Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Σεπτεμβρίου 11, 2011

Κι άλλα χαράτσια στα ακίνητα – ή μήπως περιμένατε κάτι άλλο από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στη ΔΕΘ?

Ελληνική Οικονομία

Πρίν ανακοινώσει την καινούργια βαριά φορολογία στα ακίνητα, με το περίτεχνη ονομασία » Υποκατάσταση μη εισπραχθέντων εσόδων» επικαλείται  ο κ. Βενιζέλος και τους διεθνείς κερδοσκόπους,  και την σημερινή δομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και την κοινή γνώμη των ψηφοφόρων κάποιας γερμανικής επαρχίας, και άλλες χαώδεις αιτιάσεις που επηρρεάζουν την παγκόσμια, την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία, και τελευταία  επικαλείται την ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ των εσόδων που είχε προυπολογίσει  η κυβέρνηση- αποτέλεσμα?  ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. Και διετές- μόνο.

Ως συνήθως, φορολογούν τα ήδη φορολογημένα πολλές φορές . Γιατί, όπως υπονόησε σαφώς ο κ. Βενιζέλος, θεωρεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων είναι φοροφυγάδες. Και το ερώτημα είναι , αυτοί οι ιδιοκτήτε δεν ελέγχθηκαν για το ‘Πόθεν έσχες» όταν αγόρασαν?

Και, ας πούμε ότι δεν ελέγχθηκαν όπως έπρεπε στο παρελθόν. Γιατί, αφού θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, που και τώρα είναι η πηγή των οικονομικών μας δεινών,  πολύ πρόσφατα  η κυβέρνηση  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ »ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» στις αγορές ακινήτων?

Μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ θα επιβληθεί το καινούργιο χαράτσι στα ακίνητα . ( Κι όσοι σκοπεύετε να μην το πληρώσετε, ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ)

Αν τώρα, εσείς που έχετε το ακίνητο, δεν έχετε τα αντίστοιχα εισοδήματα πιά, είτε γιατί είστε συνταξιούχος, ή γιατί κλείσατε την επιχείρηση σας, ή γιατί δεν μπορείτε να το ενοικιάσετε λόγω ύφεσης, ούτε και να το πουλήσετε , έ… κόψτε το λαιμό σας!

Εδώ προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος και το λαϊκίστικο μέρος του χαρατσιού – ότι τα ‘Βόρεια προάστεια’ θα πληρώσουν πολύ περισσότερο από τις λαϊκές γειτονιές – παρηγοριά στον άρρωστο.  Οπως παρηγοριά στον άρρωστο, αποτελεί , και η πολύ καθυστερημένη περικοπή ενός μισθού βουλευτών, προέδρου Δημοκρατίας και λοιπών  μισθοσυντήρητων του σάπιου πολιτικού μας συστήματος ( Λέτε να πεινάσουν?)

Και, για πολλοστή φορά, μας διαβεβαιώνει ο κ. Βενιζέλος ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Εκτός εάν.. ως συνήθως…

Απλά γιατί η κυβέρνηση του δεν μπορεί να πιάσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες, θεωρεί ότι όλοι πρέπει να την πληρώσουν, και ότι όλοι είναι φοροφυγάδες – ίσως απο΄την πλευρά του να έχει δίκιο, αφού  η κυβέρνηση του κρίνει »εξ ιδίων τα αλλότρια΄’

Το συμπέρασμα από όλα αυτά?

Το Μνημόνιο απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ και  η κυβέρνηση είναι εντελώς ανίκανη να συλλέξει τα έσοδα που είχε προυπολογήσει ( όπως έχει πολλάκις συμβεί) , και βάζει , πανικόβλητη, χαράτσια δεξιά κι αριστερά, βαθαίνοντας όλο και περισσότερο την ύφεση , την ανεργία και την γενική εξαθλίωση της χώρας.

Και  το βαρέλι της επικίνδυνης ανικανότητας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ…

Υ.Γ.

Να κάνουμε και μιά εποικοδομητική πρόταση στην κυβέρνηση για την έγκαιρη συλλογή των φόρων, χαρατσίων, ειδικών εισφορών, υποκατάστατα μη είσπραξης εσόδων κτλ:

Να καταργήσει τις εφορίες – αφού έτσι κι αλλιώς δεν μαζεύουν τους φόρους που πρέπει – και να τους βάλει ΟΛΟΥΣ τους φόρους, και τους παληούς και αυτούς που θα βάλει στο μέλλον, με τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

Γιατί πιό εύκολα ζεί κανείς άμα δεν πληρώνει φόρους και του κόψουν το ηλεκτρικό –  ΑΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: