Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Σεπτεμβρίου 11, 2009

Εκλογές 2009 – Μια ματιά μέσα απο το πρίσμα της Αστρολογίας (Μέρος 1ο)

Η ελληνική πολιτική σκηνή βρίσκεται και πάλι σε αναβρασμό, με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009, και με τις οικονομικές συνθήκες , ειδικά για την Ελλάδα, να είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. Οι παρούσες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σαν πρώτο κόμμα, αλλά ούτως η άλλως , τα δεδομένα είναι πολύ ρευστά , και οι πιθανότητες αυτοδυναμίας, ισχνές. Ας ερευνήσουμε λοιπόν, τι επιπλέον πληροφορίες μπορεί να μας παρέχει η αστρολογία, εξετάζοντας τα ωροσκόπια των κομμάτων.

Μέρος Πρώτο – Το ΠΑΣΟΚ το 2009 – Ιστορία και προοπτικές

Το ΠΑΣΟΚ, ως γνωστόν, ιδρύθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974, και ιδρυτής του ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Στο ωροσκόπιο του Κόμματος που παρουσιάζουμε, η ώρα που χρησιμοποιούμε – 11.57 μεσημέρι – προέρχεται από δημοσιεύσεις των εφημερίδων της εποχής εκείνης. Θα κάνουμε μιά σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση σε κάποιες περιόδους- σταθμούς που στάθηκαν καίριες για την πορεία, και την μετάλλαξη του κόμματος και της πολιτικής του μέσα στο χρόνο.

Το παρακάτω απόσπασμα , που είναι απο την ιστοσελίδα του Κ. Χρ. Βερναρδάκη, Πανεπιστημιακού Καθηγητή στις Πολιτικές Επιστήμες, και πολιτικού αναλυτή, μας δίνει μία συνοπτική περιγραφή των περιόδων που πέρασε το κόμμα από την ίδρυση του ως τώρα. Το παραθέτουμε για να δούμε το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ, και την μετέπειτα εξέλιξή του. Με βάση αυτές τις περιόδους του ΠΑΣΟΚ , θα εξετάσουμε και τα αστρολογικά δεδομένα.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στη συγκυρία του 1974, ως ο νέος, δυναμικός και άφθαρτος αριστερός πολιτικός φορέας εκπροσώπησης των λαϊκών συμφερόντων. Η ίδια η δημιουργία του με την πρακτική της αυτοοργάνωσης (στη βάση της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη έγινε πρόσκληση για δημιουργία Επιτροπών Πρωτοβουλίας σε κάθε χώρο εργασίας ή κατοικίας) του έδωσε μια τεράστια κοινωνική ώθηση και μια πρωτότυπη ιδεολογική σχέση με την κοινωνία, πέραν της γραφειοκρατικής σχέσης που διατηρούσαν τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς με την κοινωνία.

Από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ έως σήμερα μπορούν να οριστούν οι παρακάτω ιστορικές φάσεις εξέλιξης και μετεξέλιξης:
· 1974 – 1981: δημιουργία και ανάπτυξη του κόμματος. Από το κενό πολιτικής εκπροσώπησης των λαϊκών στρωμάτων της μεταπολεμικής περιόδου στο «κόμμα-μαζών». Χαρακτήρας: κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με έντονα αντιϊμπεριαλιστικά στοιχεία. Πολιτικό πρόγραμμα: Αλλαγή (πολιτική και κοινωνική).
· 1981 – 1990: διαμόρφωση του «διαχειριστικού κόμματος»: από την πολιτική Αλλαγή στην πολιτική διαχείριση του κράτους / από τη μεταρρύθμιση στην ενσωμάτωση. Χαρακτήρας: ‘αριστερό’ σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Πολιτικό πρόγραμμα: αναδιανομή του εισοδήματος και του κοινωνικού πλούτου / θεσμική διεύρυνση της Δημοκρατίας.
· 1990 – 1996: διαμόρφωση του «κόμματος διακυβέρνησης»: από την πολιτική διαχείριση του κράτους στη διαχείριση των κοινωνικών αντιθέσεων. Από την εκπροσώπηση των κοινωνικών συμφερόντων στο κράτος στη νομιμοποίηση των κρατικών επιλογών στην κοινωνία. Χαρακτήρας: ‘συντηρητικά μετατοπισμένο’ σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Πολιτικό πρόγραμμα: σταδιακή (όχι βίαιη) ενσωμάτωση των νεοφιλελεύθερων επιλογών.
· 1996 – 2004: διαμόρφωση και σταθεροποίηση του «κόμματος του κράτους». Από το ρόλο της νομιμοποίησης των κρατικών επιλογών στην κοινωνία στην κρατικοποίηση του κόμματος και στην πλήρη κατάργηση της κοινωνικής του αυτονομίας. Η συγχώνευση κράτους / κόμματος, η ενοποίηση των συμφερόντων τους, η συγκρότηση μιας ιδιαίτερης κομματικής ελίτ με σημείο αναφοράς την κρατική διαχείριση και όχι την αντιπροσώπευση των κοινωνικών ομάδων είναι τρία από τα βασικότερα στοιχεία του κομματικού μετασχηματισμού. Χαρακτήρας: Κόμμα της ‘Κεντροαριστεράς’. Πολιτικό Πρόγραμμα: Εκσυγχρονισμός

Στην ανάλυση που ακολουθεί, θα αναλύσουμε αστρολογικά το κόμμα σε χρονικές περιόδους που ήταν καίριες γιά το κόμμα , συγκεκριμένα , τις περιόδους 1981, 1989-1991, 1996, 2004, και θα καταλήξουμε με την σημερινή αξιολόγηση των προοπτικών.

Ξεκινάμε την αστρολογική μας περιήγηση με τον γενέθλιο χάρτη του ΠΑΣΟΚ (εσωτερικό κύκλο) στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 ώρα 11:57 μεσημβρίας καθώς και ένα δεύτερο εξωτερικό κύκλο, με το προοδευμένο ωροσκόπιο του κόμματος για τις εκλογές στις 21 Οκτωβρίου 1981. Στις εκλογές αυτές, το ΠΑΣΟΚ,  είχε μια πανηγυρική νίκη με 48% των ψήφων του ελληνικού λαού, έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας, μετά την 7ετή διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΠΑΣΟΚ-γενέθλιο 1974 και προοδευτικό ωροσκόπιο 1981

ΠΑΣΟΚ-γενέθλιο 1974 και προοδευτικό ωροσκόπιο 1981

Η  νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν συντριπτική ( βλέπουμε στο ωροσκόπιο ότι το προχωρημένο Μεσουράνημα στις 10 μοίρες της Παρθένου,  κάνει ακριβή όψη Συνόδου με τον γενέθλιο Ήλιο).   το κόμμα είχε μεγάλη απήχηση στην λαϊκή βάση, και αυτό είχε επιτευχθεί με πολύ δραστήρια εργασία όλων των μελών του κόμματος. ( ο προχωρημένος Ωροσκόπος έχει έρθει στις 28 μοίρες του Σκορπιού και κάνει Τρίγωνο με την γενέθλια Σελήνη στον 4ο οίκο, καθώς και Εξάγωνο με τον προοδευμένο Άρη)   Το κόμμα είχε πείσει με τις εξαγγελίες του τον λαό, ότι θα έφερνε ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα μας ( φαίνεται από τον προοδευμένο Ερμή σε Εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στον 1ο Οίκο. Παράλληλα, ο προοδευμένος Ερμής , κυβερνήτης του 10 ου Οίκου, είναι σε Σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα ,κυβερνήτη του ωροσκόπου: αυτοί οι δύο κυβερνήτες σε όψη Συνόδου, έδειχναν ότι τότε το κόμμα του ΠΑΣΟΚ θα κυβερνούσε. Επίσης βλέπουμε ότι ο Ουρανός και από διέλευση και ως γενέθλιος είχε πολλές όψεις  – παράδειγμα: διελεύνων Ουρανός Τρίγωνο γενέθλια Σελήνη και διελαύνων Πλούτωνας Σύνοδο με Ουρανό.  Θα δούμε και στις άλες αναλύσεις ότι ο πλανήτης Ουρανός παίζει σημαντικό ρόλο για το ΠΑΣΟΚ -άλλωστε το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα της ΑΛΛΑΓΗΣ!)

Στο διάστημα 1981-1990, το ΠΑΣΟΚ έγινε κόμμα »’διαχείρησης του κράτους», ώς αναφέρεται και παραπάνω.

Παρακάτω παραθέτουμε το προοδευμένο ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ, για τον Ιούνιο 1989  στον εξωτερικό κύκλο, και το γενέθλιο στον εσωτερικό.

ΠΑΣΟΚ-Εκλογές Ιουνιου 1989

ΠΑΣΟΚ-Εκλογές Ιουνιου 1989

Προς τα τέλη της περιόδου 1981-1990, και συγκεκριμένα απο το 1998 ως το 1990 , δημιουργήθηκαν πολλές αρνητικές καταστάσεις , με κορυφαία το γνωστό σκάνδαλο Κοσκωτά, καταστάσεις τέτοιες που κατάληξαν στο να παραπεμφθεί στο Ειδικό δικαστήριο  στα μέσα του 1989 και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος αθωώθηκε τελικά  το 1991, αλλά , το 1989 και 1990 το ΠΑΣΟΚ δεχόταν σφοδρό πλήγμα.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε σοβαρά καρδιακά προβλήματα, και έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Herfield το 1988 ( βλέπουμε στο ωροσκόπιο του κόμματος τον προοδευμένο Ηλιο σε σύνοδο με τον Αρη- ο αρχηγός υπέστη επέμβαση, αλλά δεχόταν και επιθέσεις –  η όψη αυτή δε είχε ήδη δεχτεί όψη 45 μοιρών απο τον διελάυνοντα Πλούτωνα στις αρχές του Σκορπιού, κυβερνήτη του Ωροσκόπου, που κινείτο στο 12ο οίκο)

Οσον αφορά τις κατηγορίες εναντίον του, Ο Ανδρέας Παπανδρέου τις χαρακτήρισε ως »συνομωσία σκοτεινών δυνάμεων και ξένων κύκλων , με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας» ( Ο προοδευμένος Αρης πλησίαζει τον γενέθλιο Πλούτωνα- επιθέσεις, υπόγειες ενέργειες- και η θέση αυτή είχε δεχτεί τετραγωνα απο τους διελαύνοντες Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα την περίοδο 1988-1989, δείχνοντας την πολυπλοκότητα αλλά και την ασάφεια στις αιτίες και την προέλευση των σκανδάλων.)

Αλλη μια ένδειξη ότι βαλλόταν πιά η οντότητα του κόμματος , αλλά και του αρχηγού του,καθώς και η υγεία του τελευταίου,, είναι η θέση του προοδ. ωροσκόπου, που είχε έρθει σε τετράγωνο με το γενέθλιο Μεσουράνημα (MC) – σηματοδοτεί την δημόσια εικόνα, αλλά και τον αρχηγό του κόμματος.

Την περίοδο 1989-1990 έγιναν εκλογές τρείς φορές – τον Ιούνιο 1989, όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε δευτερο με 39%, έναντι  44% της Ν.Δ. , αλλά η Ν.Δ. , μην έχοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δημιούργησε κυβέρνηση με τον τότε Συνασπισμό της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου του Κ.Κ.Ε.

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς γίνονται ξανά εκλογές, με παρόμοια αποτελέσματα, οπότε δημιουργείται οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ζολώτα, στηριζόμενη απο τα τρία μεγάλα κόμματα.

Τελικά, στις 8 Απριλίου 1990 γίνονται εκλογές για τελευταία φορά στο διάστημα αυτό. Κερδίζει με μεγάλη διαφορά (για τα σημερινά δεδομένα) η Ν.Δ. ,με 46,9% έναντι 38,6% του ΠΑΣΟΚ, και σχηματίζει κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία. ( Στις εκλογές αυτές, λειτουργούν ακόμη οι όψεις που προαναφέραμε, και είναι ακριβής η όψη συνόδου προοδ. με Πλούτωνα, και δέχεται τετράγωνα απο τον διελαύνοντα Ουρανό και Δία. Το ότι ο διελαύνων Κρόνος έκανε όψη τριγώνου στην σύνοδο προοδ. Ηλιου με τον Ερμή, πιθανώτατα σημαίνει ότι η δύσκολη θέση του ΠΑΣΟΚ δεν θα κρατούσε για πολλά χρόνια).

Σε τρία χρόνια, το 1993, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε, και στις εκλογές ήρθε πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, με 46.9% έναντι 39.3% της Ν.Δ., αφού πλέον είχε αθωωθεί και ο Παπανδρεόυ απο το Ειδικό Δικαστήριο.

Και ερχόμαστε στην περίοδο 1996-2004, περίοδο του »Κόμματος του κράτους», και του Εκσυγχρονισμού, με την αρχηγία Κώστα Σημίτη.

Ακολουθεί το ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ για την ημερομηνία των εκλογών της 22ας Σεπτ. 1996

ΠΑΣΟΚ-Εκλογές Σεπτ. 1996

ΠΑΣΟΚ-Εκλογές Σεπτ. 1996

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ήδη σοβαρά άρρωστος απο τα τέλη του 1995, απ’ όπου και παρέμενε στο Ωνάσειο. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, παραιτείται απο την αρχηγία του κόμματος, και κατόπιν πολλών διαβουλεύσεων και αντεγκλίσεων, εκλέγεται αρχηγός του κόμματος ο Κώστας Σημίτης.

( Βλέπουμε στο ωροσκόπιο ότι ο προοδ. ωροσκόπος στις 10 του Τοξότη έχει έρθει σε ατετράγωνο με τον Γενέθλιο Ηλιο – ο αρχηγός του κόμματος – και με τον προοδ. Δία στον 4ο οίκο – ο θάνατος του αρχηγού. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Δίας εμπλέκεται συχνά σε θανάτους ειδικά όταν τα άτομα που πεθαίνουν είναι διάσημα, η παίρνει μεγάλη δημοσιότητα ο Θάνατος τους).

Ο Κώστας Σημίτης ενέπνευσε εμπιστοσύνη στο λαό, που τον ψήφισε στις εκλογές του 1996. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε μια νέα περίοδο, αυτήν του εκσυγχρονισμού, κατά την οποία υπέστη δραστικές αλλαγές η αρχική φιλοσοφία του κόμματος, αλλά και η οικονομική πολιτική του.

(Βλέπουμε στο ωροσκόπιο το προοδ. Μεσουράνημα να είναι σε όψη συνοδου ακόμη με τον Ερμή, και να προχωρά προς την αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη – αλλαγές στην αρχηγία και τον τρόπο διακυβέρνησης που θα επηρρεάσουν αρνητικά αργότερα την ΄βαση- το λαό- του κόμματος – πάντως την περίοδο των εκλογών, η όψη αυτή , δεχόταν όψη τριγώνου απο την προοδ. Σελήνη και τον διελαύνοντα Ποσειδώνα, δίνοντας για το διάστημα των εκλογών αυτών μεγάλες ελπίδες για καλύτερες προοπτικές) .

Στην περίοδο απο 1996 ως το 2004, πολλά σκάνδαλα τάραξαν το πολιτικό τοπίο, με το κυριώτερο το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου γύρω στο 200-2001, αλλά και άλλα σκάνδαλα , καταλήγοντας στο τέλος στις εκλογές του 2004. Ηδη, απο τον Φεβρουάριο 2004, η ηγετική ομάδα θεώρησε ότι είχε έρθει η στιγμή να αλλάξει η ηγεσία του κόμματος , και έτσι εξελέγη ως νέος αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου, σαν φυσικός διάδοχος του ιδρυτή του,αλλά και σαν ‘αντίβαρο’ του ονόματος του Κώστα Καραμανλή, που ήταν ήδη αρχηγός της Ν.Δ. .

Ακολουθεί το ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στις 7 Μαρτίου 2004-

ΠΑΣΟΚ-εκλογές Μαρτίου 2004

ΠΑΣΟΚ-εκλογές Μαρτίου 2004

Το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές αυτές, τις οποίες κέρδισε η Ν.Δ. με μεγάλη πλειοψηφία, 45,4% έναντι 40,5% του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, πάρα την αλλαγή αρχηγού και την προσπάθεια μεταμόρφωσης της εξωτερικής του εικόνας, δεν κατόρθωσε να πείσει τον λαό, ο οποίος, κουρασμένος απο τα σκάνδαλα  και τη οικονομική κατάσταση να χειροτερεύει, στράφηκε και πάλι στηΝ.Δ., το δε ιστορικό όνομα του Γιώργου Παπανδρέου ως αρχηγού, δεν στάθηκε αρκετό σε αυτή τη φάση.

(Βλέπουμε στο ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ, Το προοδ. Μεσουράνημα να έχει έρθει σε όψη συνόδου με τον γενέθλιο Πλούτωνα – η αλλαγή του αρχηγού του κόμματος, αλλά και η αλλαγή της εξωτερικής εικόνας του κόμματος- η οποία όμως δέχεται τετράγωνο απο τον διελαύνοντα Κρόνο, δηλαδή δεν μπόρεσε να πείσει. Ο προοδ. Αρης πλησιάζει την όψη τετραγώνου με τον Γενέθλιο Κρόνο, και πάλι δέχεται τετράγωνο απο τον διελ. Κρόνο – οι προσπάθειες  είναι σπασμωδικές, και αναποτελεσματικές.)

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ υπέστη ένα μεγάλο σόκ, ήρθε σε αντιπαράθεση με τη λαϊκή βούληση,γιατί δεν είχε αλλάξει αρκετά και εμφανώς για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ( φαίνεται στο ωροσκόπιο  απο τον διελαύνοντα Πλούτωνα σε όψη ανοιχτής συνόδου με τον Ωροσκόπο, αλλά και με το Τ-τετράγωνο προς την γενέθλια αντίθεση Αρη-Ερμή με τη Σελήνη – Ο Πλούτωνας απαιτεί αλλαγή βαθειά και ριζική,και όχι μόνον στα λόγια.  Οταν αυτή η αλλαγή δεν γίνεται, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.)

Μετά από την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. απο το 2004 ως σήμερα , ξαναερχόμαστε σε περίοδο εκλογών- πρόωρων και πάλι- στις 4 Οκτωβρίου 2009.

Ακολουθεί το προοδευμένο ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ για τις συγκεκριμένες εκλογές

ΠΑΣΟΚ-Εκλογές Οκτ.2009

ΠΑΣΟΚ-Εκλογές Οκτ.2009

Οι εκλογές αυτές γίνονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας, με το οικονομικό πρόβλημα της χώρας να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, εθνικά θέματα να είναι ανοιχτά,  τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη να διογκώνονται συνεχώς και την »τρομοκρατία» να ξανασηκώνει ξανά το άσχημο κεφάλι της.

Χωρίς να προκαταλαμβάνουμε , σε αυτό το σημείο της ανάλυσης, το αποτέλεσμα των εκλογών, λόγω του ότι προς το παρόν τα στοιχεία μας είναι ελλειπή, και δεν έχουμε εξετάσει και τα στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας – αυτό ελπίζουμε να γίνει σύντομα, σε μεταγενέστερο άρθρο – θεωρούμε ότι υπάρχει ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ να έρθει πρώτο κόμμα , όπως άλλωστε δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, προφανώς γιατί μεγάλη μερίδα του λαού αυτή την χρονική στιγμή βλέπει αυτήν σαν την μόνη λύση

( στο ωροσκόπιο,ο προοδευμένος Ερμής είναι σε όψη τριγώνου με τον προοδ. Δία, και τώρα η προοδ. Σελήνη δημιουργεί μεγάλο τρίγωνο στην θέση αυτή-ευνοϊκή όψη, και παράλληλα ο διελαύνων Ουρανός δημιουργεί όψη συνόδου με την Σελήνη του κόμματος και τρίγωνο με τον Ωροσκόπο).

Ομως, η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία δεν είναι δεδομένη και είναι πιθανόν να αναζητηθούν συνεργασίες-πιθανόν τέτοιες διαβουλεύσεις να γίνονται και τώρα, χωρίς να δημοσιοποιούνται-συνεργασίες οι οποίες θα έχουν και ένα καταναγκαστικό στοιχείο, αλλά θα κατορθώσουν να ισορροπήσουν. Πολλές πιέσεις και ισορροπίες θα ταλανήσουν και το κόμμα εκ των ένδω, αλλά δεν θα είναι και τόσο εμφανείς πρός τον έξω κόσμο  ( Η προοδευμένη Αφροδίτη και Πλούτωνας έχουν όψη συνόδου, σαν κυβερνήτες του 1ου και 7ου οίκου , και η σύνοδος αυτή δέχεται τετράγωνο απο τον διελαύνοντα Πλούτωνα, αλλά έχει και εξάγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα).

Ούτως ή άλλως, οι δυσκολίες  και οι ευθύνες θα είναι δυσβάχταχτες για το κόμμα ,και το ΠΑΣΟΚ ήδη δυσκολεύεται στις αποφάσεις του πως να παρουσιάσει επικοινωνιακά το πρόγραμμά του  στους ψηφοφόρους, στον οικονομικό τομέα κυρίως, όπου η κατάσταση είναι δεινή.Επίσης , η διακυβέρνηση από το κόμμμα φαίνεται ότι δεν θα ξεφύγει από την ίδια λίγο-πολύ συνταγή διακυβέρνησης που επικρατούσε και τα τελευταία χρόνια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ( Προοδευμένος Ηλιος και Αρης σε όψη τετραγώνου με γενέθλιο Κρόνο, στον 8ο οίκο των οικονομικών – η όψη θα διαρκέσει για τα επόμενα 2-3 χρόνια).

Ο τρόπος διακυβέρνησης πιθανόν να απογοητεύσει, και οι διάφορες πιέσεις που θα δέχεται το κόμμα από φίλους, συνεργάτες και εχθρούς, θα χρειαστούν πολλούς ελιγμούς απο την ηγεσία του για να κρατήσει κάποιες ισορροπίες -» ισορροπίες του τρόμου» πολύ πιθανόν, και εύθραυστες, που θα έρθουν πολύ κοντά σε σημεία ρήξης τα επόμενα δύο χρόνια. Ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι η περίοδος Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2010 για το κόμμα – ίσως ξαναγίνουν εκλογές τότε – και ούτως η άλλως, την άνοιξη του 2010 θα αναγκαστεί να πάρει πολύ σκληρά για το λαό , οικονομικά μέτρα. Η κατάσταση όμως θα βελτιωθεί κατά τη διετία 2011-2012.

Εδώ θα κλείσουμε το κεφάλαιο «ΠΑΣΟΚ», και θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε και άλλους πρωταγωνιστές της παρούσας πολιτικής σκηνής σύντομα ( τουλάχιστον, πρίν τις εκλογές!)

Σημ: Το άρθρο αυτό έχει γραφεί σε συνεργασία της »mpateskyloialeste» Με την »Μαύρη Πατούσα» – αφού λοιπόν έχει γραφτεί » από το σκύλο και τη γάτα», οποιαδήποτε λάθη, παρερμηνείες, παραλείψεις, κτλ. , μπορούν να τα ρίχνουν ο ένας στην άλλη!

BLOG-LinaComputer01

Μαύρη Πατούσα

Μαύρη Πατούσα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: