Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Νοέμβριος 21, 2010

Facebook: Δεν μπορείς να έχεις 500 εκατομμύρια φίλους, χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς!

Το πασίγνωστο πιά Facebook έχει γίνει σημαντικό κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας. Περνούν πολλές ώρες της καθημερινότητας τους εκεί, μοιράζονται τις σκέψεις τους , τα σχέδια τους, τις προτιμήσεις  και τις πεποιθήσεις τους. Αλλά κυρίως , το Facebook τους δίνει την αίσθηση ότι ΑΝΗΚΟΥΝ. Ανήκουν σε μιά ομάδα, είναι μέλη ενός γκρούπ, είναι οπαδοί κάποιου διάσημου, δημιουργούν φίλους, άρα είναι ‘κάποιοι’,   έχουν οντότητα – υπάρχουν.

Αλλά, όλοι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στο Facebook, θα πρέπει να δούν την πρόσφατη ταινία  » The social network», με θέμα τη δημιουργία του Facebook από τον ιδρυτή του Mark Zuckerberg ,- »του ανθρώπου που δεν έχει κανένα φίλο», όπως τον παρουσιάζει η ταινία.

Ας δούμε όμως τι μας λέει η αστρολογία για το ωροσκόπιο του Facebook. Το Facebook δημιουργήθηκε στις 4 Φεβ. 2004, αλλά η ώρα δεν είναι γνωστή.

Αυτό που ξεχωρίζει στο ωροσκόπιο είναι ο Ηλιος στον Υδροχόο σε στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Ο Ηλιος στον Υδροχόο σηματοδοτεί μιά παγκόσμια κοινότητα με τη φιλία σαν ένα από τους κύριους στόχους της. Ο Ποσειδώνας όμως, με την ασάφεια και το πέπλο της ψευδαίσθησης με το οποίο συνήθως περιβάλλει πράγματα και καταστάσεις , δείχνει μιά εξιδανικευμένη κατάσταση μέσα στην οποία νομίζει κανείς ότι βρίσκει πάρα πολλούς φίλους ενώ στην πραγματικότητα έχει ελάχιστους! Είναι γνωστό δε ότι πολλά από τα »άτομα» που είναι μέλη, λειτουργούν με τελείως ψεύτικες προσωπικότητες, πολλαπλά προφίλ και ψευδώνυμα – άλλη μια έκφανση του Ποσειδώνα.

Το υπόλοιπο του ωροσκοπίου μας αποκαλύπτει κι άλλες πτυχές του, όπως η αντίθεση Ερμή και Σελήνης, που δείχνει την σύγχυση από την πολυλογία για ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας. Υποσυνείδητα συναισθήματα διαστρεβλώνουν την ικανότητα για ξεκάθαρη και αντικειμενική σκέψη και επικοινωνία. Βέβαια, αυτή η αντίθεση διευκολύνεται από την θέση της Αφροδίτης στους Ιχθείς σε τρίγωνο με Σελήνη και εξάγωνο με Ερμή , που ωραιοποιεί την επικοινωνία και δίνει την επίφαση της κοινωνικότητας και της συμπάθειας.

Αλλά, για να έρθουμε ακόμα πιό βαθειά στα »ενδότερα» του Facebook, βρίσκουμε εδώ και το έντονο Τ-τετράγωνο της Αφροδίτης- Πλούτωνα-Δία , με τον Πλούτωνα στην κορυφή – με μια λέξη – σεξουαλικά ενδιαφέροντα σε υπερβολή. Δηλαδή, αυτό δείχνει ότι ο απώτερος σκοπός πολλών από τα μέλη είναι  να βρούν ερωτικούς συντρόφους με  ίδια σεξουαλικά ενδιαφέροντα.Οι ίδιοι πλανήτες όμως δείχνουν και τα οικονομικά συμφέροντα που υποκινούν πολλά ατομα και επιχειρήσεις να δημιουργήσουν λογαριασμούς στο Facebook, και το χρησιμοποιούν σαν μέσο διαφημιστικής προβολής σε ένα ευρύ κοινό.

Η τελευταία σημαντική όψη είναι το εξάγωνο του Αρη με  το Κρόνο και τον Ουρανό- Ο Ουρανός είναι σε σχέση τριγώνου με τον Κρόνο. Αυτά δείχνουν ότι το Facebook παρέχει μιά καινοτόμο υπηρεσία στους χρήστες του Ιντερνετ και έχει εγκαθιδρυθεί στο ρόλο του αυτό.

Αλλά, ποιός είναι ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την ιδέα του Facebook? Είναι, όπως είπαμε παραπάνω, ο Mark Zuckerberg, γεννημένος στις 14 Mαϊου 1984 ( ώρα άγνωστη)

Στο χάρτη αυτό κυριαρχεί η πολλαπλή αντίθεση πλανητών στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Ο Ηλιος βρίσκεται στον Ταύρο σε σύνοδο με την Αφροδίτη, σε αντίθεση με το στέλλιουμ Αρη, Σελήνης, Κρόνου. Το στέλλιουμ δέιχνει τα έντονα συναισθήματα της Σελήνης στον Σκορπιό, που εντείνονται ακόμα περισσότερο από τη σύνοδο με τον Αρη και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε εκρήξεις θυμού. Η παρουσία όμως του Κρόνου μπλόκάρει τις έντονες αντιδράσεις και στρέφει το άτομο σε περισσότερο πρακτικά/υλιστικά ενδιαφέροντα, γι’ αυτό παρουσιάζεται στους άλλους σαν ψυχρό , η και βαρετό, με μία δόση εσωστρέφειας/κατάθλιψης.

Πάντως, αυτό δεν γίνεται άμεσα ορατό εκ πρώτης όψεως, γιατί και το άτομο δείχνει προς τα έξω τη σύνοδο του Ηλιου με την Αφροδίτη στον Ταυρο, που είναι ισχυρή στο ζώδιο της, δηλαδή δείχνει ήρεμος, ευγενικός και συνεργάσιμος.

Στην αντίθεση αυτή διέξοδο δίνει ο Δίας στον Αιγόκερω σε όψη τριγώνου με την Αφροδίτη και εξαγώνου με το στέλλιουμ, δίνοντας του ευκολία στην επίτευξη στόχων, και σε οικονομικά οφέλη.

Μιά ακόμα αντίθεση, ιδιαίτερα σχετική με την δουλειά του Mark Zuckerberg και τη δημιουργία του Facebook είναι η αντίθεση Ερμή με τον Πλούτωνα – όψη που δίνει μεγάλη διανοητική ένταση που πρέπει να βρεί διεξόδους σε εργασίες όπως π.χ. προγράμματα έρευνας . Το άτομο έρχεται συχνά σε επάφή με εμπιστευτικές  πληροφορίες , και ο τρόπος που θα τις χρησιμοποιήσει μπορεί να είναι κρίσιμος, ή ακόμα και επικίνδυνος για την πορεία του. Ο ίδιος δύσκολα εμπιστεύεται τους άλλους, και δεν αποκαλύπτει τα σχέδια του.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τη θέση του Ουρανού τον Μάιο του 1984 στον Τοξότη, που δεν έχει κύριες όψεις, αλλά  βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Κρόνου-Δία, δείχνει δημιουργικότητα και ευφυία, με ιδιαίτερη εφαρμογή στην πληροφορική.

O Mark Zuckerberg αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση μια σειρά από δικαστικές διαμάχες για τα πνευματικά δικαιώματα του Facebook, γιατί , όπως είπαμε, υπάρχει η αντίθεση του Ερμή-Πλούτωνα, και , άλλωστε,  » δεν μπορείς να έχεις πεντακόσια εκατομμύρια φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς!»

Advertisements

Responses

  1. Καλά, τέλειο το ποστ! Είσαι θεά! Τα χαιρετίσματά μου στη Λίνα! Είμαι καλά, αν και ο καιρός έχει αγριέψει. Μάλλον θα κάνω Χριστούγεννα στην Ιταλία! Γιουχου!

    • Γειά σου Ελίνα,
      ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που περνάς καλά-όσο για τον καιρό, έ, καιρός ήταν να αγριέψει-μόνο εδώ είναι ακόμα σαν ανοιξιάτικος-σκέτη τρέλλα!
      Φιλιά!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: