Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Μαρτίου 25, 2008

Ασφαλιστικό-ψήφιση νομοσχέδιου 26/3/2008,μιά διαφορετική προσέγγιση

Η φίλη και συνεργάτις Dr. Κασάνδρα-Κλυταιμνήστρα Escobar, που μας έχει στείλει αστρολογικές αναλύσεις των πολιτικών τεκταινόμενων της Ελλάδας και πρόσφατα, έγραψε το παρακάτω άρθρο για τα σημαντικά γεγονότα που γίνονται , και έπονται να γίνουν, με θέμα το ασφαλιστικό , προσεγγίζοντας τα με την αστρολογική, αλλά και την πολιτική τους διάσταση:

» Το θέμα της τελικής ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό είναι ακόμα ανοικτό, δεδομένης της κίνησης του Συνασπισμού την περασμένη Πέμπτη 20/3 να ζητήσει, μέσω του Α. Αλαβάνου, την διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό. Ούτως, η ψήφιση αναβλήθηκε για τις 26 Μαρτίου.

Aς δούμε τι δείχνει το ωροσκόπιο του Κυβερνώντος κόμματος, που εικονίζεται παρακάτω -(στον εσωτερικό κύκλο είναι το γενέθλιο, και στον εξωτερικό οι πλανήτες του Ηλιακού τόξου- μεθόδου πρόβλεψης)

Η ΝΔ έχει ήδη, και θα έχει τα επόμενα χρόνια, πολλές δυσκολίες να διατηρήσει την εξουσία της και την μορφή του κόμματος όπως είναι τώρα – θα χρειαστούν αλλαγές δραστικές , που επιβάλλονται εκ των πραγμάτων, η περίοδος δε από τώρα, αλλά και στις επόμενες εκλογές, είναι κρίσιμη. ( Διελαύνων Πλούτωνας τετράγωνο πλανήτες στο Ζυγό)

Στην παρούσα φάση, με «ωραιοποιημένα» επικοινωνιακά μέσα, προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» για την σκληρή πραγματικότητα των πολιτών κυρίως για οικονομικά θέματα ( Αφροδίτη Η.Λ. -ηλιακού τόξου- σύνοδο Ερμή)

Υπάρχει ένα στοιχείο φαντασίωσης, η και εξαπάτησης, για το αν όλα αυτά θα γίνουν τελικά πιστευτά απο το λαό, είναι δε πιθανότατο ότι και η ίδια η κυβέρνηση εξαπατάται ως προς την αποτελεσματικότητα των μεθόδων , χρησιμοποιούνται όμως σε αυτές τις κινήσεις , επικοινωνιακές μεθοδεύσεις με σύμπραξη πολλών Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και δικαστικών αρχών, που λαμβάνουν μέρος στα show thw Τηλεοπτικής Δημοκρατίας μας. Ενα κλασσικό δείγμα είναι ότι όλοι απασχολούντο με την «Ζαχοπουλειάδα», μια ψευτο-ιστορία με την γνωστή συνομωσιολογία, που τελικά, όπως συνήθως, δεν μάθαμε, ούτε και πρόκειται να μάθουμε, τι έγινε, ενώ παράλληλα έτρεχαν καυτά θέματα για την χώρα, π.χ. ασφαλιστικό, Σκοπιανό κτλ. ( Γενέθλιος Ποσειδώνας στον Τοξότη, 12ο οίκο, σε τετρ. Γεν. Δία, ΚΑΙ Ερμής Η.Λ. τετρ. γεν. Δία, και με Διελ. Κρόνο στην Παρθένο σε τετρ. με τις θέσεις αυτές ).

Αυτή η κατάσταση διαρκεί απο το φθινόπωρο του 2007, και θα συνεχιστεί εως τουλάχιστον το φθινόπωρο του 2008, αφορά δε μεθοδεύσεις που δεν είναι άμεσα εμφανείς – πιθανώτατα αφορά την «υπόγεια» πολιτική της ΝΔ, όσον αφορά τους εμφανείς αντιπάλους τους – δηλαδή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως την αξιωμάτική αντιπολίτευση.. Ευνοείται τώρα η ΝΔ που η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχοντας χάσει ψηφοφόρους προς τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ, με την δημοσιότητα που απόκτησε μέσω του νέου του αρχηγού – πάλι με την σύμπραξη των ΜΜΕ.. ( Διελ. Ουρανός τρίγωνο στον γεν. Κρόνο της ΝΔ)

astrol-n-d-sa08011.jpg

Αλλά και το ωροσκόπιο του Κώστα Καραμανλή δέιχνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε κυκεώνα ξαφνικών καταστάσεων , απο εσωτερικούς -του κόμματος- και εξωτερικούς παράγοντες, χρειάζετια δε να δεί τους τρόπους επικοινωνίας και πληροφόρησης απο και πρός τη βάση του κόμματος του ,και του λαού γενικά (Διελ. Ουρανός αντιθεση Με Ηλιο, σύνοδο με Αρη, Σελήνη Η.Λ. 150ο Γεν. Ηλιο). Αυτό σημαίνει και μία ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη κατάσταση με τις επενδύσεις και τις αλλαγές για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και παράλογο ξόδεμα χρημάτων σε τομείς που δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά σε εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων -τα πρόσφατα οικονομικά σκάνδαλα με τα ομόλογα , η και τις ρυθμίσεις ασφαλιστικών χρεών απο μεγάλους εκδοτικούς οίκους και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις είναι γνωστά, τη στιγμή που εξοικονομούνται «ψίχουλα» απο τις περικοπές των χαμηλών-και μη- συντάξεων ( Δίας Η.Λ. τετρ. Γεν. Αφροδίτη )

Και πάλι όμως, υπάρχει στήριξη απο ΜΜΕ και ανώτερη εξουσία απο το εξωτερικό, η και την θρησκεία.. ( Κρόνος Η.Λ.,Κυβ. 9ου οίκου,προς τον γεν. Ηλιο -αυτό ενεργοποιείται τώρα απο διελ.Δία)

astrol-k-karamanlis-sa08012.jpg

Αύριο λοιπόν, αλλά και μεθαύριο, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή, Θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και με πολλά απρόβλεπτα, μέρα για τον Πρωθυπουργό ( οι τρείς διελαύνοντες πλανήτες Ουρανός, Ερμής και Αφροδίτη , σε σύνοδο με Αρη και αντίθεση Ηλιο , με την διελ. Σελήνη σε τετρ. αυτών των θέσεων την Πέμπτη 27/3).

Είναι πιθανότατο να τεθεί το θέμα του δημοψηφίσματος στη Βουλή, όπως ορίζει το άρθρο 110 Κανονισμού της Βουλής, και για τα ψηφισμένα νομοσχέδια που έχουν σοβαρό κοινωνικό βάρος .Για να εγκριθεί κάτι τέτοιο από την Βουλή, απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών, πράγμα ανέφικτο στην παρούσα φάση – οπότε δεν υπάρχει περίπτωση , και η ΝΔ είναι καλυμμένη απ’ αυτή την πλευρά. Κάποια άλλα απρόβλεπτα όμως θα υπάρξουν , και η αναστάτωση θα συνεχιστεί για καιρό, ίσως λόγω προσφυγών των εργατικών συνδικάτων δικαστικά.

Αλλά αυτά είναι για αργότερα- η δύσκολη κατάσταση θα συνεχιστεί για τον Πρωθυπουργό, κυρίως τέλη 2008, αλλά και 2009, χωρίς αυτό να σημαίνει πτώση της κυβέρνησης.»

Dr. Escobar, ειδικά για το θέμα των ΜΜΕ που ανάφερες, να παρατηρήσω ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως, με την συνεχή προβολή απο τα ΜΜΕ, των κυβερνητικά προσκείμενων συμπεριλαμβανομένων,λόγω του νέου αρχηγού του, ανέβηκαν τα ποσοστά του ΣΥΝ στο 17%, Το ΠΑΣΟΚ έπεσε στο 22% περίπου, και η ΝΔ έπεσε μέν, αλλά στο 28-29%, που είναι πολύ καλά για την τωρινή κατάσταση – δηλαδή ποιός είναι ο κερδισμένος , και ποιός ο χαμένος? Για το παρόν και το άμεσο μέλλον, ο κερδισμένος είναι σίγουρα η ΝΔ…Αλλά προσωρινά.

Εχουμε πολλές απρόβλεπτες εξελίξεις να δούμε τις επόμενες μέρες.

Advertisements

Responses

  1. Ηδη παρουσιάστηκε σήμερα, 26 Μαρτίου, η πρώτη δυσκολία για την ψήφιση του νομοσχεδίου, με την πρόταση κατάθεσης μομφής απο το ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση – το ψήφισμα για το ασφαλιστικό αναβλήθηκε για την επόμενη βδομάδα, και συζητείται απο το απόγευμα στη Βουλή η πρόταση ΠΑΣΟΚ-παράλληλα, ο Α.Αλαβάνος προχωρά με την δική του πρόταση για δημοψήφισμα περί ασφαλιστικού..

  2. Παρουσιάστηκε και δεύτερο εμπόδιο. Ο ΓΑΠ έκανε συγκέντωση υπό βροχήν έξω από τη Βουλή. Ήταν περίπου 1000 ομπρέλλες και ο γιωργάκης με μπουφάν. Ήταν όλα πολύ ωραία.

  3. πασοκάριε, υποψιάζομαι ότι είσαι μία απο τις 1000 ομπρέλλες….

    Αν είχα έρθει κι εγώ, θα είμασταν » Οι 1001 ομπρέλλες», κατά το » χίλιες και μία νύχτες – Παραμύθια της Χαλιμάς»

  4. Ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου περί τα πολιτικά, από αστρολογική άποψη, με αφορμή το ασφαλιστικό.

  5. @colplatanos, πραγματικά, η Dr. Escobar ξέρει καλά να ταιριάζει τα αστρολογικά με τα πολιτικά – εμένα πάντως , μου φαίνεται ότι και τα πολιτικά από μόνα τους , είναι προβλέψιμα…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: