Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Σεπτεμβρίου 14, 2010

Ελλάδα και διέλευση του Κρόνου, ή »Η φτώχεια θέλει καλοπέραση» – η προοπτική της Αστρολογίας

Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, η φτώχεια ήταν κάτι πολύ κοινό για τους Ελληνες. Ηταν κι οι εποχές που τόσα τραγούδια  και ταινίες του ελληνικού σινεμά μιλούσαν για τη φτώχεια, όπως η »Φτωχολογιά», η »Δραπετσώνα», η ταινία »Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο»,  αλλά  και η γνωστή ταινία του 1958 με το θανάση Βέγγο.

Αν και φαντάζει παράξενο, υπήρχε ένα στοιχείο καλοπέρασης τις εποχές εκείνες, που το εισπράττανε όλοι, φτωχοί και πλούσιοι, ακόμα κι αν δεν γινόταν αντιληπτό. Μήπως δεν είναι , αν όχι πλούτος με τη στενή έννοια, αλλά ευημερία, ή ευμάρεια , να περπατάς στους δρόμους της πόλης σου χωρίς να φοβάσαι να σου επιτεθούν και σε κλέψουν? η να περπατάς στην πόλη, χωρίς χιλιάδες αυτοκίνητα να σου πετάνε καυσαέρια στη μούρη και να προσπαθούν να σε πατήσουν, εκνευρισμένοι, επειδή το φανάρι είναι κόκκινο γι’ αυτούς, και συ  τολμάς να περνάς ως πεζός  απέναντι και να τους κόβεις τη φόρα?

Τέλος πάντων, στο θέμα μας, τη φτώχεια. Τη δεκαετία του ’70 τα πράγματα ήταν καλύτερα από πλευράς βιοτικού επιπέδου, και κυρίως, υπήρχε η ελπίδα, και η δυνατότητα, για όσους δούλευαν σκληρά και αποκτούσαν μόρφωση, να κερδίσουν μιά καλύτερη ζωή.

Και μετά , ήρθε η δεκαετία του ’80… Αρχισε να ρέει το χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την »Ανάπτυξη» στην Ελλάδα, και έτσι οι Ελληνες ξέχασαν τη φτώχεια , οι αγρότες πήραν Μερσεντέ, οι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν παχυλούς μισθούς , αγόραζαν  καμπριολέ ,πολλοι δε  έχτιζαν βίλλες 700 τετραγωνικών σε τουριστικούς προορισμούς. Κι έτσι ήταν όλοι ευτυχισμένοι… μέχρι που νάρθει το πλήρωμα του Χρόνου(Κρόνου)…

Βέβαια,  χρόνοι – και Κρόνοι – πολλοί επέρασαν, για να προειδοποιήσουν, να πειθαρχήσουν, να συμμαζέψουν , αλλά η Ελλάς και οι κυβερνήσεις της κυρίως , ευδαιμονούσαν και εκώφευαν.Αλλωστε, οι Ελλάδα αγαπάει το παραμύθι ( δέστε στο ωροσκόπιο τηε χώρας την χιαστί γωνία 150 μοιρών της γενέθλιας Σελήνης με τον Ποσειδώνα, όψη καλλιτεχνική, με έμπνευση, αλλά που, στην αρνητική της πλευρά, καλλιεργεί αβάσιμες φαντασιώσεις και , ψέμμα και αποφυγή της πραγματικότητας).

Ωσπου. ήρθε το πλήρωμα του Κρόνου. Και αυτή τη φορά »ού γάρ έρχεται μόνος», αλλά παρεούλα με Πλούτωνα,  και Δία-Ουρανό αργότερα.

Ας αφήσουμε όμως για λίγο την αστρολογία, για να δούμε πως εξελισσονται τα οικονομικα στοιχεία της Ελλάδας, μετά από μήνες που ξεκίνησε  η επιδρομή περικοπών στα εισοδήματα των Ελλήνων, και οι αυξήσεις εμμέσων και αμέσων φόρων :

– Τα αναμενόμενα έσοδα την περίοδο Ιαν-Αυγ.2010 παρουσίασαν υστέρηση-ήταν αυξημένα κατά 3.3% απο το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έναντι στόχου έτους 13.7%. Παράλληλα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3.7%, και τα spreads των ομολόγων πλησιάζουν τις 1000 μονάδες. Απρόβλεπτο? Οχι , γιατί οι αυξημένοι φόροι δεν σημαίνουν απαραίτητα αυξημένα έσοδα . Υπήρξε μείωση της κατανάλωσης, σαν συνέπεια των μειωμένων μισθών , συντάξεων, αλλά και εισοδημάτων των πολλών επιχειρηματιών .

Πολύ σύντομα θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων ( με τις αντιστοιχες αυξήσεις στους ετήσιους και εφ’άπαξ φόρους που αφορούν τα ακίνητα). Επίσης αναμένονται

Κυρίαρχο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η χαμηλότατη ανταγωνιστικότητα ( φέτος έπεσε στην 83η θέση, από την 71η πέρισυ-χειρότερη και από χώρες της Αφρικής). Στην Ελλάδα μειώθηκαν οι μισθοί στο Δημόσιο, πάγωσαν στον ιδιωτικό τομέα, και μειώθηκε ο κατώτατος μισθός για τους νέους, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικοί μισθοί δεν αντιστοιχούν στους πολύ υψηλότερους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και οικονομικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας στην ελλάδα δεν προέρχονται από τους υψηλούς μισθούς, αλλά είναι δομικά της όλης λειτουργίας της οικονομίας, αλλά και της δυστοκίας με την οποία λειτουργεί όλο το Δημόσιο, καθώς και η ελλειματική λειτουργία των θεσμών.

Οι μειώσεις αποδοχών λοιπόν, η βαρειά φορολογία σε προιόντα, ακίνητα, πετρέλαιο , Ηλεκτρικό κτλ. , το μόνο που καταφέρνει είναι να μπορέσει -ίσως- το κράτος να πληρώνει τους πιστωτές του, οδηγώντας παράλληλα την χώρα σε βαθειά ύφεση.

Και η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ο λαός της υποβάλλεται σε τόσο σκληρή λιτότητα , αλλά δυστυχώς, τα παραδέιγματα άλλων χωρών που ακολούθησαν παρόμοια οικονομικά μοντέλα, δεν δείχνουν θετικά αποτελέσματα. Ο γνωστός νομπελίστας  οικονομολόγος Στιγκλιτς δήλωσε πρόσφατα ότι:

«Αν η λιτότητα συνεχιστεί, πιστεύω πως η οικονομική κρίση θα κρατήσει περισσότερο και οι άνθρωποι θα υποφέρουν πιο πολύ», φέρεται να δηλώνει ο Στίγκλιτς. Ο Αμερικανός οικονομολόγος, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 2001, υποστήριξε ότι με βάση την ιστορική εμπειρία, η αύξηση των δαπανών είναι αυτή που βοήθησε τις οικονομίες να βγουν από την ύφεση. Ανέφερε, μάλιστα, το παράδειγμα της Ιρλανδίας, που από πολύ νωρίς μπήκε στον δρόμο της λιτότητας, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται, η ανεργία να αυξάνεται και τα spreads να ανεβαίνουν, αντί να έρχονται επενδύσεις. «Λυπάμαι για τον ιρλανδικό λαό που υποφέρει από αυτή την πολιτική...», είπε χαρακτηριστικά, παρ’ όλο που η κρίση στην Ιρλανδία δεν έχει διεθνείς ή ευρωπαϊκές επιπτώσεις. «Ωστόσο, αν η Βρετανία, η Γερμανία ή άλλες χώρες ακολουθήσουν, τότε θα υπάρξουν συστημικές επιπτώσεις για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

Για τις δυσοίωνες αυτές προοπτικές, ειδικά για την Ελλάδα, μας προειδοποιούν και οι πλανητικές όψεις, ειδικά με την διέλευση του Κρόνου. Ο Κρόνος ενεργοποιεί το Τ-τετράγωνο της προοδευμένης Αφροδίτης με τους γενέθλιους Δία και Πλούτωνα, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο τετράγωνο, όπως έχουμε πεί και σε προηγούμενα άρθρα. Ενεργοποίηση του τετραγώνου ξεκίνησε από τις διελεύσεις του Αρη και της Αφροδίτης στις αρχές του Ζυγού,στα τέλη Ιουλίου με αρχέ Αυγούστου 2010, με την αναφορά αρνητικών εξελίξεων στην οικονομία, οι οποίες πέρασαν κάπως απαρατήρητες από τον πολύ κόσμο λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Ακόμα και σήμερα, πολλοί Ελληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τι συμβαίνει – όπως είπαμε παραπάνω, η όψη 150 μοιρών μεταξύ Σελήνης και Ποσειδώνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι υπέυθυνη γι’αυτό- είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τώρα η προοδευμένη Σελήνη βρίσκεται ακριβώς σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα ( εντείνεται η προσπάθεια από πλευράς Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 10ου οίκου, δηλαδή της εξουσίας, να ρίξει στάχτη στα μάτια στην Σελήνη, τον λαό δηλαδή) με διάφορους επικοινωνιακούς τρόπους, όπως ανασχηματισμό, ωραιοποίηση των ονομάτων των υπουργείων, διάδοση »καλών» ειδήσεων για τα μπράβο που πήραμε από ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή ένωση για την πρόοδο μας , και άλλα »ενθαρρυντικά».

Ενα επίσης μελανό σημείο, που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι Ελληνες είναι ότι η χώρα , με την υπογραφή του μνημονίου, έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία.Δηλαδή, βάσει της συμφωνίας που έκανε η Ελλάδα για να μπεί στο Μηχανισμό »διάσωσης», δεν υπάρχει σήμερα κυρίαρχη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να ασκέιται η εισοδηματική,κοινωνική και φορολογική πολιτική από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και το να ΜΗΝ επικυρώνονται τα νέα μνημόνια απο τη Βουλή, δημιουργεί ένα σοβαρότατο πολιτικό, νομικό, αλλά και ηθικό πρόβλημα στη χώρα μας.

Οι τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, όταν ο Ηλιος θα έρθει σε σύνοδο με τον Κρόνο διεγείροντας το μεγάλο Τετράγωνο, και παράλληλα οι διελαύνοντες Αφροδίτη και Αρης θα είναι σε όψη τετραγώνου με την αντίθεση προοδευμένου Ερμή και Ηλιου με προοδ.Ουρανό, αλλά και την γενέθλια αντίθεση Ηλιου-Κρόνου, θα είναι κρίσιμες σε πολλά επίπεδα ( οικονομικό, απεργιακό κτλ), ακόμα και αποφάσεων που θα επηρρεάσουν σε βάθος το μέλλον της χώρας.

Η φτώχεια λοιπόν, είναι το μόνο σίγουρο.Αλλά βέβαια , με άλλη μορφή απο τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, χειρότερες , μιά και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών διευρύνεται, και εκλείπουν οι ελπίδες για εύρεση εργασίας.

Και έτσι, για να κάνουμε ένα παραλληλισμό με κάποια προηγούμενα τετραγωνα Κρόνου-Πλούτωνα στο παρελθόν και την επίδραση τους στην Ελλάδα: Στο 1941, που η Ελλάδα βρέθηκε υπό κατοχή από τις δυναμεις του Αξονα, το τετράγων0 γινόταν στις αρχές των σταθερών ζωδίων, με συμμετοχή και του Δία. Στην περίπτωση αυτή, επηρρέαζε την γενέθλια αντίθεση Ηλιου/Ουρανού με Κρόνο. Εκεί βέβαια η Κατοχή είχε γίνει μετά από πόλεμο και κατάληψη της χώρας με τη βία. Τώρα, η διαφορά είναι ότι η »Κατοχή» γίνεται με επιβολή  οικονομικών μέτρων , και το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα επηρρεαζει τους γενέθλιους Δία-Πλούτωνα, που περιγράφουν την οικονομική υφή της κατάστασης.

Πάντως, Κατοχή και η μία, Κατοχή και η άλλη..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: