Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Απρίλιος 7, 2008

Μοίρες! Μοίρες!(Μέρος 1ο)

Τώρα τελευταία όλο για αστρολογικές προβλέψεις ακούω, και αναλύσεις των μελλούμενων , αλλά και των περασμένων γεγονότων. Είτε ανοίξεις περιοδικά, είτε εφημερίδες, είτε το Διαδίκτυο, όλο και σε κάτι αστρολογικό θα πέσεις πάνω. Αστρολογία, και όχι μόνον, αλλά και εσωτερισμοί, γιόγκες, τάι τσί,βιοενέργειες, διαλογισμοί – σε κίνηση και στατικοί -ρεφλεξολογία, ομοιοπαθητική, μαγεία – συμπαθητική και αντιπαθητική, μαύρη, άσπρη, ρόζ και μπλέ. Ειδικά, το High tech Διαδίκτυο πολύ βοηθάει στα φρούτα της Νέας Εποχής.

Παρένθεση – σίγουρα θα αναρωτιέστε πως ένας σκύλος μπορεί να τα σκέφτεται και να τα γράφει όλα αυτά:

Βασικά είναι απλό, και θα σας το εξηγήσω πάραυτα .

Εμείς οι σκύλοι έχουμε μεγάλη διαίσθηση και παρατηρητικότητα. Το μόνο μειονέκτημα ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε – ούτε να γράψουμε στον υπολογιστή βέβαια, γιατί οι υπολογιστές δεν έχουν σχεδιαστεί σωστά για τα δικά μας χέρια-πόδια. Ομως, πανέξυπνα σκυλιά όπως εγώ, να μην το παινευτώ, ξέρουμε να διακρίνουμε τα σημαδάκια στον υπολογιστή και να ξέρουμε το λένε. Με το γράψιμο όμως τι γίνεται?

Εγώ έχω βρεί μιά μέθοδο τηλεπαθητική ( μην επιμένετε, δεν το μαρτυράω, δεν το μαρτυράω ) και περνάω τις σκέψεις μου στο αφεντικό. Το αφεντικό ξέρει ότι πρέπει να τα γράψει αυτά που του μεταδίδω στο μπλόγκ, αλλιώς θα υπάρξουν ποινές ,π.χ. θα γαβγίζω πολύ δυνατά σε ώρες κοινής ησυχίας και θα βρίζουν οι γείτονες, οπότε συμμορφώνεται.

Διαβαστερός σκύλος μελετά αστρολογία

Αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα μας.. Με όλες αυτές τις μεταφυσικούρες που ακούω και βλέπω τελευταία – και, αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη – αυτά συμβαίνουν στην σημερινή τεχνολογική εποχή, ακριβώς γιατί ο άνθρωπος έχει χάσει την επαφή με την φύση, ζεί σ’ ενα ψεύτικο τεχνολογικό κόσμο που φέρνει μεν κάποιες διευκολύνσεις, αλλά και πολλές μη αναστρέψιμες δυσκολίες, όπως μόλυνση περιβάλλοντος, ασθένειες και κατάθλιψη κλπ., βλέπει επίσης να χάνονται και να καταστρατηγούνται αξίες που πρίν λίγα χρόνια θεωρούνταν δεδομένες, όπως η ελευθερία του λόγου, το απόρρητο της επικοινωνίας, το δικαίωμα στην εύρεση εργασίας, πλείστα όσα κοινωνικά δικαιώματα, και συνωστίζεται σε πόλεις βρώμικες και καταπιεστικές. Η σύγχιση λοιπόν που του δημιουργείται, και προσπαθώντας να βρέι τρόπους διαφυγής, «ξεφεύγει».. Πού όμως? Στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ και στους πλείστους όσους φανταστικούς κόσμους που είναι «τρείς στον παρά» σήμερα..

Σαν ζαλισμένη μύγα ο άνθρωπος, προσπαθεί απο κάπου να πιαστεί, να ελέγξει το μέλλον του, να κατευθύνει τους άλλους, να προβλέψει , και δεν βλέπει ότι το μόνο που μπορεί να κατευθύνει είναι ο εαυτός του.. Πολλές φορές γίνεται βορά των σαρκοβόρων που «ξέρουν» και του πουλάνε γνώση, καθοδήγηση και δήθεν σιγουριά, και θα σιγουρέψουν έτσι τη μοίρα του – η μάλλον, τα τρία κακά της μοίρας του.

Τέλος πάντων, αποφάσισα και γώ να μελετήσω μόνη μου αυτά τα μεταφυσικά ζητήματα, για να έχω »ιδίαν άποψιν» και να μη βασίζομαι στη γνώμη του πάσα ένα. Τις ακούω βέβαια και τις άλλες γνώμες, αλλά θα βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.

Ξεκινάω λοιπόν με την μελέτη ενός πολύ χοντρού βιβλίου αστρολογίας, με πολυ-πολύ μικρά σημαδάκια που πρέπει να μελετηθούν ενδελεχώς ( Είναι λίγο ξεστράβωμα, αναγκάστηκα να φορέσω και γυαλιά, όπως βλέπετε, αλλά τι να κάνεις, » η γνώση κόποις κτάται «, όπως διάβασα σε ένα άλλο πολύ χονδρό βιβλίο..)

Προχωρώ φούλ ολοταχώς, και εντός των ημερών θα σας ανακοινώσω τα συμπεράσματά μου!

Advertisements

Responses

 1. Καλά, η κυρία με το γυαλί όλα τα λεφτά!

 2. και που να την δείς, » coolplatanos, μπροστά στον υπολογιστή!

 3. Καλό είναι να ψάχνεις και να έχεις ανησυχίες, δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τις αστρολογίες που αναφέρεις, αλλά στο θέμα της ρελφεξολογίας μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως υπάρχει και μπορεί να λύσει πολλές παθήσεις (μυοσκελετικές και όχι μόνο) στις οποίες η κλασσική ιατρική σκοντάφτει. Αν θες διαπιστευτήρια μπορώ να σου τα δώσω. Στείλε σχετικό μήνυμα αν θες.

 4. Νίκο, ευχαριστώ για το σχόλιο. Γνωρίζω τι είναι η ρηφλεξολογία, αφορά την αντιστοιχία σημείων των ποδιών, κυρίως πατούσες ( και χεριών?) με άλλα σημεία του σώματος και την θεραπεία αντίστοιχων ασθενειών με πίεση στα σημεία των ποδιών( χεριών), αν τα έχω καταλάβει σωστά.

  -Ερώτημα – η ρηφλεξολογία λειτουργεί και στις πατούσες των σκύλων?

 5. Χε,χε .. την σκυλο-ρεφλεξολογία δεν την γνωρίζω.. είμαι επαγγελματίας ρεφλεξολόγος και πάντα διευκρινίζω πως δεν βλέπω κατοικίδια! Έχω ακούσει όμως για τέτοιου είδους θεραπείες σε ζώα. Ίσως κάποια στιγμή ξεφυτρώσουν και εναλλακτικοί κτηνίατροι, που ξέρεις.. Όσον αφορά την διευκρίνηση για την θεραπεία από τα χέρια (παλάμες) θα σου πω πως ναι υπάρχουν σημεία αλλά είναι πολύ μικρά για να έχουμε ουσιώδη αποτελέσματα. Αυτά για την ώρα και μια ερώτηση: γιατί η επικεφαλίδα μπάτε σκύλοι αλέστε ?

 6. Νίκο,
  στο ερώτημα σου » γιατί η επικεφαλίδα μπάτε σκύλοι αλέστε», σου απαντώ
  » Και γιατί όχι?» Ιησουϊτικη απάντηση, το ξέρω, αν και εμείς δεν ανήκουμε στο Τάγμα Ιησουϊτων , αλλά στους » Domini Canis» ..
  Πλάκα κάνω, το όνομα είναι τέτοιο που ταιριάζει με σκύλο συγγραφέα, και, σίγουρα ακούγεται καλύτερα απο, ας πούμε » κακό σκυλί ψόφο δεν έχει!»

  -Eσύ δεν έχεις blog?

 7. Μπάτε σκύλοι αλέστε,
  στο ερώτημά σου «-Eσύ δεν έχεις blog?», σου απαντώ «όχι» καθρεφτική απάντηση, το ξέρω, αν και θα μπορούσα να έχω..
  Πλάκα κάνω, όχι για το blog αλλά για την απάντηση, αν θες να τα πούμε υπάρχει το skype ή το email.
  Ξαναδιάβασα το blog σου και μπορώ να πω, ότι είναι πολύ ώριμος ο τρόπος σκέψης σου και θα περίμενα να μάθω τα νέα σου συμπεράσματα.

 8. Νικο,
  ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
  Μόνο που τα νέα μου συμπεράσματα θα καθυστερήσουν λίγο, λόγω του σαββατοκύριακου που πέρασε με εκδρομές και άλλα γλέντια – λεπτομέρειες σύντομα. ( Μπορεί να έχω «ώριμο τρόπο σκέψης», αφού είμαι ένας ώριμος σκύλος, 9.5 ετών, αλλά είμαι της αρχής »εκδρομές και γλέντι πρώτα, συμπεράσματα αργότερα!»)
  Με ρώτησες σε άλλο σου σχόλιο για ένα όνομα – είναι Lassie, όπως γράφεται και πάνω στη φωτό του πόστ..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: