Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Ιανουαρίου 12, 2011

Οι αποκαλύψεις της Wikileaks για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα-η άλλη σκοπιά

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τα αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα της Wikileaks, που δημοσίευσε η αγγλική εφημερίδα Guardian, και αφορούν τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και παραγόντων της αστυνομίας με τον Αμερικανό πρέσβη, περίπου ένα χρόνο πρίν.

Τα περισσότερα Μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο σημείο που αφορά τις συναντήσεις του κ. Χρυσοχοίδη με τον Αμερικανό πρέσβη, εν είδει »αναφοράς» – θεωρώ όμως ότι αυτό θα μπορούσαμε να το φανταστούμε έτσι κι αλλιώς.

Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται κυρίως για το θέμα της εισαγόμενης ισλαμικής τρομοκρατίας, η οποία, μέσω της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, μπορεί να διοχετευθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική.( Αν και κάνουν αναφορά στο γεγονός οτι οι Ελληνες είναι αγανακτισμένοι απ την οικονομική αποσταθεροποίηση , αλλά και την εγκληματικότητα εντός Ελλάδος που φέρνει η παράνομη μετανάστευση).

Εδώ όμως θα δούμε τα συγκεκριμένα γραφόμενα από μια άλλη σκοπιά- αυτή που αφορά τον Ελληνα πολίτη, αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε η Κυβέρνηση στους Αμερικανούς.

Γίεται μια μακροσκελής αναφορά απο τον κ. Οικονόμου της Ελλ. Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, στα θέματα που αφορούν την αναδιοργάνωση των ελληνικών αρχων ασφάλειας, την Τουρκία και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση , καθώς και την άρνηση της Τουρκίας να πάρει πίσω τους παράνομους που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, και,

προφανώς έχοντας σαν κύριο μέλημα  να καθησυχάσει πρώτα απ’ όλα τους συμμάχους μας, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, ο κ. Οικονόμου είπε ότι, μέχρι να διευθετηθούν ανωτέρω τα θέματα, θα

» Κλείσει όλες τις εξόδους της Ελλάδας πρός τη Δύση, κτλ» ( Ακολουθεί το ακριβές κείμενο στα αγγλικά, καθώς και ο πλήρης σύνδεσμος του τηλεγραφήματος)

7. (SBU) In the meantime, Ikonomou continued, Greece was taking some strong short-term actions. Most notably, the authorities were sealing Greece’s exits to Western Europe, especially the ports of Corinth, Patras, and Igoumenitsa, as well as the airports in Athens and Thessaloniki. In their recent trip to Italy Ikonomou and Bikas explained this approach to their Italian counterparts, so that the services of both countries could conduct joint operations, share best practices, etc. By closing the exits, Greece wants to send a strong message to the organized-crime rings, as well as the illegal immigrants themselves, that they cannot achieve their dreams of getting to Western Europe through Greece.

http://www.guardian.co.uk/world/us-embassy-cables-documents/246617

Ενα άλλο επίσης σημείο  είναι , όπως αναφέρει αλλο τηλεγράφημα, ότι η Ελληνική κυβέρνηση ΄»επιβεβαίωσε την προεκλογική της υπόσχεση να δώσει την υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστών, και ο υπουργός εσωτερικών κ. Ραγκούσης είπε ότι θα δωθεί άλλος έναςΓΥΡΟΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ σε  200.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ενώ στο παρελθόν έχουν δωθεί ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΥΡΟΙ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , κτλ,κτλ’ ( ακολουθεί το αγγλικό κείμενο και ο σύνδεσμος του τηλεγραφήματος)

7. (C) The government’s dire fiscal straits may politically

ATHENS 00001685 003 OF 004

hamstring the government’s broader agenda to reshape enforcement and asylum policy, so officials have proposed additional specific migration reforms. PASOK leaders recently reaffirmed their campaign pledge to provide citizenship to children of immigrants, and Minister of Interior Giannis Ragousis told Ambassador Speckhard that the government was considering a new round of amnesties for illegal migrants. Officials admitted that it would take time to pass new legislation, but committed to allowing immigrant children born and raised in Greece to apply for full citizenship. (NOTE: Greek citizenship is difficult to obtain for individuals of non-Greek descent; citizenship criteria are not revealed to the public. END NOTE.) Over the last decade, Greece has had three rounds of amnesties, providing temporary residence permits to large tranches of illegal migrants, and Ragousis said a new amnesty might apply to up to 200,000 immigrants. To prevent an amnesty from attracting even more migrants, officials claim border enforcement would be strengthened. However, Greek law enforcement agencies, despite the recent ministerial reorganizations, remain woefully underprepared for large-scale interdiction of smugglers, and investigators and courts lack the expertise and patience to pursue the leaders of the organized criminal networks that profit most.

http://www.guardian.co.uk/world/us-embassy-cables-documents/238229

Σίγουρα, διαβάζοντας τα πλήρη κείμενα, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Εμείς πάντως, στο διάστημα του ενός χρόνου απο τότε που έχουν γραφτεί αυτά, σαν έλληνες πολίτες και Αθηναίοι, το μόνο που έχουμε δεί είναι μιά γοργή χειροτέρευση της καθημερινότητας μας, με την εγκληματικότητα , την βρωμιά και τη μιζέρια να αυξάνεται στην πόλη μας, και παράλληλα να βλέπουμε και τα απελπισμένα βλέμματα αυτών των χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών-αυτών που δεν ασχολούνται φυσικά με το εμπόριο των ναρκωτικών, το εμπόριο λευκής και μαύρης σάρκας,ή με τις κλοπές και τις ληστείες – να συνοστίζονται στα φανάρια μήπως και καθαρίσουν κανένα παρμπρίζ αυτοκινήτου στους εκνευρισμένους Ελληνες που , οι ίδιοι πιά φοβούνται ότι αύριο δεν θάχουν δουλειά και ψωμί να φάνε.. Βλέπετε, ακόμα κι οι μετανάστες που σκόπευαν να φύγουν  να βρούν την τύχη τους για άλλες χώρες της Ευρώπης, τους έκλεισε το δρόμο η Κυβέρνηση προς την Ευρώπη – μόνο ο δρόμος της εισόδου από Τουρκία δεν μπορεί να κλείσει, και πρέπει να αποθέσουμε τις ελπίδες μας στο »κοτετσόσυρμα» των συνόρων..

Αναφέρουν τα τηλεγραφήματα ότι το » μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης έγινε πιό έντονο από το 2004 και μετά». Το 2003, η Ελλάδα είχε υπογράψει τη συνθήκη του Δουβλίνου ,όπου ανα φέρεται μεταξύ άλλων, ότι » όποιος παράνομος μετανάστης συλληφθεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να επιστρέψει στη χώρα εισόδου για να γίνουν οι διαδικασίες ασύλου , ή απέλασης».

Αυτός που τα υπέγραψε εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα ο τότε Υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη κ. Γ.Παπανδρέου,  φαντάζομαι γνώριζε ότι η Ελλάδα ήταν χώρα είσοδου στην ΕΕ, και ότι θα έρχονταν από την Τουρκία , η οποία και τότε δεν συνεργαζόταν για την επαναπροώθηση – επίσης θα ήξερε ότι δεν έχουμε τους μηχανισμούς σωστής φύλαξης των συνόρων, αλλά ούτε και τους μηχανισμούς σωστής λειτουργίας και απονομής του πολιτικού ασύλου.

Λοιπόν, γιατί τα υπέγραψε αυτά – τι ακριβώς περίμενε να συμβεί? Βεβαίως, γνωρίζουμε την απάντηση που θα έδινε ο κ. Παπανδρέου επί του θέματος ( αυτή την απάντηση έδωσε άλλωστε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην διακαναλική συνέντευξη του πρό των αυτοδιοικητικών εκλογών): »Για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία!»

Τώρα λοιπόν, που εδώ και 16 μήνες η ΝΔ είναι έξω από το παιχνίδι, ας δουμε τι πρόκειται να γίνει – θα λυθεί το πρόβλημα με το κοτετσόσυρμα και άλλη μιά δόση νομιμοποίησης διακοσίων χιλιάδων μεταναστών?

Μα, θα ρωτήσετε, κερδίζει κάποιος απ’ αυτή την κατάσταση? Ποιός επωφελείται απ’ όλα αυτά? Μήπως από εκεί πρέπει να πιάσουμε το νήμα ?

Ψάξτε λοιπόν, δεν είναι δύσκολο.. Οποιος επιθυμεί να βρεί πολύ φτηνά εργατικά χέρια, σίγουρα κερδίζει – ξέρετε οι Αλβανοί και άλλοι Ανατολικοευρωπαίοι έχουν σηκώσει μύτη και απαιτούν κανονικά ημερομίσθια, ασφάλιση κτλ, ενώ οι »άλλοι», οι »μαυριδεροί» έχουν μικρες απαιτήσεις προς το παρόν ( θυμηθείτε πρό ημερών το θάνατο ανασφάλιστου εργάτη από την Αίγυπτο, που δούλευε σε συνεργείο καθαρισμού, από » εργολάβο» με σύμβαση με το Δημόσιο!!).

Αλλά, έχει και πρόσθετο »μπόνους» η υπόθεση- έτσι θα σπάσει και τον τσαμπουκά στους Ελληνες εργάτες που απαιτούν μεγάλους μισθούς, αλλά θα παρακαλάνε σε λίγο για μιά δουλίτσα και θα ανταγωνίζονται με τον Πακιστανό , που είναι διατεθειμένος να δουλέψει με κάτω απ΄’ το μισό μεροκάματο – για να επιτύχεις εσωτερική υποτίμηση, δεν αρκούν μόνον οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές μισθών και συντάξεων, πρέπι να το πιάσει πιό σφαιρικά κανείς το θέμα .

Ας μην ξεχνάμε όμως και άλλο ένα »μπόνους»- είναι αυτό με τα επιπλέον ψηφαλάκια που μπορεί να πάρει η κάθε κυβέρνηση που δίνει τις »νομιμοποιήσεις» και τις »αμνηστείες» στους εν λόγω εξαθλιωμένους, μιά και δεν μπορούν να ελπίζουν πλέον οι αξιότιμοι κυβερνήτες μας στους ψήφους των διορισμένων »κοπριτών».

Τώρα, ποιοί άλλοι έχουν το μπόνους τους από τα ναρκωτικά, την πορνεία, το παρεμπόριο κλπ., μπορείτε εύκολα να το συμπεράνετε και μόνοι σας – είπαμε, τα συμπεράσματα δικά σας..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: