Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Οκτώβριος 15, 2008

Παγκόσμια οικονομική κρίση και ΄΄Zeitgeist΄΄

Τον τελευταίο καιρό , πολλοί απο μας ασχοληθήκαμε με την οικονομική κρίση , και τι μπορεί να την έχει προκαλέσει. Τα φανερά αίτια είναι πολλά και συνθετα – η υπερβολή στην χορήγηση δανείων απο τις Αμερικανικές Τράπεζες, οι επενδύσεις σε επενδυτικά προϊόντα »φαντάσματα» που είχε σαν συνέπεια την κατάρρευση της φούσκας. Η »φούσκα» βέβαια, δεν χρειάζεται παρά μιά φημολογία, ένα ψίθυρο, για να αρχίσει να καταρρέει, έχοντας δημιουργήσει τον απαράιτητο πανικό στους επενδυτές. Η διαφορά του παρόντος παρά λίγο ‘κράχ» – ο κίνδυνος του οποίου δεν έχει απoφευχθεί ακόμα-απο τα παλαιότερα είναι πώς διαχέεται σε παγκόσμιο επίπεδο, παρα σε τοπικό, όπως στο παρελθόν . Σ’ αυτό βοήθησε η » παγκοσμιοποίηση» , δηλαδή η ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου σε όλες τις χώρες, και όλα τα συμπαραμαρτούντα – π.χ. άνοιγμα συνόρων με αποτέλεσμα διακίνηση εργατικού δυναμικού διατεθειμένου να δουλέψει για ελάχιστα χρήματα στις αναπτυγμένες χώρες, με αποτέλεσμα να ρίξει το βιοτικό επίπεδο των δυτικών και να δημιουργήσει μια μεγάλη μάζα πληθυσμού  οποίοι απλά ‘επιβιώνουν’, ενω ο πλούτος συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο σε μιά ολιγαρχία.

Αλλά, ας έρθουμε πάλι στην οικονομική κρίση. Δύο είναι τα ερωτήματα που πρέπει να κάνουμε, για να κατανοήσουμε την πρωταρχική αιτία των κρίσεων αυτών –

1. Ποιός κερδίζει απο την κατάσταση αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας?

2. Πως έχει δημιουργηθεί μια τέτοια δομή, οικονομική και πολιτική, που να ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε τέτοιες κρίσεις να παίρνουν την μορφή και την έκταση που είδαμε?

Κάποιες τέτοιες απαντήσεις προτείνει η ταινία » ZEITGEIST» , που πρόσφατα κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ.  Αναφέρεται στις δομές εξουσίας, φανερές και μυστικές, που εδώ και αιώνες κυβερνούν τη ζωή μας. Οι δομές αυτές βασίζονται σε κατασκευασμένες ιστορίες που πείθουν τις μάζες των ανθρώπων , για να τις κάνουν εύκολα χειραγωγούμενες. Στη σημερινή εποχή βέβαια, που ο άνθρωπος υποτίθεται ότι είναι εξελιγμένος και μορφωμένος και χρησιμοποιεί την τεχνολογία, αυτή η ίδια η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να τον παραπλανά και καθοδηγεί εκεί που επιθυμεί – με πρώτη και καλύτερη τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Η ταινία υπάρχει στο Ιντερνετ, καθως και σε μικρά αποσπασματα σε  βίντεο.

Tα αρχικά της κομμάτια  αναφέρονται στον κατασκευασμένο »Μύθο» της θρησκείας. Τα επόμενα μέρη της ταινίας, αναφέρονται στην δημιουργία πολέμων, στην δημιουργία ενος οικονομικού συστηματος χειραγωγούμενου κατα βούληση απο τους μεγάλους τραπεζίτες σε συνεργασία με πολιτικους, στις επακόλουθες κρίσεις του, αλλά και στην δημιουργία του μύθου του »αόρατου εχθρού» της τρομοκρατίας. Και σε τι αποσκοπούν όλα αυτά? Μα, στην δημιουργία , μέσω των πολλαπλών κρισεων, μιάς παγκόσμιας κυβέρνησης με απόλυτη εξουσία. Αυτή την κυβέρνηση, ο κόσμος, πιστεύουν πως θα την δεχτεί αγγόγυστα, αν έχει υποστεί πολλές κρισεις και την δεί σαν την μοναδική πλέον λύση…

Στο παρόν παραθέτω μόνο τα πρώτα βίντεο που αφορούν τη θρησκεία.  Κι εδώ γεννιούνται τα ερωτήματα –

Δεδομένου ότι ξέρουμε ότι:

Η γή, κάθε δύο χιλιάδες χρόνια περίπου, μπαίνει στο επόμενο » Μεγάλο αστρολογικό Ετος», λόγω της μετάπτωσης του άξονα της . Οπως είναι γνωστό , και θα δείτε και στο βίντεο, την εποχή που εζησε ο Χριστός, η Γη μπήκε στο έτος των Ιχθύων. Το απέναντι ζώδιο των Ιχθύων είναι η Παρθένος, και στην αστρολογία τα ζώδια λειτουργούν και σε σχέση με το απέναντι τους. Ο συμβολισμός των Ιχθυων- Παρθένου χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στον Χριστιανισμό, χωρίς αυτό να είναι βέβαια ορατό στις μάζες των Χριστιανών.  Τα δύο χιλιάδες χρόνια του Χριστιανισμού χαρακτηρίστηκαν απο τα εξωτερικά, η τα » θετικά» αναφερόμενα ως στοιχεία του ζωδίου των Ιχθύων ( συμπόνια, ταπεινότητα, αγάπη στο συνάνθρωπο), αλλά και απο τα » αρνητικά» του ζωδίου της Παρθένου (συντηρητικότητα,αυστηρότητα, ανελευθερία,εξύψωση των αξιων του χρηματος και της εργασίας).

Αλλαγή σε αυτά άρχισε να διαφαίνεται την δεκαετία του 1960-1970, με το κίνημα των χίππυς, και το χαρακτηριστικό τους » The Age of Aquarius»- ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε κάτι τέτοιο, μαζί με τις καινούργιες ελευθερίες που ο καθημερινός άνθρωπος μπορούσε να απολαμβάνει, όπως την ελευθερία στον έρωτα, αλλά και στα προσωπικά του δικαιώματα. Φαινόταν να ανοίγεται μια καινούργια, φρέσκια σελίδα στην ιστορία, μια περίοδος ευημερίας, ειρήνης γενικά, και ανάπτυξης των προσωπικών ελευθεριών. Μήπως ήτα πράγματι αυτήη αρχή της «εποχής του Υδροχόου», που προωθεί την ισότητα, το ‘όλοι είμαστε ίδιοι’, ενα σώμα , μια ψυχή, όλος ο κόσμος είναι ενωμένος, η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία, και όλος  ο κόσμος ζεί καλύτερα?  Αλλά, την δεκαετία του 1990 τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άλλη τροπή, απλά δεν διαβάσαμε εγκαιρα τα σημάδια. Αρχίσαμε κάπως αργά, να βλέπουμε και τα υποτιθέμενα θετικά στοιχεία του ζωδίου του Υδροχόου, όπως την παγκοσμιοποίηση – και ότι αυτό σημαίνει-αλλά και μεγάλα τεχνολογικά επιτευγματα που διυλίζονται και σε χρήση στην καθημερινή μας ζωή. Ομως, σιγά-σιγά, άρχισαν να διαφαίνονται , και τα «αρνητικά¨’ του απέναντι ζωδίου , δηλαδή του Λέοντα. Ναι μεν παγκοσμιοποίηση, αλλά η εξουσία, και ακόμα περισσότερο, το χρήμα, συγκεντρώνεται σιγα-σιγά, όλο και σε λιγότερα ατομα, δημιουργόντας μεγάλες άμορφες μάζες πληθυσμών, που απολαμβανουν την ‘ισότητα’  να φοράνε όλοι τα ίδια ρούχα, να ακούνε τα ίδια τραγούδια, να πίνουν τα ίδια ποτά, αλλά είναι απλά μικρα πιόνια στο παιχνίδι των , λιγων και πολύ μεγάλων, ισχυρών, που σιγά-σιγά θα συγκεντρώσουν όλη την εξουσία στα χέρια τους.

Κι εδώ είναι το ερώτημα:

είναι συγκυριακό το ότι αυτά συμβαίνουν καθώς μπαίνουμε στην αρχή του Υδροχόου, η είναι μέρος , κι αυτό, κάποιου μακροχρόνιου σχεδίου συνωμοσίας, που ακολουθεί τα Σημαδια του Καιρού για να εφαρμόσει τα σχέδια Της?

Σας αφήνω εδώ μ να δείτε τα βίντεο , και να επεξεργαστείτε τα στοιχεία και τα δεδομένα.

Advertisements

Responses

  1. Εδώ υπάρχει ο αντίλογος :

    http://oode.wordpress.com/2008/09/03/zeitgeist/

  2. Wi,
    ευχαριστώ για τον αντίλογο που έστειλες.

    Σίγουρα υπάρχει, όχι μόνο ένας, αλλά πολλοί αντίλογοι σε θεωρίες σαν του Zeitgeist- και καλώς υπάρχουν , για να μας δίνουν το ερέθισμα να ψάξουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες/θεωρίες, και να σκεφτούμε μόνοι μας!

    -Δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ομολογουμένως..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: