Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Μαρτίου 2, 2011

Αυξημένη εγκληματικότητα στην Ελλάδα: Ποιός πληρώνει το Μέγαρο?

 

Λίνα

 

Μαύρη Πατούσα

Η  » Mpateskyloialeste» -κατά κόσμον Λίνα -και η ‘Μαύρη Πατούσα» , σχολιάζουν την επικαιρότητα, αναλύουν και αντιπαρατίθενται.

Λίνα: Πατούσα, μου φαίνεται ότι έχεις κάνει ένα λάθος στον τίτλο του άρθρου- η φράση λέει » Ποιός πληρώνει το ΜΑΡΜΑΡΟ», όχι το Μέγαρο!

Μ. Πατούσα: Δεν έχω κάνει κανένα λάθος, το ΜΕΓΑΡΟ έγραψα, και αυτό εννοούσα.

Λίνα: Μα, τι σχέση έχει το Μέγαρο με την εγκληματικότητα?

Μ. Πατούσα: Φαινομενικά, μόνο χρονικά συνδέονται- χτές το απόγευμα, την ίδια ώρα σχεδόν που συζητιόταν στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η πληρωμή των χρεών  του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ από το Ελληνικό κράτος, ύψους 95 Δισ. Ευρώ , την ίδια λοιπόν ώρα , δολοφονήθηκανμε Καλάσνικοφ, με τον πιό στυγνό τρόπο, δύο νεαροί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ  από αδίστακτους ληστές, απλά γιατί προσπαθούσαν να κάνουν την δουλειά τους.

Το τραγικό αυτό συμβάν φέρνει για μιά ακόμα φορά στην επικαιρότητα τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η εγκληματικότητα στη χώρα μας, και που την βιώνει στο πετσί του και ο κάθε πολίτης.

‘Τις πταίει», λοιπόν?

Ο μέσος πολίτης θα σου πεί » εκ πρώτης όψεως, φταίει η αστυνομία, φταίει το 100 – Η Αμεση δράση- που ,όταν παίρνεις τηλέφωνο και λές, π.χ. στο τάδε σημείο μας δέρνουν και προσπαθούν να μας κλέψουν», σου λένε »θα έρθει περιπολικό» , και περνάει μισή ώρα, μιά ώρα , δυό ώρες , και δεν έρχονται.. ( εδώ αναφέρομαι και σε  ένα πραγματικό πρόσφατο συμβάν ξυλοδαρμού και επίθεσης, λόγω φραστικής αντιπαράθεσης, απο ομάδα »ατόμων» που εξασκούν τις φίλαθλες δραστηριότητες τους καθημερινά σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, παράλληλα εμποδίζοντας και τραυματίζοντας πολλούς άλλους πολίτες που δικαιούνται να περνάνε απο τον χώρο. Το εντυπωσιακό ήταν η ευκολία με την οποία τα »άτομα» αυτά ξυλοφορτώνουν όποιον αντιτίθεται, μέσα σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο- προφανώς έχουν πολυ θράσος , ή ξέρουν ότι δεν θα υποστούν συνέπειες.. Εχει γίνει σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών)

Αλλά , η χτεσινή δολοφονία των δύο άτυχων αστυνομικών , φέρνει στην επιφάνεια τις δομικές αδυναμίες  του όλου συστήματος αστυνόμευσης , αλλά και απονομής Δικαιοσύνης στη χώρα μας, που , σαν σε συγκροτημένη προσπάθεια, λειτουργεί σαν να λέει στους πάσης φύσης εγκληματίες » Περάστε, ληστέψτε, σκοτώστε, και βγάλτε την λάδι!»

Καταγγελίες εκπροσώπων των αστυνομικών που έγιναν σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αναφέρουν :

»Τα περιπολικά χρεώνονται σε αστυνομικούς, και όταν αυτά χρειάζονται επισκευή, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ευκολα , έστω και 30-40 ευρώ, να πληρωθεί η επισκευή- πολλές φορές οι ίδιοι οι αστυνομικοί πληρώνουν από τη τσέπη τους για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους»

» Η βία στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ»

»Οι αστυνομικοι της ομάδας ΔΙΑΣ πληρώνουν από μόνοι τους εξαρτήματα της δουλειάς τους, και έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις αυτές επειδή είχαν άδεια μοτοσυκλέττας, τους δόθηκε δε ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ εκπαίδευση για καταδίωξη, αστυνόμευση κτλ. , πρίν τους βγάλουν στους δρόμους. Ακόμα δε και σφαίρες, αλλά και χειροπέδες αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους»

» Ληστές που έχω συλλάβει επ’ αυτοφόρω, πάνε στον Εισαγγελέα, ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ μέχρι να γίνει η δίκη».

»Δεν έχουμε Αστυνομία διαθέσιμη να κυνηγάει το κοινό έγκλημα, γιατί φυλάει στόχους, δεκάδων παραγόντων, βιομηχάνων, ποδοσφαιριστών, και άλλων επωνύμων, και μάλιστα ειδικά τεελυταία, με τα έκτροπα που έγιναν στο ποδόσφαιρο!!»

Και πότε θα γίνει η δίκη? Βάλε σε ενάμισυ χρόνο στην καλύτερη περίπτωση, άντε και καμμιά αναβολή μετά, και στο μεταξύ ο ληστής είναι έξω ελεύθερος πιθανότατα συνεχίζοντας το θεάρεστο του έργο ( Στο ρόλο της Δικαιοσύνης, θα σας το πεί ο καθένας δικηγόρος , αλλά και κάθε πολίτης που είχε παρόμοια εμπειρία πρόσφατα, πως και οι δικαστές είναι πολύ λίγοι, και οι υποθέσεις πάρα πολλές, για να λειτουργούν αποτελεσματικά- μιά βόλτα στα Δικαστήρια, όπως έκανα εγώ πρόσφατα, θα σας πείσει !)

Οπως βλέπεις λοιπόν, το πρόβλημα της ασφάλειας του πολίτη έχει πολλές παραμέτρους, και δεν αφορά καμμιά υπηρεσία χωριστά, αλλά αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό που κάνει – ή δεν κάνει στην περίπτωση μας- η κεντρική κρατική εξουσία. Και αυτό γίνεται εδώ και χρόνια, απλά τώρα ξεχειλίζει το ποτήρι. Κατά τα φαινόμενα όμως, η καλπάζουσα  καθημερινή εγκληματικότητα  δεν απασχολεί την κυβέρνηση.Την απασχολεί όμως η καταστολή μαζικών εκδηλώσεων λαϊκής οργής για οικονομικά  ή περιβαλλοντολογικά θέματα , βλέπεδιαδηλώσεις στο Συνταγμα και Κερατέα.

Θα μου πείς, γίνονται περικοπές παντού στο ΔΗΜΟΣΙΟ, αδιακρίτως με την αποτελεσματικότητα, η και την επικινδυνότητα της δουλειάς του δημόσιου υπαλλήλου και της υπηρεσίας του- γιατί ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , για να ξελασπώσει το κράτος , με 95 εκ. ευρώ, 100 εκ.σχεδόν μαζί με τους τόκους, το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.  Γιατί, το ΜΕΓΑΡΟ είναι σύμβολο της υψηλής κουλτούρας στη χώρα μας, και δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό. Το ΜΕΓΑΡΟ είναι ο τόπος συγκέντρωσης της ελίτ, π0λιτικής και οικονομικής, αυτής της χώρας, στο οποίο τεκταίνονται  , μεταξύ κοκτέηλ και όπερας, οι συζητήσεις και  αποφάσεις  για την τύχη αυτής της χώρας .

Αποφάσεις και πολιτικές, που καλείται να πληρώσει ο ταλαίπωρος αστυνομικός που πληρώνει και με τη ζωή του, ο άνεργος εργάτης, και ο κάθε πολίτης  που δεν νιώθει πιά καμμιά ασφάλεια , ούτε στο δρόμο , ούτε και μέσα στο σπίτι του.

Ο ταλαίπωρος Ελληνας, λοιπόν, που δεν έχει καν πατήσει το πόδι του στο ΜΕΓΑΡΟ, καλείται να πληρώσει το μάρμαρο, αλλά και το ΜΕΓΑΡΟ, το οποίο, όλως τυχαίως, σχετίζεται άμεσα με μεγάλο συγκρότημα ΜΜΕ.

Ετσι , ο μέσος πολίτης έχει κάθε λόγο ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε εξουσίες  και κυβερνήσεις, που από τη μια τον οδηγούν στην χρεωκοπία , και από την άλλη συνεχίζουν να στηρίζουν και να στηρίζονται από τις »ελίτ» και πάσης φύσης  »’μικροεξουσίες» που εξαντλούν τους πόρους μας και μας οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση  σε κάθε εκδήλωση της καθημερινότητας μας.

Γιατί πάντα, σε κάθε επιμέρους πρόβλημα, ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Λίνα: Φοβερά αυτά που λές , Μαύρη Πατούσα, και ειλικρινά δεν ξέρω αν, και πως, μπορεί να αναχαιτιστεί αυτή η εγκληματικότητα που μαστίζει την κοινωνία μας. Η μόνη ελπίδα είναι , μήπως τελικα καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να πάρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μέτρα, που να προστατεύουν τον πολίτη αλλά και τον αστυνομικό, αντί να κατασκευάζει επικοινωνιακά μηνύματα ότι »δήθεν» μειώθηκε η εγκληματικότητα, προς λαϊκό καθησυχασμό- τα γεγονότα αποδεικνύουν αμείλικτα ποιά είναι η μαύρη αλήθεια..Να δούμε, θα πάρει το μήνυμα , ή και πάλι θα αφήσει τα πράγματα ως το ‘σημείο μη επιστροφής»?

Αλλά, να σε ρωτήσω τώρα κάτι άσχετο.. Γνωστός δημοσιογράφος είπε στην τηλεόραση χτές  ότι , άμα πάς στην Ομόνοια, σε λίγα λεπτά, μπορείς να βρείς να πουλιούνται Καλάσνικοφ … Μήπως μπορείς να μάθεις πόσο τα πουλάνε?
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: