Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Μαρτίου 6, 2008

Blogs-που πάει η ελευθερία του λόγου? Η απάντηση!

Πολλά συζητούνται για το υποτιθέμενο νομοσχέδιο που θα βάλει φρένο στην «υποτιθέμενη» ασυδοσία του λόγου στο Διαδίκτυο. Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πολλλά για να φιμώσουν τον ελεύθερο λόγο, ΑΝ – λέμε, ΑΝ – γίνει κάτι τέτοιο, εγώ έχω έτοιμη την απάντηση –

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ!

Μπορείτε να γελάτε όσο θέλετε, αλλά εγώ έχω σκεφτεί αυτό το σχέδιο εδώ και χρόνια. δεδομένου ότι προχωράμε αργά αλλά σταθερά προς μεγαλύτερο έλεγχο της ιδιωτικής ζωής, με διάφορους τρόπους ( π.χ. δέστε το Google map- είναι τόσο ακριβές, και σίγουρα κάποιοι έχουν ακριβέστερες εκδόσεις , που μπορούν να παρακολουθήσουν πόσα βρακιά έχεις κρεμάσει στην ταράτσα της πολυκατοικίας σου!) . Και ας μην μιλήσουμε για τα τηλέφωνα, σταθερά και κινητά… Ξέρουν επίσης ακόμα και τι μάρκα κονσέρβα σκύλου τρώω, και ΠΟΣΕΣ τρώω την εβδομάδα- γιατί μας έχει φακελλωμένους ακόμα και το σουπερμάρκετ!( Bέβαια , εγώ τους παραπλανώ γιατί ψωνίζω και απο το pet shop, που δεν μας φακελώνει, αλλά τέλος πάντων..)

– Να συμπληρώσω εδώ ότι τα περιστέρια θα είναι πλήρως εκπαιδευμένα, θα φοράνε αλεξίσφαιρες στολές και πρέπει να είναι ταϊσμένα πρίν φύγουν, για να μην τα παρασύρουν τίποτα επιτήδιοι με φαγητά και πάνε αλλού..

– Το θέμα είναι ότι, με διάφορους τρόπους, προχωράμε σε μιά κατάσταση όπου θα ελεγχόμαστε με διάφορους τρόπους, και , όπως πάντα, η πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους , ανάλογα με τους στόχους του καθενός που την κατέχει, για καλό η για κακό. Το ίδιο ισχύει και για την τεχνολογία, η οποία μας δίνει τόσες δυνατότητες, αλλά δημιουργεί εξάρτηση και μας ελέγχει… Ειδικά σήμερα, με τόσες διακοπές της ΔΕΗ, θα είστε πολλοί εκεί έξω που δεν έχετε τι να κάνετε, γιατί δεν λειτουργεί ο υπολογιστής, ούτε η τηλεόραση, καθώς και πολλά τηλέφωνα… Αλλά ευτυχώς υπάρχει πάντα το τρανζιστοράκι, για ώρα ανάγκης!

Η γνώση είναι δύναμη, η , όπως έλεγαν οι παληοί » καλύτερα να ξέρεις, παρά να έχεις!»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: