Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Οκτώβριος 17, 2010

Ελλάδα: Στο ΔΝΤ μεχρι το 2020!

Στο άρθρο μας της 14/9/2010 με τίτλο » Ελλάδα και διέλευση του Κρόνου, ή  η φτώχεια θέλει καλοπέραση» είχαμε γράψει μεταξύ άλλων, τα εξής :

»Οι τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, όταν ο Ηλιος θα έρθει σε σύνοδο με τον Κρόνο διεγείροντας το μεγάλο Τετράγωνο, και παράλληλα οι διελαύνοντες Αφροδίτη και Αρης θα είναι σε όψη τετραγώνου με την αντίθεση προοδευμένου Ερμή και Ηλιου με προοδ.Ουρανό, αλλά και την γενέθλια αντίθεση Ηλιου-Κρόνου, θα είναι κρίσιμες σε πολλά επίπεδα ( οικονομικό, απεργιακό κτλ), ακόμα και αποφάσεων που θα επηρρεάσουν σε βάθος το μέλλον της χώρας.

Η φτώχεια λοιπόν, είναι το μόνο σίγουρο.»

Και τελικά, οι μυστικές συννενοήσεις και διεργασίες για την επιμήκυνση του χρέους της χώρας, άρχισαν να δημοσιεύονται πλέον στα νέα, αν και προφανώς γίνονταν προσπάθειες να μην γνωστοποιηθούν  πολύ γρήγορα – αντ’ αυτού , και με τον γνωστό μας πιά τρόπο, διαψεύδονταν από πολλά ΜΜΕ, για να μας το φέρουν μαλακά » Στο ΔΝΤ μέχρι το 2020!»

Αυτό ομως ήταν αναπόφευκτο, εφ’όσον τα μέτρα που λαμβάνονται απο την κυβέρνηση μέχρι στιγμής μόνο στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων εξυπηρετούν- και μόνο βραχυχρόνια- εφ’όσον η οικονομία της χώρας στραγγαλίζεται όλο και περισσότερο, τα δε μέτρα ανάπτυξης , που θα ήταν τα μόνα που θα έδιναν ελπίδες να βγούμε κάποια στιγμή απο τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα.

Κύριος στόχος των λεγομένων  και της κυβέρνησης, αλλά και του ΔΝΤ -Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι να δημοσιοποιήσουν  με πλάγιο τρόπο τις προθέσεις τους,λέγοντας ότι βρίσκονται απλά στο επίπεδο ανεπίσημων συζητήσεων προς το παρόν. Αυτό γίνεται και για εσωτερική κατανάλωση, αλλά, κυρίως, και για να δούν τις αντιδράσεις των αγορών όσον αφορά τα spreads των ελληνικών ομολόγων . Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες έχει ήδη αγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα .

Φαίνεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ απασχολημένη με το θέμα του πώς θα μας τα σερβίρει όλα αυτά »εξ απαλών ονύχων» στο επικοινωνιακό επίπεδο – βλέπετε , έχουμε και εκλογές –  και έτσι το φλέγον θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και των διαρθρωτικών αλλαγών στη δομή του δημόσιου τομέα, που από χρόνια τώρα είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη,έχουν μείνει πολύ πίσω.

Οπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα ( Π.χ. »ΠΑΣΟΚ και Ασφαλιστικό» στις 9/7/2010), το 2011 θα είναι ακόμα χειρότερο για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, η πραγματική ανεργία, όπως αναφέρει σε πρόσφατη έκθεση του το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, να φτάνει στο 20% ( 1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ). Συγκεκριμένα-

‘Επισήμως η ανεργία το 2011 θα φθάσει το 14,3%, εκτιμά ο ΟΟΣΑ, ωστόσο το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει ότι η πραγματική ανεργία θα φθάσει το 20% (περισσότεροι από 1.000.000 άνεργοι). Η χώρας μας, εξαιτίας της εφαρμογής του Μνημονίου, που επιφέρει βαθιά ύφεση, μπαίνει σε σκοτεινό τούνελ ανεργίας για τα δέκα επόμενα χρόνια, προβλέπει το ΙΝΕ, καθώς, ακόμα και αν βελτιωθούν κάποια βασικά μεγέθη, η όποια μικρή ανάκαμψη (μετά το 2014) θα συνοδεύεται από πρωτόγνωρα υψηλή ανεργία, τη μεγαλύτερη και πλέον μακρόχρονη στη μεταπολεμική περίοδο.»

Θα αναρωτηθείτε τώρα, γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά, και πάμε από το κακό στο χειρότερο?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: