Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Απρίλιος 28, 2010

Η Ελλάδα στα οικονομικά’σκουπίδια’- η αστρολογική άποψη

Εχουμε γράψει αρκετές φορές για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας απο αστρολογικής πλευράς, και τις αστρολογικές παραμέτρους. Εχτές, και σήμερα, δεχτήκαμε ένα καταιγισμό αρνητικών συμβάντων, και κυρίως την υποβάθμιση απο την Standard and Poors των ελληνικών ομολόγων  σε ‘σκουπίδια’ . Σε  χτεσινό σχετικό άρθρο στο αγγλόφωνο μπλόγκ μας » The cat and astrologer’, αναλύσαμε την επίδραση του διελαύνοντος Αρη, αλλά και των διελαυνόντων Ερμή, Ηλιου και Σελήνης, από τον ‘εκρηκτικό’ συνδυασμό της αντίθεσης γενέθλιων και προοδευμένων πλανητών Ηλιου,Ουρανού,Κρόνου και MC, στον 30-9ο οίκο. Σ’ημερα, ο συνδυασμός έγινε μεγάλος σταυρός, και η ελληνική κρίση μεταδίδεται και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, με έντονο κίνδυνο να εξαπλωθεί πολύ περισσότερο.

Ακολουθεί το ωροσκόπιο της Ελλάδας, με το γενέθλιο στον εσωτερικό κύκλο, και το προοδευμένο  για τις 27 Απρ. 2010 στον εξωτερικό.

θα σταθούμε όμως σήμερα σε μία μόνο πλευρά   της οικονομικής κρίσης, την υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων απο την Standard and Poors σε ‘σκουπίδια’, με την αιτιολογία ότι , όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, »λόγω των πολιτικών, οικονομικών και προυπολογιστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Αθήνα», και συνεχίζουν ότι » αυτή η υποβάθμιση έγινε μετά από βδομάδες συζητήσεων μεταξύ Ευρωπαϊκών κρατών και ΔΝΤ για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα»

‘Standard and Poor’s cut Greek long-term government bonds three levels to speculative or «junk» status because of the «political, economic and budgetary challenges» facing Athens. The same agency downgraded Portugal’s sovereign debt by two notches.

S & P said it has growing concerns about the ability of the Greek and Portuguese governments to repay debts. The move followed weeks of talks among European nations and the International Monetary Fund about an aid package worth as much as $60 billion for Greece.’

Αυτό μας λέει ότι   η έλλειψη συγκεκριμένων  και σαφών αποφάσεων και  αυστηρών μέτρων απο πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης,είτε λόγω πολιτικού κόστους, αβουλίας, η και ασυννενοησίας, που έδωσε με τη σειρά της την ευκαιρία στη Γερμανία την αφορμή, για δικούς της προεκλογικούς λόγους και μικροπολιτικές , να μιλά με μισόλογα για την βοήθεια, κατέληξε σ’ αυτό το άκρως αρνητικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, αλλά έγινε και χιονοστιβάδα που απείλησε κι άλλες χώρες της Ευροζώνης , και με φόβους περαιτέρω εξάπλωσης.

Αστρολογικά, βλέπουμε ότι στην αντίθεση στην οποία συμμετέχουν πολλοί πλανήτες στον άξονα 3ου-9ου, όπως είναι Ήλιος, ο Ερμής, ο Ουρανός , αλλά και το Μεσουράνημα, μας δείχνουν ότι η κυβέρνηση ( Μεσουράνημα /Ηλιος) κωλυσιεργεί και δεν δρά σωστά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ( Ουρανός), που προέρχονται απο τον 9ο οίκο ( εξωτερικό), και παράλληλα δεχόταν τη σύνοδο του διελ. Αρη απο το Λέοντα. Και, βέβαια, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει επέλθει κάποια αλλαγή στην πραγματική οικονομία της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό, ο κατήφορος προέρχεται κυρίως απο λόγια, φήμες, δηλώσεις που έγιναν  η ΔΕΝ έγιναν, δηλαδή θέματα επικοινωνίας, φημολογίας κτλ. Αστρολογικά, αυτά είναι θέματα του 3ου-9ου οίκου αλλά και του Ερμή.

Βλέπουμε τον Προοδ. Ερμή της Ελλάδας σε αντίθεση με τον Γεν. και προοδ. Ουρανό ( απρογραμμάτιστες και σπασμωδικές κινήσεις και αναγγελίες που αλλάζουν, και ξαναλλάζουν σε πολλά επίπεδα τηε ζωής της χώρας) , αλλά και το τελικό χτύπημα που ήρθε απο τον ανάδρομο διελαύνοντα Ερμή στις 7-8 μοίρες του Ταύρου αυτές τις μέρες ( η ασυννενοησία και αβεβαιότητα στα άκρα).

Σιγά-σιγά, θα απομακρυνθούν οι διελάυνοντες που έφεραν τα πράγματα στο χείλος του γκρεμού ( γύρω στις 10 Μαίου φεύγει ο Αρης και ο Ερμής κάνει ένα τελικό πέρασμα γύρω στις 19 Μαίου, τη μέρα που η Ελλάδα θα αποπληρώσει το ομόλογο των 8.5 δισ.

Και μετά, τί?

Τα επόμενα δύσκολα, απο Αυγουστο και μετά, θα συζητηθούν σε μεταγενέστερη φάση…

Advertisements

Responses

 1. Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τις αστρολογικές σας αναλύσεις και θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τις εξελίξεις στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας.
  Φιλικά,

  • Πλούταρχε,
   ενδιαφέρον το ερώτημα σου, αν και σύνθετο για να απαντηθεί αστρολογικά. Αυτό που βλέπω πάντως από τα ωροσκόπια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλες δυσκολίες, και παρόμοια και η Νέα Δημοκρατία ( αυτά έιχαν αναλυθεί στα άρθρα περί εκλογών Οκτ. 2009). Δεδομένου ότι το ωροσκόπιο της Ελλάδας έχει χειρότερες όψεις μετά το καλοκαίρι – και κατόπιν των σημερινών ενδείξεων περί σκληρών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κτλ., που σχεδόν ανακοινώθηκαν σήμερα, περιμένουμε μεγάλες κοινωνικές αναταραχές , αλλά και άλλου τύπου ‘επιθέσεις’. Θα έλεγα , εκ πρώτης όψεως, ότι αν γίνει κυβέρνηση συνεργασίας, ή εθνικής ενότητας, θα είναι προς τα τέλη 2010, ή Άνοιξη 2011 – χρειάζεται πάντως περισσότερη μελέτη για να είναι κανείς πιό συγκεκριμένος.
   Μια ματιά που έριξα στα ωροσκόπια της Ελλάδας όταν είχαμε πάλι κυβερνήσεις εθν. ενότητας ( 1944) και οικουμενική ( 1989), είδα ότι τώρα το ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι χειρότερο!

   Χαιρετισμούς,


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: