Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Ιουλίου 9, 2010

ΠΑΣΟΚ και Ασφαλιστικό, 8η Ιουλίου 2010 -η αστρολογική άποψη

Παρουσιάζουμε εδώ το ωροσκόπιο του κυβερνώντος κόμματος ΠΑΣΟΚ την ημερομηνία ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, την 8η Ιουλίου 2010.

Στον εσωτερικό κύκλο είναι το γενέθλιο ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ, στον μεσαίο το προοδευτικό ωροσκόπιο του κόμματος, και στον εξωτερικό οι πλανητικές διελεύσεις της ημέρας.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ωροσκοπίου είναι η όψη τετραγώνου του προοδευμένου Ηλιου του ΠΑΣΟΚ με τον Γενέθλιο Κρόνο. Η όψη Ηλιου-Κρόνου, ιδιαίτερα στις ‘δύσκολες όψεις ΄πως το τετράγωνο, σημαίνει ότι πρέπει να κάνει σκληρές προσπάθειες, να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό , αλλά και να περιορίσει αυτούς/αυτά που είναι στην δικαιοδοσία του (στην περίπτωση αυτή , τον λαό που κυβερνά), αλλά τα αποτελέσματα είναι συνήθως πενιχρά. Βλέπουμε ότι την ημέρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, ο διελαύνων Ηλιος ( που συνήθως ενεργοποιεί προοδευμένες όψεις) βρίσκεται ακριβώς σε σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο ( περιορισμός, στέρηση) στον 8ο οίκο ( αφορά  θέματα συντάξεων,επιδομάτων, παροχών) στον Καρκίνο ( η χώρα), ενεργοποιώντας έτσι το τετράγωνο του προοδευμένου Ηλιου, κυβερνήτη του 9ου οίκου στον, 11ο οίκο στο Ζυγό ( επιβολή από το εξωτερικό μέσω ενός οργανισμού, η ομάδας με την οποία συνεργάζεται).

Βέβαια, η όψη αυτή είχε ήδη ενεργοποιηθεί από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε ως κυβέρνηση την 7η Οκτωβρίου 2009 , από τον Ηλιο στις 15 Καρκίνου σε σύνοδο με γενέθλιο Κρόνο – ήταν ήδη γνωστό ότι θα παίρνονταν πολύ σκληρά μέτρα.

Σε ένα ωροσκόπιο , πάντοτε λειτουργούν όλες οι όψεις μαζί –  λειτουργεί και σήμερα η προοδευμένη όψη του Ερμή σε όψη τριγώνου με γενέθλιο Δία, που ήταν η όψη που έδωσε και ελπίδα στον κόσμο από τις εξαγγελίες που άκουγε προεκλογικά και ψήφισε το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009.

Αν δούμε μερικά αποσπάσματα από όσα ελέχθησαν στην Βουλή εχτές και έχουν γραφτεί στις περισσότερες εφημερίδες:

»Προτάσσοντας το τρίπτυχο «αλληλεγγύη – βιωσιμότητα – κοινωνική δικαιοσύνη» για το μελλοντικό ασφαλιστικό σύστημα, ο κος Παπανδρέου υπογράμμισε πως η πρώτη αυτή παρέμβαση εξασφαλίζει την βιωσιμότητα, «ακόμα και στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες».

«Ζούμε το τέλος του πελατειακού κράτους. Αυτή η κυβέρνηση θα αποτελειώσει το πελατειακό κράτος, που κινδύνευσε να αποτελειώσει την ίδια τη χώρα. Αυτό έθεσε σε κίνδυνο το Ασφαλιστικό, που μας εμπόδισε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις τότε που έπρεπε, που ευνόησε ομάδες πίεσης σε βάρος του κοινωνικού συνόλου – κάτι που γνωρίσαμε στην πιο ακραία εκδοχή του – που οδήγησε στις πρακτικές των δομημένων ομολόγων, σε ένα όργιο πελατειακών διορισμών, όπως τα θλιβερά φαινόμενα τύπου «Αγρογής». Αυτές τις πρακτικές τις υιοθετείτε και σήμερα;» ρώτησε απευθυνόμενος προς την Νέα Δημοκρατία ο Πρωθυπουργός, κατηγορώντας την πως δεν επεφύλαξε στις τοποθετήσεις της, «ούτε μισή λέξη καταδίκης, ούτε μισή κουβέντα για όσους δεν είχαν τα μέσα, τα κονέ».

Ωραιότατα ακούγονται αυτά, ειδικά το τέλος του πελατειακού κράτους., και των »κονέ». Αν κανείς έχει σαφή παραδείγματα ότι σταμάτησαν τα κονέ, ας μας πληροφορήσει να χαρούμε κι εμείς. Αυτό άλλωστε θα περιμέναμε να ακούσουμε από όποιον, είτε είναι άτομο, είτε κόμμα, με την προοδευμένη όψη Ερμή-Δία – λόγια αισιοδοξίας.  Αυτά  ακούσαμε και πρίν τις εκλογές που ίσχυε ήδη η προοδευμένη αυτή όψη. Ενισχύεται πάντα από την γενέθλια όψη του Τ-τετραγώνου Ηλιου-Ποσειδώνα -Δία. Κλασσικά, στην αστρολογία οι όψεις Ηλιου-Ποσειδώνα ερμηνευονται ως ισχυρή φαντασία, αστάθεια, ονειροπόληση, αλλά και υποκρισία και εξαπάτηση. Αν προσθέσουμε και Δία, ολα τα προηγούμενα πολλαπλασιάζονται.

Πέρα από τις υποσχέσεις και την αισιοδοξία όμως, ο ΚΡΟΝΟΣ είναι εδώ. Και θα μείνει για πολύ καιρό. Γιατί? Ο προοδευμένος Ηλιος θα συνεχίσει το τετράγωνο προς τον γενέθλιο Κρόνο, και ακόλουθα πρός τον προοδ. Κρόνο,σε βάθος τριετίας τουλάχιστον, και παράλληλα θα κάνει σύνοδο με προοδ. Αρη , που αφορά και άλλα εθνικά θέματα εκτός του οικονομικού με τα οποία ασχολείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Ο Αρης, σαν κυβερνήτης του 5ου οίκου ( επενδύσεις για κέρδος, δημιουργικότητα) επίσης δείχνει έλλειψη και ένδοια.

Ισως το ΣΟ από το όνομα του κόμματος θα έπρεπε να μετατραπεί σε κάτι άλλο, εφ’όσον και ο διελαύνων Πλούτωνας και Ουρανός-Δίας κάνουν όψεις τετραγώνου και αντίθεσης στον γενέθλιο Πλούτωνα του κόμματος, και κυβερνήτη του ωροσκόπου του – δηλαδή υφίσταται μιά αργή αλλά ριζική αλλαγή που δεν έχει σχέση με αυτό που διακήρυττε κατά την ίδρυση του , αλλά και αργότερα – σοσιαλισμός, δικαιώματα εργαζομένων, και άλλα ωραία του πάλαι ποτέ.Αυτή θα είναι η δεύτερη αλλαγή, αφου η πρώτη αλλάγή πλεύσης έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, με την διέλευση του Πλούτωνα από το γενέθλιο Τ-τετράγωνο του Ηλιου-Ποσειδώνα-Δία.

Κρόνος λοιπόν. Η προοδ. όψη Ηλιου-Κρόνου αφορά βέβαια και θέματα ανάπτυξης, πράσινης ή μή. Ο Ηλιος-Κρόνος μας λέει , όχι για ανάπτυξη, αλλά αντίθετα , για συρρίκνωση.Συρρίκνωση και επιβολή σκληρών μέτρων και για τη γενέθλια Σελήνη ( τη βάση, τους ψηφοφόρους , το λαό) του κόμματος, από την αντίθεση του διελαύνοντος Κρόνου.Απορίας άξιον? Καθόλου, αφού και η προοδευμένη Αφροδίτη , κυβερνήτη του 7ου οίκου είναι σε σύνοδο με προοδ. Πλούτωνα στον 11ο οίκο και δεχεται το τετράγωνο του διελ. Πλούτωνα – πάλι αναφερόμαστε σε ‘συνεργάτες’ της κυβέρνησης μέσα σε μιά ομάδα, η οργανισμό , η όψη αυτή δε είχε ενεργοποιηθεί τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου 2010, από τον Κρόνο και Πλούτωνα.

Και, αν νομίζατε ότι αυτά ήταν σκληρά μέτρα, μάλλον δεν έχουμε δεί τίποτα από όσα θα συμβούν όταν, στη θέση του διελαύνοντος Ηλιου της 8ης Ιουλίου, έρθει ο Διελαύνων Κρόνος το φθινόπωρο, από τα μέσα του Ζυγού, και ακόμα χειρότερα, στα τέλη Δεκ. 2010 με τον Απρίλιο 2011, όταν ο Κρόνος θα παραμείνει ανάδρομος στα μέσα του Ζυγού γιά μήνες.

Το τι ακριβώς θα συμβεί, δεν θέλω να το προβλέψω, αλλιώς θα αναγκαστώ να μετονομάσω το μπλόγκ από » Μπάτε σκύλοι αλέστε» σε » Τα μαύρα μαντάτα της Κασσάνδρας»..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: