Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Μαρτίου 6, 2010

Ελλάδα :Οικονομικός κατήφορος – αστρολογική και πολιτική προσέγγιση

Φτώχεια. Ανεργία. Οργή.  Κοινωνική αναταραχή.  Επιβολή σκληρών οικονομικών, αλλά και κατασταλτικών μέτρων.  Διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Αυτές είναι οι λέξεις που είναι στα χείλη όλων των Ελλήνων αυτές τις μέρες – και δυστυχώς θα είναι για καιρό. Αυτό άλλωστε έδειχνε και το ωροσκόπιο της Ελλάδας, που παραθέτουμε πάλι εδώ , με το προοδευτικό ωροσκόπιο στον εξωτ. κύκλο –

Και τα »μαύρα μαντάτα» μόλις άρχισαν – στις 4 Μαρτίου 2010. Με περικοπές μισθών για μιά πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού , αλλά και με αυξήσεις σε βασικά αγαθά, όπως το ηλεκτρικό και η βενζίνη, καθώς και η αυξηση του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα – αυξήσεις που μειώνουν το εισόδημα όλων των Ελλήνων. Αλλά και οι όλοι οι υπόλοιποι που πρός το παρόν δεν έχουν περικοπεί οι μισθοί τους , φοβούνται ότι πολύ σύντομα θα συμβεί και αυτό ..

Το ωροσκόπιο της Ελλάδας δυστυχώς , δεν μας άφηνε, και ούτε τώρα μας αφήνει, περιθώρια για αισιοδοξία .Αυτές τις μέρες η προοδ. Σελήνη έφτασε στις 14 μοίρες Αιγόκερω, σε 150 μόιρες με γεν. Κρόνο, ενεργοποιώντας την γενέθλια αντίθεση Ηλιου-Κρόνου.

Ο Διελ. Ηλιος έφτασε στις 15 Ιχθύ, σε τετράγωνο με γεν. Αρη, με το διελ.  Δία επίσης να πλησιάζει το τετραγωνο με Αρη, ενεργοποιώντας έτσι το γενέθλιο Τ- τετράγωνο Αρη-Σελήνης -Αφροδίτης, και δημιουργώντας άγχος και τάση για εξέγερση στο λαό.

Το Τ-τετράγωνο της προοδ. Αφροδίτης σε όψη αντίθεσης με γενέθλιο Δία και γεν. Πλούτωνα, με τον διελάυνοντα Πλούτωνα πάνω στον Δία,και βέβαια και τον Κρόνο από το Ζυγό να συμπληρώνει το Τ-τετράγωνο , δημιουργώντας ένα μεγάλο Τετράγωνο, μιλάει καθαρά ότι οι σπατάλες του δημόσιου χρήματος ( αφροδίτη σε αντίθεση με Δία στον άξονα 2ου-8ου οίκου) παίρνουν τέλος με τον πιό σκληρό και αδυσώπητο τρόπο ( Κρόνος και Πλούτωνας πάνω στο μεγάλο τετράγωνο). Η διέλευση του κρόνου και πάλι σε αντίθεση στον  γεν. Πλούτωνα το φθινόπωρο 2010, αλλά και οι διελεύσεις των αργών πλανητών σε αρνητικές όψεις με τον προοδ. Αρη της Ελλάδας, (Κρόνος σε αντίθεση τέλη Μαρ-αρχές Απρ. 2010, Διελ. Ουρανός και Δίας σε σύνοδο τον Ιούνιο ’10) , μόνο κοινωνικές αναταραχές, συγκρουσιακές καταστάσεις , αλλά και αναταραχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση προμηνύουν.

-Σε προηγούμενα άρθρα μας, όπως το » Εκλογές τον Οκτώβριο, η γαία πυρί μειχθίτω’-μια αστρολογική προσέγγιση’

https://mpateskyloialeste.wordpress.com/2009/09/02/εκλογές-τον-οκ…γαία-πυρί-μειχ/

αλλά και στο »Εκλογές Οκτ. 2009 – μια ματιά από το πρίσμα της αστρολογίας( μέρος 1ο)», όπου αναλύσαμε τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ για την αναλήψη της κυβέρνησης, αλλά και τις μετέπειτα εξελίξεις, είπαμε τα εξής –

‘Ούτως ή άλλως, οι δυσκολίες και οι ευθύνες θα είναι δυσβάχταχτες για το κόμμα ,και το ΠΑΣΟΚ ήδη δυσκολεύεται στις αποφάσεις του πως να παρουσιάσει επικοινωνιακά το πρόγραμμά του στους ψηφοφόρους, στον οικονομικό τομέα κυρίως, όπου η κατάσταση είναι δεινή.Επίσης , η διακυβέρνηση από το κόμμμα φαίνεται ότι δεν θα ξεφύγει από την ίδια λίγο-πολύ συνταγή διακυβέρνησης που επικρατούσε και τα τελευταία χρόνια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ( Προοδευμένος Ηλιος και Αρης σε όψη τετραγώνου με γενέθλιο Κρόνο, στον 8ο οίκο των οικονομικών – η όψη θα διαρκέσει για τα επόμενα 2-3 χρόνια).

Ο τρόπος διακυβέρνησης πιθανόν να απογοητεύσει, και οι διάφορες πιέσεις που θα δέχεται το κόμμα από φίλους, συνεργάτες και εχθρούς, θα χρειαστούν πολλούς ελιγμούς απο την ηγεσία του για να κρατήσει κάποιες ισορροπίες -” ισορροπίες του τρόμου” πολύ πιθανόν, και εύθραυστες, που θα έρθουν πολύ κοντά σε σημεία ρήξης τα επόμενα δύο χρόνια. Ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι η περίοδος Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2010 για το κόμμα – ίσως ξαναγίνουν εκλογές τότε – και ούτως η άλλως, την άνοιξη του 2010 θα αναγκαστεί να πάρει πολύ σκληρά για το λαό , οικονομικά μέτρα. Η κατάσταση όμως θα βελτιωθεί κατά τη διετία 2011-2012.»

Και πραγματικά στις 4-5 Μαρτίου του 2010, είδαμε πώς βγήκαν στην πράξη οι παραπάνω προβλέψεις. Το ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε περιμένωντας να αυξηθούν οι πιέσεις απο τους δανειστές, τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης της οικονομίας, αλλά και την ΕΕ, δηλαδή περίμενε να »φτάσει ο κόμπος στο χτένι» για να βγεί και να ανακοινώσει, σαν κεραυνό εν αιθρία, την απαρχή της οικονομικής εξαθλίωσης μας. Ολων μας.

Η ανακοίνωση των μέτρων έγινε με τον διελ. Δία να ενεργοποιεί το γενέθλιο Τ-τετράγωνο Ηλιου-Δία-Ποσειδώνα ( σε απλή μετάφραση  : Η Πaραπλάνηση Προσωποποιημένη)

Πληθώρα αστρολογικών όψεων μας δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ερχόταν σε αντίθεση με τη βάση του αλλά και με το λαό συνολικά – η προοδ.   Σελήνη του ΠΑΣΟΚ είναι σε τετράγωνο με προοδ. Ηλιο και  προοδ. Αρη, και σύνοδο με γεν. Κρόνο – και βέβαια , ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι και η προοδ. Σελήνη της Ελλάδας κάνει τετράγωνο με αυτές τις προοδευμένες του ΠΑΣΟΚ που προαναφέραμε!

Αλλή ένδειξη της αναταραχής εντός του κόμματος- όπως άλλωστε έδειξαν και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τις εσωτερικές συγκρούσεις στο κόμμα – είναι Ο διελ. Ουρανός σε σύνοδο με την Σελήνη του κόμματος και αντίθεση με Αρη. Και μιά απο τις αιτίες είναι ότι, μόνο μέτρα του τύπου » πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» έχουν ανακοινωθεί, χωρίς κουβέντα για κάποιο ααναπτυξιακό μέτρο, ούτε τιμωρία για κάποιους υπεύθυνους που κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα και παραπλανούσαν τον λαό για δεκαετίες τώρα.

Πολλά ακόμα μπορούμε να πούμε για τα αστρολογικά δεδομένα-δυσκολίες- που θα αντιμετωπίσει το κόμα τα επόμενα χρόνια. Αλλά, εδώ κυρίως μας ενδιαφέρει η Ελλάδα . Και οι Ελληνες.

Ακούει κανείς αυτές τις μέρες σε συζητήσεις πολιτών για την κρίση, να λένε πολλοί, μετά βέβαια τις κρίσεις για την κυβέρνηση, αλλά και για »αυτούς που τα φάγανε και δεν παθαίνουν ποτέ τίποτα» – » σε τελική ανάλυση, εμείς φταίμε – ΦΤΑΙΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!»

Ισως, αυτή η κρίση, να είναι και μιά ευκαιρία να καταλάβουν οι Ελληνες ότι δεν μπορείς να ζείς για πάντα κοροϊδεύοντας, δεν μπορείς να βρίσκεις δουλειά- αραλίδικη και αντιπαραγωγική, εννοείται- για πάντα »φιλώντας κατουρημένες ποδιές» πολιτικών. Αλλά τα ίδια πρέπει να καταλάβουν και οι πολιτικοί, αντίστοιχα. Η, ακόμα,μπορεί οι Ελληνες να θυμηθούν κάποιες παληές αξίες που τις είχαν ξεχάσει τα τελευταία χρόνια του άκρατου καταναλωτισμού – τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας, τη χαρά της παραγωγικής δουλειάς, της αγάπης για τη φύση και των αγαθών που αυτή μας χαρίζει χωρίς ανταλλάγματα.

Ολα αυτά όμως δεν θα γίνουν γρήγορα, ούτε  θα γίνουν ομαλά. Θα γίνουν με ‘φωτιά και με μαχαίρι’. ‘ Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί’, όπως λέει και ο ποιητής.

Advertisements

Responses

 1. Καλησπέρα μπάτε μετα απο τόσο καιρό ξανά…

  Γενικά η Ελλάδα φαίνεται να έχει τρελό πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια μετά την είσοδο του πλούτωνα στον αιγόκερω που μπαίνει στον 8ο της οίκο.
  Πιστεύω ότι μας δείχνει ή την πλήρη της καταστροφή της ή ότι μπορεί να αποκτήσει τεράστια εξουσιαστική δύναμη… ή ακόμη ταυτόχρονα.. να καταστραφεί απο τον τρόπο εξουσίας της…

  Το να αποκτήσει μεγάλη δύναμη το κόβω λίγο απίθανο με τα τωρινά δεδομένα εκτός και αν γίνει τρελή εξέγερση….

  Μου φαίνεται περίεργο που δεν αναφέρθηκες στο τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα που ξεκινάει απο Ιούνιο. Ούτε στο Τ-τετραγωνο Κρονου, Ουρανού, Πλουτωνα που ξεκινάει απο Ιούλιο. Και τον Αύγουστο θα έχουμε τον Δία πάνω στον Ουρανό και τον Αρη πάνω στον Κρόνο σε αυτό το υπέροχο Τ-τετράγωνο…
  Τι λες; το έχεις ψαξει καθόλου;
  πως πιστεύεις ότι θα μας επηρεάσει σαν ανθρωπότητα; γιατί είναι σίγουρα συλλογική επιρροή…
  πιστεύεις ότι μπορεί να έχει σχέση με φυσικές καταστροφές ή κάποιον πόλεμο(πυρηνικό);

  με ενδιαφέρει η οπτική σου στο θέμα
  φιλιά τα λεμε….

  • Kαλησπέρα και σε σένα ehieh ! Λίγο καθυστερημένη η απάντηση μου – υποχρεώσεις, βλεπεις..
   -Σωστά τα αστρολογικά σου ερωτήματα , για τις ακόμα πιό δύσκολες όψεις που έρχονται από το καλοκαίρι και μετά. Δεν τις ανάφερα στο τελευταίο άρθρο, νομίζω ότι έχω αναφερθεί σε αυτές σε παλαιότερα άρθρα περί πολιτικών κ.α. θεμάτων.
   Το ζήτημα είναι ότι οι αστρολογικές όψεις μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορους τρόπους, π.χ. το τ-τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού-Πλούτωνα , συν Δία, πάνω στο τετραγωνο Πλούτωνα-Δία τηε Ελλάδας, βασικά δείχνει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς – όπως την μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, που ήδη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, και θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες. Οταν λοιπόν βλέπει ένας μέσος πολίτης, ότι τα εισοδήματα του μειώνονται , η είναι ανύπαρκτα, ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται σε βαθμό που να φοβάται κανείς και μέρα μεσημέρι να βγεί έξω και το κράτος ολιγωρεί ( Η και συνηγορεί), ότι το κέντρο της Αθήνας και οι γύρω γειτονιές προχωρούνε ταχύτατα στη ‘γκετοποίηση’, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες γίνονται ακόμα χειρότερες απ’ ότι ήταν ,και βέβαια ότι κανείς απ’ αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε τέτοια κατάσταση δεν τιμωρείται, τι περιμένεις να γίνει? Βασικά, οι όψεις που αναφέρθηκες, είναι όψεις »πολέμου». Δεν εννοώ ότι κάποια χώρα θα μας κηρύξει πόλεμο, αλλά και οι προηγούμενες καταστάσεις, ένα είδος πολέμου είναι. Επίσης σίγουρο είναι ότι έχει ήδη αρχίσει ένας πόλεμος – και σε παγκόσμιο επίπεδο – στον οικονομικό τομέα, όπου οι βαλλόμενοι είναι π.χ. ευρωπαϊκές χώρες, και οι επιτιθέμενοι είναι κάπως ασαφείς αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα προέρχονται απ την άλλη μεριά του Ατλαντικού…
   Η ιστορία σε συνάρτηση με την αστρολογία, μπορεί να μας ΄δωσει κάποια στοιχεία ( π.χ. και ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος με τετράγωνο κρόνου-Πλούτωνα άρχισε), αλλά το θέμα είναι ότι σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αλλά και η έκβαση των πραγμάτων εξαρτάται από τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων. Ενας εκτεταμένος πόλεμος δεν αποκλείεται, αλλά σε βάθος χρόνου, δηλ. 7-8 χρόνια απο τώρα.
   Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι πολλοί άνθρωποι σιγά-σιγά, θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι το μοντέλο ζωής που τους ‘πουλούσαν’ τα τελευταία χρόνια, δηλαδή καταναλωτισμός και οικονομικός φιλελευθερισμός, έδειξε ότι ήταν απόλυτα αποτυχημένο, και μάλιστα πολύ πιό γρήγορα από τις κομμουνιστικές δικτατορίες της Ανατ. Ευρώπης, αλλά σίγουρα αυτό θα γίνει μέσω πολλών δυσκολιών.
   και σε προσωπικό επίπεδο, βλέπω τις αστρολ. όψεις που είπαμε , να επηρρεάζουν πολύ άσχημα άτομα που έχουν γενέθλιες σκληρές όψεις στις αρχές των παρορμητικών ζωδίων, όπως απώλεια δουλειάς, ασθένειες, ληστείες κτλ.
   -Σιγουρα, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε για το θέμα αυτό, αλλά και γώ χρειάζεται να κάνω περισσότερη δουλειά πάνω στο θέμα.

   Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

   φιλικούς χαιρετισμούς !

 2. Χαίρομαι που απάντησες. Είναι σημαντικό πιστεύω να βλέπουν δύο ή και περισσότερα άτομα το ίδιο στα πλανητικά δρώμενα και να συμφωνούν στο πώς μας επηρεάζει.
  Θα δείξει λοιπόν…
  Πάντως το Τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα θα μας πάει έτσι μεχρι το 2017… περνώντας όλο τον Κριό και τον Αιγόκερω έτσι… οπότε φαντάζεσαι…
  Η θετική πλευρά τουλάχιστον του όλου θέματος είναι ότι όποιος ήδη ασχολείται με την προσωπική του πνευματική ανάπτυξη αυτές οι όψεις θα του δώσουν κι άλλη πνευματική δύναμη…
  τα λέμε ξανά….;)

  • Σίγουρα θα δείξει..
   Ευχομαι πάντως, αυτοί που ασχολούνται με την προσωπική τους πνευματική ανάπτυξη να είναι στο σωστό δρόμο, η , αν δεν είναι, να τον βρούν. Γιατί πολλές φορές, μόνο μεσα από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, συνειδητοποιούμε την αλήθεια..
   Τα λέμε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: