Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Αύγουστος 17, 2010

Πακιστάν – Η μεγάλη καταστροφή

Αφωνος με τις τεράστιες καταστροφές στο Πακιστάν έμεινε ο γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki Moon , και έκανε έκλιση για μεγαλύτερη διεθνή βοήθεια στη χώρα αυτή όπου, εκτός από τους μεγάλους αριθμούς των νεκρών, 20 εκατομύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι. Τα Η.Ε. θεωρούν αυτές τις καταστροφές μεγαλύτερες από το τσουνάμι του 2004, αλλά και από τους σεισμούς της Αϊτής.

Το ωροσκόπιο του Πακιστάν , που θα εξετασουμε παρακάτω, εμπλέκει και πάλι, μεταξύ άλλων, το πρόσφατο Τ-τετράγωνο μεταξυ των πλανητών Ουρανού-Δία, Αρη-Κρόνου, και Πλούτωνα, που επηρέασαν γενέθλιους πλανήτες αλά και τους άξονες του ωροσκοπίου.

Στον εσωτερικό κύκλο βρίσκεται το γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας, στον μεσαίο το προοδευμένο, και στον εξωτερικό οι διελεύσεις για τις 29 Ιουλίου, όταν άρχισαν να αναφέρονται οι πρώτοι νεκροί από τις πλημμύρες.

Pakistan-progressions/transits 29/7/2010

Στο προοδευμένο ωροσκόπιο βλέπουμε την σύνοδο του προοδ. Κρόνου με τον Ηλιο ( η όψη συνόδου υπάρχει και στο γενέθλιο, οπου συμμετέχει ο Πλούτωνας και η Αφροδίτη, αλλά τώρα έχει γίνει όψη ακριβείας), που δείχνει τις συνεχείς δυκολίες , καταστροφές, την ένδεια, αλλά κα τα δικτατορικά καθεστώτα και τα ελλέιματα δημοκρατίας, καθώς και την εκτεταμένη διαφθορά, που έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται αυτή η χώρα.

Η προοδ. σελήνη μόλις πέρασε την όψη τετραγώνου με την γενέθλια Αφροδίτη, κυβερνήτη του ωροσκόπου, που σηματοδοτεί τις αρνητικές συνέπειες σε στην γενική όψη της χώρας. Θα κάνει επίσης σύνοδο με τον Ερμή στο 2ο οίκο, κυβερνήτη του 9ου οίκου, και τίγωνο με την γενέθλια Σελήνη  ( οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό). Οι δυσκολίες όμως δεν θα ξεπεραστούν εύκολα, αφού η προοδ.Σελήνη θα έρθει σε όψη τετραγώνου  με τον γενέθλιο Ηλιο  και προοδ. Κρόνο σε 4-5 μήνες – πιθανώτατα η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Επιπρόσθετα όμως, η χώρα ‘χτυπήθηκε’ και από το Τ-τετράγωνο που αναφέραμε παραπάνω, δημοιυργώντας ένα μεγάλο τετράγωνο με τον γενέθλιο Αρη του Πακιστάν , στις 0 μοίρες Καρκίνου. Το μεγάλο τετράγωνο ενεργοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, από την είσοδο του Κρόνου και Αρη στο Ζυγό ( στις 29 Ιουλίου ο Αρης βρισκόταν στις 29.30 μοίρες Παρθένου, μόλις μια μέρα πρίν την είσοδο του στο Ζυγό).  Στο μεγάλο τετράγωνο συμμετέχουν όμως και οι άξονες του ωροσκοπίου, στις 5 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

Ο μεγάλος Σταυρός στα παρορμητικά ζώδια δημιουργεί μεγάλη ένταση υψηλής και ανεξέλεγκτης ενέργειας, που απαιτεί πειθαρχία , οργάνωση , κοινωνική ευαισθησία για να ελεχθεί αποτελεσματικά, αλλιώς έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Οπως άλλωστε συνέβη και στο Πακιστάν, με τις απαρχαιομένες υποδομές,  και την ανεπαρκή δυνατότητα αντιμετώπισης των ακραίων αυτών φαινομένων, αλλά και

» το λαθρεμπόριο, την έξαρση στις εξαγωγές ηρωίνης, τους στρατιωτικούς δικτάτορες, τους διεφθερμένους δημόσιους υπάλληλους, τους εξωνημένους δικαστές,τις εφημερίδες για τα άρθρα των οποίων το μόνο που μπορεί να πεί κανείς με σιγουριά είναι ότι ψεύδονται ασύστολα, τον επιμερισμό των εθνικών κονδυλίων, με ειδική μνεία στα ποσοστά που πηγαίνουν στην άμυνα (τεράστια) και στην παιδεία διόλου τεράστια)»

ΣΗΜ:το κείμενο εντός εισαγωγικών είναι απόσπασμα από το βιβλίο »Ονειδος» του Βρετανού συγγγραφέα Σάλμαν Ρούσντι, και αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πακιστάν.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: