Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Σεπτεμβρίου 25, 2009

Εκλογές 2009 -Μια ματιά από το πρίσμα της Αστρολογίας-Μέρος 3ο ( Συμπέρασμα)

Μετά από την ανάλυση των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, που κάναμε στο 1ο και 2ο μέρος του άρθρου μας, θα ολοκληρώσουμε, κάνοντας πρώτα μιά αξιολόγηση για το τρίτο κόμμα – το ΣΥΡΙΖΑ – που θα παίξει σημαντικό ρόλο , όχι λόγω ποσοστών ψήφων, αλλά γιατί α) η είσοδος του ή όχι στην Βουλή επηρρεάζει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος  – ΠΑΣΟΚ όπως φαίνονται τα πράγματα, και β) διότι είναι το κόμμα που θεωρητικά μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Αλλωστε έχει φανεί και από δημοσκοπήσεις ,μετά από τις εκλογές του 2007, ότι οι πολίτες δεν είναι πλέον αρνητικοί σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Μία λογική συνεργασία θα ήταν αυτή μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ,   λόγω της ιδεολογικής τους συγγένειας. Ο Γ. Παπανδρέου έχει τονίσει επανειλλημένα ότι θα ζητήσει την συνεργασία και άλλων κομμάτων, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Η προοπτική των συνεργασιών μεταξύ κομμάτων φαίνεται σαν πιό ελπιδοφόρα σε πολλούς πολίτες, από την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων – αν και αυτό είναι ανατρεπτικό των δεδομένων του ανταγωνισμού μεταξύ κομμάτων που είχαμε από την Μεταπολίτευση  ως σήμερα.

Παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε στα όρια της διάσπασης πρόσφατα, κατόρθωσε να φτάσει με ενωμένο μέτωπο πρός τις εκλογές. Αλλωστε, το ωροσκόπιο του είναι αρκετά θετικό για την περίοδο των εκλογών και στο άμεσο μέλλον, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν και μετέπειτα  εσωκομματικές φωνές αντίδρασης .

Παρακάτω ακολουθεί το προοδευμένο ωροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ για την 4η Οκτωβρίου ( εξωτερικός κύκλος), με το γενέθλιο στον εσωτερικό κύκλο.

ΣΥΡΙΖΑ-προοδ. ωροσκόπιο 4 Οκτ. '09

ΣΥΡΙΖΑ-προοδ. ωροσκόπιο 4 Οκτ. '09

Οι πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ  είναι θετικές για να παίξει τον ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό στο άμεσο μέλλον, είτε με την είσοδο του στη Βουλή, ή  και λαμβάνοντας μέρος στην χάραξη πολιτικής μαζί με το κυβερνών κόμμα ( ο προοδευμένος Ηλιος είναι σε σύνοδο με την γενέθλια Αφροδίτη, και δέχεται όψη τριγώνου από τον διελαύνοντα Πλούτωνα – οι ίδιες όψεις σηματοδοτούν και την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα ως πρόεδρου του, με καλή παρουσία προς τα έξω. Δυστυχώς δεν υπάρχει η ακριβής ώρα δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν το επικείμενο τετράγωνο από τον προοδ. Ηλιο πρός την γενέθλια Σελήνη, που δείχνει διασπαστικές τάσεις και δυσαρέσκεια από τους ψηφοφόρους του, θα γίνει στο σύντομο μέλλον, η αν αφορά τις εσωκομματικές διασπαστικές τάσεις που είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν).

Παρά ταύτα,  το πολιτικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μιά τέτοια συνεργασία, δεν είναι δεδομένο. Και αυτό φαίνεται περισσότερο στο ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ, ( το ωροσκόπιο αυτό βρίσκεται στο 10 μέρος του άρθρου ), στο οποίο φαίνεται η αναγκαιότητα συνεργασίας / συναίνεσης από άλλες πολιτικές δυνάμεις/ομάδες, για να μπορέσει να εξασκήσει αποτελεσματική πολιτική – φαίνεται όμως , πως  οι συνεργασίες αυτές δεν θα είναι καθόλου εύκολες, και θα λάβουν την μορφή μεγάλων πιέσεων και πολλών διεργασιών για να έχουν ελπίδες πραγματοποίησης ( στο προοδευμένο ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ, η προοδ. Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Προοδ. Πλούτωνα, και δέχεται δυσαρμονικές όψεις  απο τον διελαύνοντα Πλούτωνα, αλλά και από τον διελ. Κρόνο εντός του 2010).

Αλλά, ας δούμε τώρα το ωροσκόπιο της Ελλάδας, που είναι και το τελικό ζητούμενο.

Το ωροσκόπιο της Ελλάδας  ακολουθεί παρακάτω ( το  ‘ηλιακό τόξο’ της χώρας στον εξωτερικό κύκλο ,το προοδευμένο στον μεσαίο, και το γενέθλιο στον εσωτερικό κύκλο )

Προοδευμένο Ωροσκόπιο Ελλάδας-Εκλογές 4 Οκτ.'09

Προοδευμένο Ωροσκόπιο Ελλάδας-Εκλογές 4 Οκτ.'09

Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, που, από την μεταπολίτευση και μετά κυβερνήθηκε εναλλάξ από τα δύο μεγάλα κόμματα της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς,( εκτός από ένα διάλλειμμα κατά την περίοδο  γύρω στο 1990) , έχει φτάσει πλέον στο σημείο Μηδέν. Το σύστημα αυτό έχει αποτύχει, και γι’ αυτό οι ανατρεπτικές καταστάσεις δεν είναι τώρα επιλογή – γίνονται πλέον αναγκαιότητα. Η Ελλάδα είναι μιά χώρα συντηρητική, με περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης, έλλειψη υποδομών και δυστοκία στην λειτουργία του Δημόσιου τομέα. Οι παληές δομές εξουσίας, έστω κι αν εξωτερικά άλλαζαν μορφή, στην πραγματικότητα παραμένουν ίδιες. Ενα χαρακτηριστικό δείγμα  είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα κυβερνώνται πάντα από τα ίδια ίδια ονόματα , σε ένα είδος »κληρονομικής δημοκρατίας’ . Οι Ελληνες παρουσιάζονται μεν σαν ατίθασος λαός, αλλά παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις τους, τους κατέχει ο φόβος για το καινούργιο, και δείχνουν σημεία υποταγής σε διάφορες μορφές εξουσίας ( Ο γενέθλιος Ηλιος της Ελλάδας στον Υδροχόο βρίσκεται σε ακριβή αντίθεση με τον Κρόνο, αν και είναι σε ανοικτή όψη συνόδου με τον Ουρανό).

Οι ΄Κρόνιες΄δομές εξουσίας όμως έχουν πιά αποδείξει ότι είναι πλέον όχι μόνον παρωχημένες, αλλά και επιβλαβείς για τον τόπο , και μόνο μιά δραστική αλλαγή, έστω κι αν αυτή φέρει αναστατώσεις και ‘πονάει’, φαίνεται η μόνη οδός γιά να μπορέσει  η χώρα να βγεί  από το αδιέξοδο. Ενα παράδειγμα αυτής της τάσης είναι και η επικείμενη φορολόγηση της εκκλησιστικής περιουσίας που έχει εξαγγελθεί από το ΠΑΣΟΚ – εξαγγελία στην οποία και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ φάνηκε θετικά προσκείμενος στο Debate των πολιτικών αρχηγών στις 21/9!! ( Η αντίθεση Ηλιου στον 9ο οίκο με τον Κρόνο στον 30, σημαίνει και την δομή εξουσίας απο την εκκλησία=9ος οίκος)

Πολλές δομές εξουσίας θα κριθούν / αναδομηθούν στο άμεσο μέλλον, με τις τόσες πολλές πλανητικές όψεις του Ουρανού στο ωροσκόπιο. Ισως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει να πραγματώνει και η Ελλάδα ένα διαφορετικό  μοντέλο κοινωνίας, με μεγαλύτερη συλλογικότητα και συναίσθηση  κοινωνικής ευθύνης από τον καθένα από μας – αυτό σίγουρα θα αντικατοπτριστεί και στις κυβερνήσεις που θα έχουμε στο μέλλον – γιατί, η κάθε κυβέρνηση αντικατοπτρίζει και τη νοοτροπία του λαού που την ψήφισε!

( Ο προοδ. Ερμής έχει έρθει σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό,ο προοδ. Ηλιος σε αντίθεση με προοδ. Ουρανό και γενέθλιο Μεσουράνημα, και το προοδ. Μεσουράνημα σε αντίθεση με τον Γενέθλιο Ουρανό).

Θα πρέπει δηλαδή η Ελλάδα να λειτουργήσει τον Ηλιο της  στον στον Υδροχόο σε σύνοδο με τον Ουρανό με την θετική του πλευρά- δηλαδή ισότητα , κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία ,εφευρετικότητα, πρωτοπορία , και σε συνδυασμό όλα αυτά θα δώσουν ελπίδα για το μέλλον.

Αυτά βέβαια δεν θα γίνουν καθόλου ανώδυνα, και οι αναταράξεις στην διακυβέρνηση της χώρας θα είναι συχνές  για περίοδο τριετίας τουλάχιστον( Οι όψεις του Μεσουρανήματος που προαναφέραμε το δείχνουν αυτό).

Παράλληλα, λειτουργούν στο ωροσκόπιο της Ελλάδας και άλλες αρνητικές όψεις που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, και αφορούν τις ‘υπόγειες’  δυνάμεις που δρούν ανατρεπτικά , αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας, και την οικονομική δυσχέρεια της χώρας, που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει σκληρά μέτρα στην οικονομία και άλλους τομείς ( το Τ- τετράγωνο προοοδ. Αφροδίτης με γενέθλιο Πλούτωνα και Δία, που ενεργοποιείται αυτή την περίοδο από την προοδ. Σελήνη, και ο Κρόνος του Ηλιακού τόξου σε σύνοδο με το γενέθλιο Μεσουράνημα – να θυμήσουμε ότι η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας είναι και οικονομικοί δείκτες)

Για να συνοψίσουμελοιπόν όλα όσα είπαμε στο αρθρο αυτό , αλλά και στο 1ο και 2ο μέρος αυτής της ανάλυσης, όσον αφορά στις εκλογές θα αναδειχθούν  οι κεντροαριστερές δυνάμεις, οι οποίες θα κληθούν να αναλάβουν μία πολύ δύσκολη διακυβέρνηση, και παράλληλα να βρούν μεταξύ τους τον απαραίτητο modus vivendi για να εφαρμόσουν τις αναγκαίες τομές που θα βγάλουν την χώρα από το τέλμα.

Ο δρόμος της εξόδου από το τέλμα δεν θα είναι καθόλου βατός, και θα χρειαστεί συμφωνία/συναίνεση και αληθινή πρόθεση συνεργασίας απο τις δυνάμεις που εμπλέκονται στην διακυβέρνηση της χώρας.

Ευχόμαστε σε όλους » Η ψήφο σας σε καλή μεριά!»

Οι Συγγραφείς

Mpateskyloialeste

Mpateskyloialeste

Μαύρη Πατούσα

Μαύρη Πατούσα

Εμείς πάντως, συνεργαζόμαστε περίφημα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: