Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Μαΐου 15, 2010

Ευρώ : Η Τιτανομαχία των χρηματαγορών και της Ευρωζώνης-η αστρολογική προσέγγιση

‘Τιτανομαχία των χρηματαγορών και της Ευρωζώνης» , ήταν ο τίτλος κύριου άρθρου του » Der Spiegel» την βδομάδα που μας πέρασε . Σε αποσπάσματα του το άρθρο αναφέρει τα παρακάτω, μεταξύ άλλων –

«Από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 η καγκελάριος Μέρκελ έχει εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή πολιτική των προκατόχων της και οδηγεί σε δικό της, ξεχωριστό δρόμο τη Γερμανία. Η κωλυσιεργία της στην ελληνική κρίση τροφοδότησε τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και έκανε δυσκολότερη τη διάσωση της Ελλάδας.

Το σύνολο των ευρωπαϊκών δημοκρατικών χωρών βρίσκεται υπό την αυστηρή παρακολούθηση της βιομηχανίας του χρήματος. Πρόκειται για μια τιτανομαχία πολιτικής και χρηματαγορών, στην οποία η πολιτική δεν φαίνεται να διαθέτει τα κατάλληλα όπλα.»

«Στην ελληνική κρίση μάχονται τα ευρωπαϊκά κράτη εναντίον της βιομηχανίας του χρήματος. Πρόκειται για την ευημερία ολόκληρων χωρών, για το ευρώ και την ευρωπαϊκή συνοχή. Αν καταρρεύσουν και η Πορτογαλία και η Ισπανία, σύντομα θα κινδυνεύσει και η Γερμανία.»


– Το Ευρώ έχει δεχτεί αλλεπάλληλες επιθέσεις τελευταία, και την περασμένη βδομάδα η πτώση του ήταν ιδιαίτερα ραγδαία, παρά την συμφωνία της Ευρωζώνης για την στήριξη των κρατών της  που θα βρεθούν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ας δούμε όμως , απο την πλευρά της αστρολογίας, πότε ξεκίνησε η επίθεση ενάντια στην Ευρωζώνη. Θα δούμε στο ετήσιο γράφημα του Ευρώ έναντι του δολλαρίου, που ακολουθεί παρακάτω, ότι μετά απο συνεχή άνοδο , το ευρώ άρχισε την καθοδική του πορεία στα τέλη Νοεμβρίου 2009.


Euro/USD ετήσιο γράφημα

Δηλαδή, οταν ο Τιτάνας Κρόνος μπήκε στον Ζυγό, και πέρασε στον Ωροσκόπο του αστρολογικού χάρτη του Ευρώ. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είχε βέβαια προετοιμάσει το έδαφος, υπόγεια και κρυφά, απο τα τέλη του 2008, που συνέπεσαν με την οικονομική κρίση που εμφανίστηκε πρώτα στην Αμερική, αλλά άρχισε να αναδεικνύει και τα οικονομικά θέματα σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Πλούτωνας άλλωστε, με την είσοδο του στην αρχική μοίρα του παρορμητικού ζωδίου του Αιγόκερω, σηματοδοτεί κρίσεις. Στην περίπτωση αυτή ξεκίνησε την κρίση μεταξύ, από τη μιά,  της παγκόσμιας δύναμης του χρήματος , αλλά και της εξουσίας από την άλλη. Σηματοδοτεί όμως και υπόγειες ενέργειες!

( Πλούτωνας= οικονομική δύναμη και υπόγειες ενέργειες, αρχική μοίρα των παρορμητικών= κρίση, Αιγόκερως= εξουσία)

Για την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και το ευρώ, αυτή η κρίση άρχισε να συγκεκριμενοποιείται, με την είσοδο του Κρόνου στην αρχική μοίρα του Ζυγού, την είσοδο του στον ωροσκόπο του ωροσκόπιου του ευρώ και κατά συνέπεια σε όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα.

( Ακολουθεί το προοδευμένο ωροσκόπιο του Ευρώ)

Προοδευμένο ωροσκόπιο Ευρώ


Ο Κρόνος όπως συνήθως κάνει, έφερε στο προσκήνιο προβλήματα που προυπήρχαν αλλά δεν είχαν εμφανιστεί. Η Ευρωζώνη σαν οικονομική ένωση, αποτελείτο από χώρες χωρίς κοινή οικονομική πολιτική, που τις ένωνε όμως το κοινό νόμισμα. Οι οικονομίες τους εξακολουθούσαν να είναι διαφορετικές, αλλά και οι κοινοί κανόνες που είχαν θεσπιστεί με την νομισματική ένωση, π.χ. το ανώτατο επιτρεπτό έλλειμμα σε σχέση με το ΑΕΠ, δεν ακολουθούνταν από πολλές χώρες της ενωσης, ούτε και υπήρχε συχνός έλεγχος από κεντρική Ευρωπαϊκή εξουσία. Ομως, το νόμισμα είναι κοινό, και προβλήματα σε μία χώρα επηρρεάζουν και τις υπόλοιπες.


Η ‘κερκόπορτα’ για να βγούν όλα τα δομικά προβλήματα της Ενωσης στην επιφάνεια, λοιπόν, υπήρξε η Ελλάδα, με το υπερβολικά μεγάλο έλλειμμα της. Την ίδια χρονική περίοδο, Νοέμβριο 2009, άρχισαν να ανεβαίνουν με πολύ ταχύτερο ρυθμό και τα spreads της Ελλάδας, αφού το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα επηρρεάζει και το Τ-τετράγωνο Αφροδίτης ,Πλούτωνα και Δία στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικά άρθρα.

Στο τετράγωνο του Κρόνου ( σε ανάδρομη πορεία) με τον Πλούτωνα την περίοδο του Φεβρουαρίου 2010, έγινε άλλωστε και το ‘μυστικό δείπνο’ στο Μανχάταν, όπου συμφωνήθηκε η συγκροτημένη επίθεση ενάντια στο ευρώ μεταξύ  τριών μεγάλων γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας, όπως αποκάλυψε η ‘Wall Street Journal’, μέσω βέβαια της πρώτης διαθέσιμης ‘κερκόπορτας’..

Στο ωροσκόπιο του ευρώ, παρατηρούμε τους 4 πλανήτες στον 4ο οίκο – την σύνοδο Αφροδίτης-Ηλιου στον Αιγόκερω, που σηματοδοτεί την κατ’ εξοχήν οικονομική βάση του εγχειρήματος, αλλά σε αντίθεση με τον Δία – ένα στοιχείο υπερβολής ή  αβάσιμης αισιοδοξίας. Η όψη αυτή δημιουργεί Τ-τετράγωνο με τον ωροσκόπο.  Η παρουσία του Ερμή στοιχειοθετεί τον εμπορικό χαρακτήρα και σκοπό του. Αλλά, υπάρχει και ο Ποσειδώνας , και μάλιστα σε αντίθεση με την Σελήνη – στοιχείο παραπλανητικό, που επένδυσε με ένα πέπλο ασάφειας το όλο εγχείρημα . Η ίδια όψη δείχνει και την ασάφεια του ποιός πραγματικά διοικούσε την ‘επιχείρηση ευρώ’.

Ο προοδευμένος Ερμής έχει έρθει σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, και η όψη αυτή επίσης παίζει ρόλο στην κακή φήμη του Ευρώ. Η μεγάλη πτώση μέσα στον Απρίλιο αι το Μάϊο επηρρεάστηκε απο τους διελάυνοντες Αρη και Ηλιο-Ερμή που δημιουργησαν Τ-τετράγωνο σε αυτή τη θέση. Οι φήμες, οι »φόβοι» των αγορών,οι ανακοινώσεις και υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας απο  Standard and Poor’s , Moody’s κτλ., η εμφάνιση/μεγεθυνση των οικονομικών προβλημάτων και άλλων χωρών της ευρωζώνης, καθώς   και η επακόλουθη πτώση του ευρώ, βρήκαν πρόσφορο έδαφος με την σύνοδο του Ερμή-Ποσειδώνα, που ευνοεί την παραπλάνηση, τα ‘μεγάλα λόγια’, τις ψευδείς φήμες – για παράδειγμα , η χτεσινή μεγάλη πτώση του ευρώ οφείλεται στις φήμες ότι η Γερμανία θα υπαναχωρήσει ως προς την οικονομική υποστήριξη που συμφωνήθηκε τελευταία και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αγοράζει πλέον τα ομόλογα των χωρών με επίφοβη οικονομική κατάσταση.

Και έτσι,με όλα τα παραπάνω, αλλά και με το υπόβαθρο του Πλούτωνα, με την υλοποίηση των καταστάσεων από τον Κρόνο, η Ευρωπαϊκή ένωση αναγκάστηκε , και θα αναγκάζεται ακόμα περισσότερο στο μέλλον,  να αλλάξει με δραστικό τρόπο  τον τρόπο λειτουργίας ,αλλά και την δομή της , στην προσπάθεια να διατηρήσει αυτά που δημιούργησε ως τώρα ( παρατηρούμε εδώ ότι και το προοδευμένο Μεσουράνημα έχει περάσει ήδη την αντίθεση με το γενέθλιο Ηλιο – η εμφάνιση των προβλημάτων της οντότητας του Ευρώ και η ανάγκη πιό στιβαρής κατεύθυνσης του νομίσματος , μέσω αυστηρότερων ελεγκτικών μηχανισμών).

Και τώρα, τι μέλλει γενέσθαι?

Αλλά, θα συζητήσουμε τα περαιτέρω σε επόμενο άρθρο, πολύ σύντομα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: