Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Ιουνίου 19, 2010

ΣΥΡΙΖΑ – η διάσπαση ( μιά αστρολογική ματιά)

Στις 9 Ιουνίου 2010 ανακοινώθηκε τελικά η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών της Ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ απο το κόμμα . Οι διαφωνίες υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό, και η Ανανεωτική πτέρυγα επέμενε να αποχωρήσει ο ΣΥΝ απο τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως ανάφερε ο Βουλευτής Φώτης Κουβέλης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Ιουνίου,

«Υποστηρίξαμε σταθερά και προσπαθήσαμε να σας πείσουμε ότι η επιμονή στη διατήρηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας σε αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο αναγκαίο άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία, μας καθηλώνει και μας οδηγεί σε πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα. Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων και τη μόνιμη εχθρότητά του προς το κόμμα μας, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία. Εξ’ άλλου, ο αριστερισμός που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πλαίσιο πολιτικής ασφυξίας για τη σύγχρονη, ανανεωτική, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε. Ζητήσαμε την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θεωρήσαμε ως ζήτημα κορυφαίας σημασίας και σας δηλώσαμε με ειλικρίνεια και ευθύνη ότι για την Ανανεωτική Πτέρυγα, η απόφαση του Συνεδρίου σε αυτό το θέμα έχει οριακά χαρακτηριστικά. Δεν σας πείσαμε. Σεβόμαστε τις επιλογές σας και σας καλούμε να σεβαστείτε και εσείς τις δικές μας. Δεν θα μετάσχουμε στην ευθύνη υλοποίησης μιας απόφασης και κατεύθυνσης που δεν την πιστεύουμε, δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα για τα νέα όργανα του κόμματος, δεν θα μετέχουμε σε αυτά και δεν θα πάρουμε μέρος στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξή τους».

Στο άρθρο μας περί εκλογών του Οκτωβρίου 2009,   με τίτλο ‘‘Εκλογές 2009 – Μέρος 30 », δημοσιευμένο στις 25 Σεπτ. 2009, στο

https://mpateskyloialeste.wordpress.com/2009/09/25/

είχαμε αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ καλές προοπτικές να μπεί στη Βουλή, αλλά καί ότι

»Δυστυχώς δεν υπάρχει η ακριβής ώρα δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν το
»επικείμενο τετράγωνο από τον προοδ. Ηλιο πρός την γενέθλια Σελήνη, που δείχνει διασπαστικές τάσεις και δυσαρέσκεια από τους ψηφοφόρους του, θα γίνει στο σύντομο μέλλον, η αν αφορά τις εσωκομματικές διασπαστικές τάσεις που είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν»

Τώρα δυστυχώς είδαμε, ότι αυτό το τετράγωνο του προοδευμένου Ηλιου προς την γενέθλια Σελήνη λειτούργησε τελικά όπως αναμενόταν – διασπαστικά. Αυτή άλλωστε είναι και η σημασία του τετραγώνου μεταξύ Ηλιου και Σελήνης, είτε αφορά ένα άτομο , είτε μιά ομάδα ανθρώπων – η εσωτερική σύγκρουση. Οι προκλήσεις και συγκρούσεις του τετραγώνου αυτού είναι ενδογενείς, και η στάση ζωής τους είναι συγκρουσιακή. Αλλά και σε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη υπήρχε η συγκρουσιακή κατάσταση εδώ και πάνω από ένα έτος ( ήταν ήδη σε αντιπαράθεση η ανανεωτική πτέρυγα με το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν ένα πολυποίκιλο μωσαϊκό από αριστερές ομάδες).
Η Κίνηση του προοδ. Μεσουρανηματος σε τετραγωνο με τον Βορειο Δεσμό και αντίθεση με Κρόνο, παράλληλα δείχνει τις μοιραίες, δηλαδή ενδογενώς αναπόφευκτες συγκρουσιακές καταστάσεις, που οδήγησαν στην τελική διάσπαση.

Είναι κρίμα που η Αριστερά διασπάται όλο και περισσότερο σε αυτή την τραγικά δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, αλλά είναι κι αυτό στα πλαίσια του συγκρουσιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, που αφορά όλες τις εκφάνσεις της ζωής – πολιτικής, οικονομικής, αλλά και της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: