Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Μαΐου 24, 2010

Ευρωπαϊκή Ενωση και Ευρώ: Τι επιφυλάσσει το μέλλον? – η αστρολογική σκοπιά

Και πάλι είδαμε κλυδωνισμούς στο ευρώ τις τελευταίες μέρες,  με την τιμή του έναντι του δολλαρίου να φτάνει στα 1.22-1.24 USD/Euro, ενώ πρίν λίγους μήνες ήταν  στα 1.35-1.40. Οι ανακοινώσεις της   Angela Merkel, ότι το » Ευρώ βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο» – γνώμη που έσπευσαν να διαψεύσουν , ο J.C. Trichet, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών – έδωσε άλλη μιά »σπρωξιά» πρός τα κάτω στο ευρώ.

Την περασμένη βδομάδα επίσης, η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε μονομερώς απαγόρευση συναλλαγών των short-selling  ( ακάλυπτων πωλήσεων) ομολόγων στην Ευρώπη, χωρίς την προηγούμενη συννενόηση με τους εταίρους της, και παράλληλα ζήτησε την έναρξη συνομιλιών για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων έναντι των χωρών που δεν ακολουθούν αυστηρά τις προδιαγραφές των προυπολογισμών όπως έχουν θεσπιστεί από την Ευρωζώνη – εμμέσως πλήν σαφώς, δείχνοντας την Ελλάδα, και τις άλλες χώρες του Νότου  κυρίως , με τα έντονα δημοσιονομικά προβλήματα.

Τα μέτρα αυτά θα είναι σκληρά, και προτάθηκε η έγκριση των κρατικών προυπολογισμών απο την Ευρώπη, καθώς και η στενή παρακολούθηση της δημοσιονομικής τους πειθαρχίας, με την ποινή, όποιος δεν συμμορφώνεται, να χάνει την ψήφο του στην Ευρώπη για ένα χρόνο, αλλά και τον διωγμό του από την ευρωζώνη, εαν δεν συμμορφώνεται

Παρακάτω βλέπουμε και πάλι το γενέθλιο ( εσωτ. κύκλος) και προοδευτικό ( εξωτ. κύκλος) του Ευρώ για το Μάιο 2010

Παρατηρούμε ότι τις μέρες που αναγγέλθηκαν οι προτάσεις για τα σκληρότερα μέτρα – οι συζητήσεις για τα οποία άρχισαν στις 21 Μαϊου και θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο 2010 –  , Η διελαύνουσα Αφροδίτη μπήκε στον Καρκίνο ,( δεν φαίνεται εδώ),  ξεκινώντας την αντίθεση με τον διελ. Πλούτωνα στις 4 μοίρες του Αιγόκερω, επηρρεάζοντας αρνητικά την αντίθεση στο γενέθλιο ωροσκόπιο του ευρώ ( Αφροδίτη και Ηλιος σε αντίθεση με Δία και προοδ. Μεσουράνημα).  Αυτό ενεργοποιεί την Σύνοδο του διελαύνοντα Πλούτωνα στην Αφροδίτη-Ηλιο του 4ου οίκου, δείχνοντας την σκληρή επιβολή στη ‘βάση’- δηλαδή στις χώρες που αποτελούν το ευρώ- σε θέματα οικονομικά, αλλά και θέματα εθνικής κυριαρχίας, απο μια αυταρχική, σκληρή δύναμη ( Πλούτωνας στον Αιγόκερω), που θέτει τέρμα στην καλοζωία, τα έξοδα, την καλοπέραση και τα οικονομικά ανοίγματα, που, έτσι κι αλλιώς έδειχνε η γενέθλια αντίθεση της Αφροδίτης-Ηλιου με το Δία.( Την Ευρώπη που ξέραμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να την ξεχάσουμε..)

Σήμερα είχαμε και άλλες αρνητικές πληροφορίες στην ευρωζώνη  – όπως την ισπανική τράπεζα που περιήλθε στο κράτος, εμφανίζοντας τις μεγάλες επισφάλειες των ισπανικών τραπεζών λόγω στεγαστικών δανείων, αυξάνοντας τα spreads των ισπανικών ομολόγων και ρίχνοντας και πάλι το ευρώ.. Παράλληλα,  στην Ελλάδα, είχαμε κι άλλα αρνητικά νέα – όπως το γεγονός ότι η οικονομική στήριξη που έχει »εξασφαλίσει» η Ελλάδα μπορεί να αρθεί ανα πάσα στιγμή, αν π.χ. Συνταγματικό δικαστήριο κάποιας χώρας-μέλους αποφασίσει ότι η βοήθεια πρός την Ελλάδα αντίκειται στους νόμους της χώρας αυτής , αλλά και την πληροφορία  ότι το ΔΝΤ ζητά ακόμα πιό αυστηρά μέτρα στο νέο ασφαλιστικό που έχει ήδη ψηφιστεί, καταδεικνύοντας και πάλι ότι , με το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ., θα πρεπει να δεχτεί οποιαδήποτε οδηγία τους , άσχετα με το τι ψηφίστηκε στη Βουλή… Αν λοιπόν η διέλευση της Αφροδίτης σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, και βέβαια επηρρεάζοντας με αρνητικές όψεις τα γενέθλια/προοδευμένα σχήματα και του ευρώ, και της Ελλάδας, τι να περιμένουμε όταν μπεί κι ο Κρόνος στο παιχνίδι?

Τα πιό δύσκολα όμως είναι μπροστά μας, στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον…

Τον Σεπτέμβριο 2010, ο Κρόνος , που υλοποιεί τις καταστάσεις, θα βρίσκεται στο Ζυγό, σε όψη τετραγώνου με την αντίθεση που αναφέραμε στο ωροσκόπιο του ευρώ – και βεβαίως, να μην ξεχνιόμαστε, και στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, δημιουργώντας ΣΤΑΥΡΟ στο Τ-τετράγωνο προοδ. Αφροδίτης- και γενέθλιων Πλούτωνα και Δία.

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Ευρωζώνη θα είναι σκληρότατα , και θα αφορούν και την αποβολή χωρών από το ευρώ , αν δεν τηρούν δημοσιονομική πειθαρχία, η δε Ελλάδα θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, γιατί είναι πιθανόν να μην έχει πιάσει τους στόχους του δημοσιονομικού χρονοδιαγράμματος που της έχει ήδη τεθεί – Παρά τα ήδη σκληρά μέτρα που έλαβε , με τις γνωστές περικοπές – και να αναγκαστεί να πάρει και άλλα μέτρα, όπως την περικοπή μισθών του ιδιωτικού τομέα, και περισσότερα ακόμα.

Οι τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου , και οι πρώτες του Οκτωβρίου , θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την ευρωζώνη και την Ελλάδα ειδικά ( μαζί με Κρόνο θα βρίσκεται και ο διελ. Ηλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο, δείχνοντας την κρίση στην βάση του οικονομικού εγχειρήματος που ονομάζεται ευρώ, αλλά και την κρίση στην συνεργασία των χωρών που το αποτελούν)

Θα πάρουμε όμως και  (άσχημη) πρόγευση από αυτά, και μέσα στον Ιούνιο ( είσοδος Δία και Ουρανού στον Κριό-κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού- σε τετραγωνο με Πλούτωνα), αλλά και , ακόμα περισσότερο, αρχές Αυγούστου ( ΠΕΝΤΕ πλανήτες στις αρχές παρορμητικών ζωδίων , και σε όψη τετραγώνου μεταξύ τους – Αρης σύνοδο Κρόνο στο Ζυγό, σε αντίθεση με Ουρανό και Δία, σε τετράγωνο με Πλούτωνα) .  Η υπόθεση μυρίζει μπαρούτι!! Και αυτό δεν αφορά δυστυχώς μόνο το ευρώ και την ευρωζώνη, αλλά μπορεί να σημαινει και πραγματικό μπαρούτι- δηλαδή πολεμική , ή και τρομοκρατική ,ενέργεια σε ευφλεκτη περιοχή της γής – που οπωσδήποτε θα έχει αρνητική επίδραση στην παγκόσμια οικονομία. Αλλωστε, η φύση των πλανητών που συμμετέχουν στο Τ-τετράγωνο είναι εκρηκτική, αφού συμμετέχει ο Πλούτωνας, ο Αρης-Κρόνος, και ο Ουρανός και Δίας.

Γιά να επανέλθουμε όμως στο οικονομικό ζήτημα – το φθινόπωρο του 2010, θα είναι σκληρό για πολλά μέλη της Ευρωζώνης, που μπαίνει σε μιά επίπονη διαδικασία ξεκαθαρίσματος των οικονομικών της, αλλά και λόγω της περαιτέρω αποκάλυψης των βασικών διαφορών ταχυτήτων , αλλά και των αντικρουόμενων συμφερόντων  μεταξύ των μελών της. Κι άλλες χώρες θα μπούν σε δυσμενέστερη θέση, και η Ελλάδα θα πιεστεί σίγουρα να πάρει κι άλλα μέτρα  – είναι όμως και πολύ πιθανόν, σε αυτή τη φάση, η σε επόμενες χρονικές περιόδους που θα αναφέρουμε, να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, με την αναγκαία έξοδο της από το ευρώ. Το ευρώ θα πιεστεί περαιτέρω, με πιθανότητες να είναι πρός τα 1.15  USD/ευρώ προς τα τέλη του έτους.

Το μόνο θετικό, αλλά και κάπως παραπλανητικό στοιχείο στο ωροσκόπιο του ευρώ είναι ότι η χαμηλή τιμή του ευρώ μπορεί να ευνοήσει τις εξαγωγές των κυρίως εξαγωγικών χωρών ( Ο προοδ. Ερμής είναι σε σύνοδο με γεν. Ποσειδώνα και σε τρίγωνο με γεν. Κρόνο), αλλά και αυτό δεν θα γίνει στον αναμενόμενο βαθμό , γιατί , οι εξαγωγές της Γερμανίας , π.χ., είναι  τουλάχιστον 67% εντός Ευρώπης , και μόνον γύρω στο 33% σε τρίτες χώρες.

Από εκεί και πέρα, άλλες ιδιαίτερα κρίσιμες περίοδοι για το ευρώ γενικά, είναι οι πρώτοι μήνες του 2011, όπου ο Κρόνος κάνει όψη τετραγώνου με την προοδ. Αφροδίτη και Ηλιο του Ευρώ. Η αναταραχή συνεχίζεται και τους επόμενους μήνες, με την είσοδο του Δία και πάλι στις πρώτες μοίρες του Κριού και σε τετράγωνο με διελ. Πλούτωνα. Την περίοδο του Μαϊου- Ιουνίου 2011, η παρουσία του Κρόνου σε ανάδρομη παρατεταμένη κίνηση στις 10 μοίρες του Ζυγού, θα κάνει όψη τετραγώνου στον Ηλιο του ευρώ, με πιθανές μεγάλες επιθέσεις στο νόμισμα που θα προκληθούν από άκρως αρνητικές εξελίξεις σε χώρες της Ευρωζώνης.

Είναι πιθανόν η είσοδος του Δία στον Ταύρο να φέρει μια διευκόλυνση σε κάποιες από τις συνεχιζόμενες διαδικασίες ‘μετάλλαξης ‘ του ευρώ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι αναταράξεις θα σταματήσουν.

Την περίοδο του 2012 και 2013 , με το παρατεταμένο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, οι αλλαγές θα είναι τόσο πολλές και απρόβλεπτες στην πάλαι ποτέ Ευρωζώνη, που αυτή την στιγμή θα χρειαστούμε την δημιουργικότητα ενός συγγγραφέα επιστημονικής φαντασίας , για να φτιάξουμε έστω ένα σενάριο.

Ενα είναι βέβαιο – η Ευρωζώνη, αλλά και η δομή των κοινωνιών, και οι σχέσεις των κρατών  στον υπόλοιπο κόσμο,καθώς και η διανομή του πλούτου, δεν θα μοιάζει με τίποτα από αυτά που ξέραμε και θεωρούσαμε δεδομένα  εως τώρα..
Responses

 1. Ακριβώς… δεν νομίζω ότι μας περιμένουν εύκολα χρόνια… αλλά αυτό δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί… ίσα ίσα να γινόμαστε πιο δυνατοί για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε κατάσταση και να εξελισσόμαστε ακόμη και στον βούρκο…

  Μακάρι οι πλανητικές όψεις να επηρρεάσουν μόνο το οικονομικό θέμα. Ας μην είμαστε όμως τόσο τυφλοί ώστε να νομίζουμε πως με αυτες τις όψεις δεν θα φέρουν καταστροφικά γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα…

  Το θετικό των όψεων αυτων είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια τους δημιουργικά, για την πνευματική μας εξέλιξη και να λάβουμε την δύναμη για μια καινοιύργια αρχή… για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

  • Φίλε » I am love», δυστυχώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας, και όχι μόνο στο οικονομικό θέμα – Οι πλανητικές όψεις είναι σκληρές , και αφορούν πολλούς τομείς. Σημεία πιθανής ανάφλεξης υπάρχουν πολλά στον κόσμο, π.χ. Κορέα, ή Ιράν , και αλλού. Και βέβαια , ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει ήδη, και πάει να καταλήξει με την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έγινε ποτέ παγκόσμια – αυτό θα πεί παγκοσμιοποίηση!
   Σίγουρα, και στο παρελθόν, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης,όπως οι πόλεμοι,αλλά και η ακραία φτώχεια, φέρνουν στην επιφάνεια τα καλύτερα, αλλά και τα χειρότερα, στοιχεία του ανθρώπου, και θα περάσουμε από τα »σαράντα κύματα» μέχρι να ισορροπήσουν τα πράγματα . Γι’ αυτό ,πρέπει να »γρηγορούμε», να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, να διυλίζουμε όσα ακούμε και βλέπουμε, αλλά και να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα – για να εξελιχθούμε κι εμείς περισσότερο, και να βοηθήσουμε ίσως για να γίνουν κι άλλοι συνειδητοποιημένοι!

 2. Καλή δύναμη μπάτε με πολύ σοφία και αγάπη γιατι μέχρι το 2017 φαίνεται να μας πάει πολύ περιέργα…

  να προσέχεις τον ευατό σου και να τον ενδυναμώνεις συνεχώς, Ας είμαστε φάροι συνειδητότητας και φωτός και για τους άλλους…
  φιλιά….

  • »I am love»,
   ευχαριστώ για τις ευχές – θα τις χρειαστώ. Και τα αυτά ευχομαι και σε σένα, και κυρίως να γίνεις ‘όνομα και πράμα’, γιατί το να δίνεις αγάπη είναι το κυριότερο – και το δυσκολότερο! Αυτό θα πρέπει να είναι στόχος όλων μας.

 3. Πολύ καλό άρθρο και πράγματι βλέπουμε όλα αυτά τα απίστευτα γεγονότα να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας ,πράγματα ανήκουστα ..
  Εχω μια απορία όμως στο τέλος του άρθρου αναφέρετε ότι θα γίνει μια αναδιανομή του πλούτου έτσι;
  Λογικά αυτη θα γίνει προς τα πάνω , γιατί η πλουτοκρατία θα θέλει να κρατήσει και να αυξήσει τις κτίσεις της..μετά λογικά θα επιβληθεί στους ανθρώπους μια παγκόσμια κυβέρνηση.Αυτοί με τη σειρά τους ρημαγμένοι απο τη φτώχεια και τους πόλεμους θα δεχτούν.
  Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
  Με την άφιξη του πλούτωνα στον υδροχόο (ή ακομη νωρίτερα )οι εξεγέρσεις των επαναστατημένων λαών θα έχουν αποτέλεσμα;Δηλαδή ο πλούτωνας στον αιγόκερω θα ικανοποιήσει τον σκοπό του που είναι η ανάδειξη αξιών όπως ο σεβασμός στον πολίτη ,η δημοκρατία και η ελευθερία;Ή αυτή η μάχη είναι χαμένη εκ των προτέρων;
  Τελικά θα κερδίσουν αυτοί που θέλουν να αποστραγγίσουν τον παγκόσμιο πλούτο και να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση;
  Ευχαριστώ.

  • Χαρά,
   ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.
   Στο τέλος του άρθρου δεν λέω ακριβώς ότι θα έρθει μιά »παγκόσμια κυβέρνηση’ με την μορφή των κυβερνήσεων που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Μιλάμε για μιά παγκόσμια δύναμη που μπορεί να επιβάλει καταστάσεις σε όλους τους λαούς, όπως άλλωστε έχει ήδη αρχίσει να γίνεται σε ένα βαθμό από τώρα. Πάρε παράδειγμα την κατάσταση στην Ελλάδα – η πραγματικά κακή της οικονομική κατάσταση κατρακύλησε τόσο γρήγορα, γιατί, όπως μας λένε, ευθύνονται κυρίως ‘οι αγορές» δηλαδή το απρόσωπο παγκόσμιο κεφάλαιο. Και γι τα πολύ σκληρά μέτρα που παίρνονται, πάλι μας λένε ότι τα απαιτεί »το μνημόνιο του ΔΝΤ και της Ε.Ε.» – πάλι δηλαδή ισχυροί οικονομικοί υπερκρατικοί οργανισμοί. Αυτό δε συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης κυρίως, αλλά όχι μόνον. Ετσι, οι κρατικές κυβερνήσεις παρουσιάζονται σαν αναγκασμένες να υπακούουν σε εξωτερικές επιταγές, και τελικά οι πολίτες καταλήγουν με άλλα δεδομένα από αυτά που ΝΟΜΙΖΑΝ πως ψήφιζαν. Παράλληλα, η »τρομοκρατία», άλλη μιά απροσδιόριστη δύναμη, θα νομιμοποιεί τις κυβερνήσεις να ροκανίζουν δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών χάριν »προστασίας».
   Στον οικονομικό τομέα, βέβαια το χάσμα μεταξύ πολλών φτωχών και μιάς πλούσιας ολιγαρχίας θα μεγαλώσει. Στο διάστημα μέχρι να μπεί ο Πλούτωνας στον Υδροχόο το 2023-24, πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν πολλά πράγματα, με τα οποία δεν είχαν ασχοληθεί παλαιότερα γιατί είχαν εφησυχάσει, νομίζοντας ότι τα εργασιακά και πολιτικά τους δικαιώματα ήταν δεδομένα – θα έχουμε μιά πολύ δύσκολη περίοδο μπροστά μας, αλλά μάλλον αυτό θα είναι απαραίτητο, για να βγούμε από το λήθαργο. Πάντως, καμμία μάχη δεν είναι χαμένη εκ των προτέρων.. μετά από τη δύσκολη περίοδο, και μετά το 2024-25 ( Πλούτωνας στον υδροχόο), νέα ανθρωπιστικά ρεύματα μπορούν να υπερισχύσουν πάνω στον αυταρχισμό που θα υπάρξει στο όνομα των »αγορών» και της »ασφάλειας» – ας μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη φορά που ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο, είχαμε την Γαλλική Επανάσταση – οι επαναστάσεις βέβαια, είναι συχνά αιματηρές και αυτή είναι μιά μεγάλη πιθανότητα να συμβεί!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: