Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Αύγουστος 17, 2011

Ελληνική Οικονομία : ‘Μπουρίνι’ ή ‘Θέατρο του παραλόγου»? – Η αστρολογική σκοπιά

Στην Ελλάδα είχαμε συνήθως μελτέμια τον Αύγουστο. Αυτός όμως ο Αυγουστος δεν είναι σαν τους άλλους. Αυτόν τον Αύγουστο έχουμε μπουρίνια. Τα μπουρίνια των ανακοινώσεων για την βύθιση της οικονομίας στην ύφεση, τα λουκέτα και την ανεργία, καθώς και την επικείμενη φοροκαταιγίδα. 

Στις 12 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ύφεση και την ανεργία, που επιβεβαιώνουν τις πιό απαισιόδοξες προβλέψεις.

Η μείωση του ΑΕΠ του 2ου τριμήνου του 2011 έφτασε το -6.9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 , καθιστώντας το πλέον αδύνατο να πιαστούν οι στόχοι της κυβέρνησης για μείωση του 3.8% εντός του 2011.

Η ελληνική οικονομία συρρικνούται ραγδαία, ακριβώς λόγω των μέτρων λιτότητας και υπερφορολόγησης που πήρε, παίρνει , και θα πάρει η κυβέρνηση, με τον σκοπό να πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας. Αλλά, η υπερβολική ύφεση συρρικνώνει τα έσοδα , και οι στόχοι της κυβέρνησης/Τρόϊκας να μην επιτελούνται ποτέ, με αποτέλεσμα ακόμα πιό σκληρά μέτρα.

Μία από τις τρομακτικές συνέπειες της καλπάζουσας ύφεσης είνια βέβαια και η ανεργία : Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτές αναφέρουν ότι η ΕΠΙΣΗΜΗ ανεργία , τον Μάϊο 2011 έφτασε στο 16.6% ( 685.000 άνεργοι)., παρά το γεγονός ότι την περίοδο αυτή αυξάνονται θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Τα πραγματικά νούμερα όμως είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς οι επίσημοι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν τους μαθητευόμενους, αυτούς που βρίσκονται σε προγράμματα κατάρτησης και τους εργαζόμενους που μπορεί να εργάζονται έστω και μία ώρα την εβδομάδα – χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Ρωμανιάς, επιστημονικός  συνεργάτης της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι, κατά τους υπολογισμούς του, με την χρήση μαθηματικών μοντέλων, οι πραγματικοι αριθμοί των ανέργων  είναι αυτή την στιγμή πολύ μεγαλύτεροι και θα φτάσουν το ενάμισυ εκατομύριο στο τέλος του 2011!

Η παρατεταμένη ανεργία, πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, έχει και αρνητικη επίρροή στην ψυχολογία των ατόμων, που θεωρούν τον εαυτό τους περιθωριοποιημένο, και οδηγεί σε κατάθλιψη αρχικά , και οργή μετέπειτα , που στρέφεται κατά τη κοινωνίας, με αποτέλεσμα κοινωνική αναταραχή, εξεγέρσεις κ.α. – Ενα τέτοι παράδειγμα ήταν και οι πρόσφατες αιματηρές ταραχές στην Βρετανία

Ενώ πληθαίνουν οι οικονομολόγοι που αναφέρουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν  σε κατάρρευση της οικονομίας, η κυβέρνηση και η Τρόϊκα δεν πτοούνται, αλλά ακολουθούν την΄΄ πεπατημένη΄΄ πρός τον γκρεμό.

Οι οικονομολόγοι Ν. Μαγγίνας – Εθνική Τράπεζα και Ben May-Capital Economics, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

( πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111839205 )

Ρυθμός αύξησης ΑΕΠ
Β’ 3μηνο*Α’ 3μηνο* Δ’ 3μηνο* Γ’3μηνο*
Σε ετήσια βάση -6,9% -8,1% -8,8% -4,8%
——————————————————
* μη εποχικά διορθωμένα
Πηγή: ΕΛ.ΣΤΑΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο. Φαίνεται ότι έχουμε μια ηπιότερη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας από το πρώτο τρίμηνο. Αλλά οι περισσότεροι δείκτες συγκυρίας δείχνουν επιδείνωση στο τρίτο τρίμηνο, με την κορύφωση της αβεβαιότητας με την κρίση χρέους και την επιδείνωση της οικονομικής επίδοσης στις χώρες της
Ευρώπης».
«Για το σύνολο του έτους περιμένουμε υποχώρηση του ΑΕΠ της τάξης του 4-4,2%. Αναμένουμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους επιτάχυνση των υφεσιακών πιέσεων επειδή το σύνολο των δημοσιονομικών, διορθωτικών μέτρων θα εφαρμοστεί αυτή την περίοδο».

BEN MAY, CAPITAL ECONOMICS
«Το γεγονός ότι πρόκειται για εποχικά μη διορθωμένα στοιχεία κάνει δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει με το ελληνικό ΑΕΠ. Το βασικό μήνυμα, ωστόσο, είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός πτώσης επιβραδύνεται για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, το -6,9% δείχνει ακόμα απίστευτη αδυναμία. Η οικονομία παραμένει σε βαθιά ύφεση.»
«Νομίζουμε ότι η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για πολύ περισσότερο από ό,τι εκτιμάται στις επίσημες προβλέψεις. Βλέπουμε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το 2012 και το 2013… Η ύφεση, ή στασιμότητα, θα μπορούσε να διαρκέσει για πολλά χρόνια».

Η επιδείνωση λοιπόν της ύφεσης είναι αναμενόμενη , όπως και της ανεργίας σαν μία από τις χειρότερες συνέπειες της ύφεσης.

Δεδομένων αυτών των στοιχείων, οι δείκτες της ύφεσης , της ανεργίας, καθως και της συρρίκνωσης του ΑΕΠ θα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα, εφ’όσον ακολουθείται η ίδια τακτική του Μνημονίου με τα δοκιμασμένα αποτελέσματα.

Παράλληλα, αυξάνονται οι φωνές οικονομολόγων και άλλων οικονομικών παραγόντωνπου από διαφορετικούς δρόμους, καταλήγουν ότι το ευρώ δεν μπορεί να διατηρηθεί  ως έχει με τα σημερινά δεδομένα ( π.χ. George Soros: να φύγει η Ελλάδα και η Πορτογαλία από το Ευρώ, γιατί ποτέ δεν θα ξεπληρώσουν το χρέος –  Joseph Stiglitz : με τα σημερινά δεδομένα, και εφ’όσον δεν βοηθούνται αποτελεσματικά οι χρεωμένες χώρες από την Ε.Ε., πρέπει να φύγει η Γερμανία από το ευρώ)

Ομως, χτές είχαμε και ένα άλλο »καλό» νέο για το οποίο -πιστεύουν- ότι πρέπει να πανηγυρίζουν Διάφορα Μέσα Ενημέρωσης και κυβερνητικοί κύκλοι : Οι Δανειστές μας οι Φινλανδοί ΄δεχτηκαν επιτέλους να μας δανείσουν τα συμφωνηθέντα στην άλλη ΄’πανηγυρική’  σύνοδο της 21ης Ιουλίου, με ένα απλό αντάλλαγμα:Να τους καταθέσουμε πρώτα  χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, και όταν ξεπληρώσουμε τα δάνεια μας , θα μας επιστρέψουν τα χρήματα! Πραγματικά, ένας ευφυής και πρωτότυπος τρόπος δανεισμού , και είναι απορίας άξιον πως και δεν το σκέφτηκαν κι άλλοι δανειστές μας! 

Εάν αυτά δεν εμπίπτουν στη δίνη του θέατρου του Παράλογου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο πρωταγωνιστεί  εδώ και ενάμισυ χρόνο η Ελλάδα, και μέσα στα πλάισια του οποίου, ενάντια σε κάθε οικονομική ανάλυση από έγκριτους οικονομολόγους, ακολουθείται η ίδια συνταγή της υπέρμετρης φορολογίας, των περικοπών μισθών, παροχών και συντάξεων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε όλο καιμεγαλύτερη  συρρίκνωση της οικονομίας,  τότε δεν ξέρω τι εξήγηση να δώσει κανείς.

Και η μαγική λέξη »Ανάπτυξη»‘? Πουθενά δεν φαίνεται στον ορίζοντα..

Ας δούμε όμως τώρα το θέμα και απο την αστρολογική του πλευρά:

Θα περιμέναμε όμως τίποτε καλύτερο αυτές τις μέρες , με τον δεδομένο πλανητικό συνδυασμό που επηρρεάζει  αρνητικά την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση και το μέλλον του ευρώ?   Σίγουρα όχι , αν κοιτάξουμε τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας ( το γενέθλιο ωροσκόπιο βρίσκεται στον εσωτερικό κύκλο, το προοδευμένο ωροσκόπιο στον μεσαίο , και οι διελευσεις στον εξωτερικό κύκλο).

Βλέπουμε εδώ ότι το ‘σκληρό’ κοσμικό Τ-τετράγωνο Αρη-Ουρανού Πλούτωνα βρίσκεται ακριβώς επάνω στο Τ-τετραγωνο της ελλάδας, που σχηματίζεται από τον γενέθλιους Δία-πλούτωνα και την προοδευμένη Αφροδίτη. Εχουμε αναφερθεί επανειλλημένα στο τελευταίο τ-τετράγωνο, αλλά να θυμίσουμε ότι αυτό είναι βασικά υπεύθυνο για την οικονομική δυστοκία και ακόλουθη υποδούλωση της χώρας – δεδομένου βέβαια ότι υπα΄ρχει το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, που σημαίνει ότι πάντα η χώρα εξαρτάτο από ξένα κεφάλαια διαφόρων ‘εταίρων’ μας.

Ο διελαύνων Αρης  ενεργοποιεί το γενέθλιο, καθως και το προοδευμένο Τ-τετράγωνο Πλούτωνα – Δία στο διάστημα 12-18 Αυγούστου, γι’ αυτό και εμφανίστηκαν και οι εξελίξεις που αναφέραμε παραπάνω.

Στην παρούσα περίοδο , οι αρνητικές συνέπειες εξομαλύνονται με την  υπεραισιοδοξία , και τα μεγάλα λόγια ( δηλαδή την ‘διευκολυντική’ διέλευση του Δία από το Τ-τετράγωνο, αλλά και από την προοδευμένη αντίθεση Ερμή, Ηλιου MC με προοδ. Ουρανό σε γωνία τετραγώνου) ,χωρίς αυτό όμως να αλλάζει την πραγματική εικόνα. Το φθινόπωρο ο Δίας θα απομακρυνθεί λόγω ανάδρομης κίνησης, και οι αρνητικές συνέπειες της συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής θα γίνουν εμφανέστερες.

Ο διελαύνων Δίας όμως δημιουργεί και ανοιχτό μεν, Τ-τετράγωνο δε,  μετην αντίθεση των προοδευμένων  ΜC,Ερμη,Ηλιου στον 3ο οίκο με τον Προοδ. Ουρανό στον 9ο οίκο.   Ενα στοιχείο ‘ ατεκμηρίωτων, αλλοπρόσαλλων και αντικρουόμενων αποφάσεων χαρακτηρίζει αυτή την πλανητική όψη, που εντείνετει από την παρουσία του Δία και μάλιστα παρουσιάζεται και ως άκρως θετική, ενώ εμπεριέχει τρέλλας , παραλογισμού – σαν έναν τρελλό που χαρούμενος βαδίζει ολοταχώς προς τον γκρεμό μπροστά του. ( παρεπιπτόντως, παρόμοιες όψεις αφορούν και την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετα και τις αποφάσεις της κρίσιμης συνάντησης Σαρκοζί-Μέρκελ στις 16 Αυγούστου- αλλά για την Ευρωπαϊκή Ενωση θα μιλήσουμε  εκτενέστερα σε άλλη δημοσίευση)

Ειδικά στην περίοδο από το φθινόπωρο του 2011-αρχές του 2012, η προοδευμένη Σελήνη θα κάνει όψη συνόδου με τον γενέθλιο και αργότερα τον προοδ. Ουρανό, ενεργοποιώντας την αντίθεση των προοδευμένων  ΜC,Ερμη,Ηλιου στον 3ο οίκο με τον Προοδ. Ουρανό στον 9ο οίκο. ( Σηματοδοτεί περίοδο ταραχών, αστάθειας, ανακατατάξεων, πιθανόν και στις δομές εξουσίας, αλλά κα θέματα εθνικά που αφορούν το εξωτερικό).

Η τάση αναταραχών φάινεται να ενισχύεται και λόγω της παρατεταμένης διέλευσης του Αρη στην Παρθένο, η οποία επηρρεαζέι αρνητικά το γενέθλιο Τ-τετράγωνο Αφροδίτης-σελήνης -Αρη, δημιουργώντας ένα μεγάλο τετράγωνο.

Η όψη αυτή αφορά το λαό και σημαίνει εριστικότητα, κόντρες και επιθετικότητα και αδιέξοδες καταστάσεις, λόγω του μεγάλου τετραγώνου, θα διαρκέσει δε από τα μέσα Δεκεμβρίου 2011 ως και τέλη Φεβρουαρίου 2012.

Το τελικό ευνοϊκό πέρασμα του Δία θα γίνει αρχές Μαρτίου του 2012, αλλά η αισιοξοξία θα είναι πολύ βραχυχρόνια και χωρίς βάσεις.

 Και η παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό σε όψη τετραγώνου με την γενέθλια αντίθεση των πλανητών στον 3ο-9ο οίκο που προαναφέραμε, η οποία θα γίνει αισθητή απο το φθινόπωρο του 2012, και θα συνεχιστεί και το 2013 και -τουλάχιστον- ως τα μέσα του 2014,  δεν προμηνύει τίποτε καλύτερο για όλα τα θέματα της οικονομίας που προαναφέραμε , αλλά και άλλους οικονομικούς δείκτες, εφ’όσον ακολουθείται η ίδια οικονομική τακτική στην Ελλάδα,  και τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: