμενη μέρα της καταστροφής, και να παριστάνουν μετά ότι »δεν ήταν αυτοί, ήταν οι άλλοι, ήταν όλοι μαζί, αυτοί δεν είχαν ευθύνη» και πολλές άλλες δικαιολογίες που , ελπίζουν, ότι θα τους απαλλάξουν ευθυνών .

Παράλληλα δε, αν δεν γίνουν εκλογές, θα διατηρήσουν και για μεγάλο διάστημα τις καρέκλες , μαζί με τις, καθόλου αμελητέες, απολαβές των »καρεκλών».

Μ’ ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια.

Υπάρχουν βέβαια και τα αντίθετα επιχειρήματα – για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου – ότι τα κάνουν όλα για το »καλό της πατρίδας». Βέβαια, αν η κατάργηση των εκλογών επειδή βρισκόμαστε σε δύσκολες συνθήκες, είναι αυτό που πρέπει να γίνει , τότε και όλες οι δικτατορίες καλώς έγιναν. Κι αυτές είχαν τα ίδια επιχειρήματα, για το καλό της πατρίδας.

Σε σχέση με την μακροβιότητα – ή μή- αυτής της κυβέρνησης , θα ήθελα να αναφερθώ στο αξιόλογο άρθρο του συναδέλφου blogger » Μποτίλια στο πέλαγος» , με τίτλο » Δυσμενέστατοι οιωνοί για τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά ακόμα πιό δυσμενείς για το νέο κυβερνητικό σχήμα».(πηγή)

Στο άρθρο αυτό αναφέρεται και στην δική μου ανάλυση, λέγοντας :

»Θεωρώ, ότι η ερμηνεία – εκτίμηση του εν λόγω φίλου, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα είναι βραχύβια, αλλά ότι αυτή θα διαρκέσει, δεν πρόκειται να επαληθευθεί.»

Οπωσδήποτε, τα επιχειρήματα που αναφέρει ο φίλος » Μποτίλια στο πέλαγος» έχουν βάση . Αλλά χωρίς να μπώ εδω σε πολλές αστρολογικές λεπτομέρειες, πίστευα  και πιστεύω – και πέραν των αστρολογικών δεικτών –  ότι θα γίνουν πολλές προσπάθειες από τις ανωτέρω πολιτικές πλευρές, να διατηρήσουν αυτήν την κυβέρνηση για πολύ μακρύτερο διάστημα , επειδή τους συμφέρει πολιτικά. Οι δε ‘δύσκολες’ πλανητικές όψεις που αναφέρει ο συνάδελφος, μπορεί να αναφέρονται και σε αυτά που πρόκειται να μας κάνουν πρώτα, και μετά σε αυτά που θα πάθουν οι ίδιοι ( όπως πολλές φορές συμβαίνει με άτομα και κυβερνήσεις που έχουν άσχημο ωροσκόπιο, αλλά οι πράξεις τους αφορούν χώρες ή μεγάλους αριθμούς ατόμων).

Πέραν αυτού, δεν αποκλείω όμως κάποια απρόσμενα, και πολύ δύσκολα στην αντιμετώπιση γεγονότα, που μπορούν να ανατρέψουν  τις προσπάθειες για μακρόχρονη  διάρκεια της κυβέρνησης αυτής ( δύσκολα γεγονότα αναμένονται τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου 2012).

Ηδη, έχουν αρχίσει υπουργοί, όπως ο κύριος Βενιζέλος, να αντιλαμβάνεται ότι  , αφού επίκεινται και νέα σκληρότερα μέτρα το 2012 -λόγω της μη επίτευξης των στόχων των εσόδων – πρέπει να προτείνει άλλες λύσεις για την σκληρή εφαρμογή των μέτρων ( Αυτή η κυβέρνηση καλείται να υπογράψει τα περαιτέρω σκληρά μέτρα καθώς και την δανειακή σύμβαση, αλλά μιά άλλη, εκλεγμένη, θα κληθεί να εφαρμόσει τα μέτρα που υπόγραψε η παρούσα ). Γι’αυτό και θα αρχίσει μιά πάλη μεταξύ των υπουργών, βουλευτών κτλ. που στηρίζουν την κυβέρνηση, για το πως θα εμφανιστούν ο καθένας απ’ αυτούς ότι δεν φταίνε αυτοί για την περαιτέρω εξαθλίωση, εφαρμόζοντας παράλληλα τα μέτρα που επιβάλλονται από την Τρόϊκα μέσα στα πλαίσια λιτότητας και ύφεσης που αποφάσισε η Ευρωζώνη.

Ειδικά για την Ελλάδα, εφαρμόζεται η πολιτική της ραγδαίας εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή η ΜΕΙΩΣΗ όλων των εισοδημάτων με πολλαπλούς τρόπους, όπως η ήδη επιβληθείσα αυξημένη φορολογία σε εισοδήματα και ακίνητα και έμμεσους φόρους, οι απολύσεις και εφεδρεία στο Δημόσιο, οι μειώσεις σε κάθε μορφής κοινωνικής παροχής – επίκειται βέβαια και η μείωση του βασικού μισθού, καθώς και το ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων τον Ιανουάριο και, κατά πάσα πιθανότητα, περαιτέρω Μείωση των κυρίων συντάξεων τον Μάρτιο 2012. Η παράλληλη ύφεση που θα συνοδεύσει τα μέτρα αυτά, και οι πενιχρές έως ανύπαρκτες προοπτικές ανάπτυξης,  θα φτάσουν σε καταστάσεις που κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν θα μπορεί να πείσει  τον κόσμο με το αίολο πλέον επιχείρημα, ότι »τα κάνουμε όλα για να μείνουμε στο ευρώ, γιατί αν πηγαίναμε στη δραχμή, θα είχαμε υποτίμηση 50-60% στα εισοδήματα, ή στην περιουσία». Hδη τα εισοδήματα έχουν μειωθεί κατα 25%, όπως ανάφερε ο Κ. Ρομπόλης, αναλυτής της ΓΣΕΕ. (Αρθρο)

Εν όψει των παραπάνω, θα δούμε όλους τους πολιτικούς να προσπαθούν να προτείνουν ‘λύσεις’, και κυρίως να τις εμφανίσουν έτσι στον λαό, που θεωρούν ότι θα έχει το λιγότερο δυνατό κόστος για τους ίδιους- γιατί το μέλλον της Ελλάδας το έχουν ήδη δώσει.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: