Αναρτήθηκε από: mpateskyloialeste | Φεβρουαρίου 16, 2008

Αλέξης Τσίπρας, νέος πρόεδρος Συνασπισμού-πολιτική ανάλυση με »διαφορετικό» χαρακτήρα! Μέρος 1ο.

Με την ευκαιρία της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα ως πρόεδρου του Συνασπισμού, εκλογή που αναμένεται να φέρει ανανέωση και νέα πνοή στην Αριστερά, η φίλη – και ελπίζουμε ,και συνεργάτης – διεθνώς γνωστή ( εκτός απο την Ελλάδα) πολιτική αναλύτρια, ακτιβίστρια και αστρολόγος Dr. Κασσάνδρα-Κλυταιμνήστρα Escobar , ελληνοπερουβιανής καταγωγής, Με Ph.D. στον τομέα «Εναλλακτικών αναλυτικών Μεθόδων» του Universidad de Quetzalkoatl, μας έστειλε την αστρολογική ανάλυση του χαρακτήρα του Αλέξη Τσίπρα, για να ξέρουμε τι να αναμένουμε…

Αν και το παρόν blog δεν ασπάζεται απαραίτητα την ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ της παρούσας πολιτικής ανάλυσης , πιστεύουμε ότι η ανάλυση αυτή καθ’ αυτή έχει ενδιαφέρον, γι’ αυτό και σας την παραθέτουμε:

ΣΗΜ 1: Παρουσιάζουμε και τον αστρολογικό χάρτη, και τα στοιχεία απ’ όπου βγήκαν τα συμπεράσματα , για όσους ασχολούνται.

ΣΗΜ 3: Η συγγραφέας αναφέρει ότι, επειδή η ώρα γέννησης είναι άγνωστη, άρα και η ώρα γέννησης που αναφέρεται στο ωροσκόπιο είναι υπόθεση εργασίας της συγγραφέας, τα στοιχεία που αναφέρονται στη Σελήνη ( συναισθηματικό κόσμο και οικείο περιβάλλον)μπορεί να μην είναι ακριβή- η Σελήνη στην υποθετική ώρα γέννησης είναι 0 μοίρες του Τοξότη- λίγη ώρα πρίν θα την τοποθετούσε στο ζώδιο του Σκορπιού, αλλάζοντας τα δεδομένα..

ΣΗΜ 3: Επειδή το όνομα της Κασσάνδρας-Κλυταιμνήστρας Escobar είναι ωραιότατο, αλλά πολύ μακρύ , και τα αρχικά του ονόματος (Κ.Κ.Ε.) παραπέμπουν σε παραπλανητικούς δρόμους, θα την αποκαλώ , για συντομία, Dr. Escobar..

‘Αστρολογικός χάρτης του Αλέξη Τσίπρα- γέννηση 28 Ιούλη 1974, ώρα άγνωστη.

atsipras-natal600-100.jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε με τον Ηλιο στο ζώδιο του Λέοντα, που του δίνει αρχηγικές ικανότητες, φιλοδοξία και δύναμη. Είναι υπερήφανος, και όταν είναι σε θέση ισχύος, θα κάνει τα πάντα για να δικαιώσει την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει σ’ αυτόν οι άλλοι.

Του αρέσει να προβάλλεται και να τον θαυμάζουν, και εδώ είναι ένα απο τα σημεία που πρέπει να προσέξει, να μην γίνει υποχείριο των «κολάκων» που σίγουρα , λόγω θέσης, θα τον πλησιάσουν.

Είναι πρακτικός, με φιλοσοφικές ανησυχίες και πνευματικότητα, χαρακτηριστικά που μαζί με τον ενθουσιασμό και την έμπνευση, βοηθούν στο να διαμορφώσει την κοινή γνώμη.

Η ισχυρή προσωπικότητα του Λέοντα μπορεί να εκφράσει την ισχύ του με ακόμα εντονότερο και θετικό τρόπο, και έχει μεγάλη αντοχή στις δυσκολίες ( Ηλιος εξάγωνο Πλούτωνα) .

Είναι ευαίσθητος χαρακτήρας, με οράματα και καλλιτεχνικές τάσεις. ( Ηλιος τρίγωνο Ποσειδώνα)

Στις σχέσεις του με τους άλλους είναι συγκρατημένος, μετρημένος, σταθερός, και δεν εκφράζεται ευκολά αν δεν είναι σίγουρος για αυτά που λέει και πιστεύει . Είναι αξιόπιστος, αλλά και πιστός σε όσους σχετίζεται ( Σύνοδος Ερμή, Αφροδίτης , Κρόνου στον Καρκίνο).

Εχει ευρύ πνεύμα, ευστροφία και είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες ( Ερμής τριγωνο Δία)

Δέν αποκλείεται η τάση να γίνεται νευρωτικός και να «παραμυθιάζεται», και η φαντασία να οργιάζει , ειδικά όταν δεν μπορεί να εκφράσει τις επιθυμίες του ελεύθερα. Στον τομέα των σχέσεων, είτε με συνεργάτες η με προσωπικές σχέσεις, είναι απόλυτος, έχει ένταση, και μπορεί να δημιουργήσει έντονες καταστάσεις, λόγω της απολυτότητας που χαρακτηρίζει τον τομέα αυτό της προσωπικότητας του.( Αρης τετράγωνο Ποσειδώνα και Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνα)

Και τώρα τα στοιχεία που γράφονται με επιφύλαξη, γιατί θεωρούν ότι η ώρα γέννησης είναι 9.00 π.μ. η αργότερα, οπότε και η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη : Η Σελήνη στον Τοξότη δίνει μιά ιδεαλισtική και συναισθηματική προσωπικότητα, με υψηλούς στόχους και αισιοδοξία, αλλά με έλλειψη ρεαλισμού κατά καιρούς. Μπορεί να γίνει ευερέθιστος και νευρικός ( Σελήνη τετράγωνο Αρη).

O ιδεαλισμός και η ευαισθησία που τον χαρακτηρίζουν (Σελήνη σύνοδο Ποσειδώνα), μπορεί να δεχτούν πλήγματα στο άμεσο μέλλον – επόμενους μήνες – πιθανά γιατί θα δεί την σκληρή πραγματικότητα, όταν θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τα πιστεύω του στην πράξη ,και αυτό μπορεί να καθυστερήσει , η εμποδιστεί απο άτομα, ρεύματα η καταστάσεις ( Διελαύνων Κρόνος τετράγωνο Σελήνη-Ποσειδώνα)

Στο Δεύτερο μέρος, που θα δημοσιεύσουμε πολύ σύντομα, θα δούμε τα στοιχεία του πλαισίου της Εκλογής του, και τι αυτά μας δείχνουν για το μέλλον.

Advertisements

Responses

 1. Ο Πλούτωνας στον πρώτο οίκο περιορίζει την διάθεση προβολής και θαυμασμού και τον καθιστά σεμνό, ενώ μάλλον τον βοηθά να οργανώσει και την προσωπικότητα του ως προς τα ηγετικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να μείνουν στη σφαίρα και μόνο της θεωρητικολογίας μίας και ο ήλιος βρίσκεται στον 11ο οίκο που αφορά περισσότερο τα ιδανικά και την ένταξη σε συλλογικότητες παρά πρακτικότητα. Σελήνη – Ποσειδώνας στο 3ο τον καθιστά γοητευτικό μεν, αλλά και με δυσκολία στο να επικοινωνεί καλά και όσα θα ήθελε με τον κόσμο, διότι ο ο ίδιος θα έχει σχετική σύγχυση σε όσα εισπράττει και στο πώς βλέπει τους «απέναντι». Χρειάζεται προσοχή στις εξιδανικεύσεις που κάνει. Ιδιαίτερα στα 43 του θα είναι μία κρίσιμη χρονιά ως προς την αποσαφήνιση της ιδεολογίας του. Η κοσμοθεωρητική του αντίληψη είναι μάλλον υπέρ της συντήρησης των υπαρχουσών δομών, αλλά με φρέσκια ματιά ως προς τους τρόπους επίτευξης αυτού του στόχου. Κοινωνικά θα εκπροσωπήσει περισσότερο τη νέα γενιά όπως φαίνεται ήδη, αλλά με ένα παραδοσιακό τρόπο. Θα φέρει ανατροπές σε αξίες και θέματα που θα αφορούν το γάμο ως θεσμό, τις συνεργασίες και εργασιακά θέματα. Χρειάζεται να προσέχει την αυτουπόσκαψη σε ζωτικά θέματα που τον αφορούν, διότι θα θεωρεί κάποιες φορές ότι έχει κρυφούς εχθρούς ενώ ο ίδιος θα έχει δημιουργήσει ασυνείδητα το πρόβλημα στον εαυτό του. Οσο δεν έχει επαρκή αυτογνωσία θα χρειάζεται να προσέχει όσους θεωρεί ως «κρυφούς εχθρούς». Αυτά, τελείως ερασιτεχνικά και από μένα…

 2. @coolplatanos, ευχαριστώ για τα εύστοχα και διεισδυτικα σχόλια σου για το ωροσκόπιο του Α. Τσίπρα – αν δεν έχεις αντίρρηση, θα το αναρτήσω. Απλά, όπως έχω αναφέρει, δεν ξέρουμε την ακριβή ώρα γέννησης, άρα και την θέση των πλανητών στους οίκους, αν και έχουμε την υποψία – Κυρίως η Dr. Escobar – oτι ο ωροσκόπος είναι Παρθένος, η αρχές Ζυγού, άρα Πλούτωνας στον 1οίκο…

 3. Το πιθανότερο είναι πως είναι σωστή η ώρα που έχει χρησιμοποιήσει. «Κολλάνε» με το δημόσιο προφίλ τουλάχιστον όσα φαίνονται στο χάρτη του. Απλά πες στην Dr Escobar ότι όταν αναλύει δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να διαφοροποιεί κάπως και τις ερμηνείες που αφορούν χαρακτήρα και να δίνει περισσότερη σημασία στους πλανήτες γενιάς, που επηρεάζουν περισσότερο τα άτομα που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή. Θεωρώ πιθανότερο να έχει σελήνη στο Σκορπιό παρά στον Τοξότη, χωρίς φυσικά να είμαι σίγουρη. Πολύ πρόχειρα έκανα την ανάλυση που έκανα και δεν πρόλαβα να σου πω ότι δεν χρειαζόταν «προβολή» και σε ποστ. Αλλά χαλάλι σου! Ετσι κι αλλιώς προσωπικά δεν πιστεύω στην αστρολογία άσχετα αν την έχω σαν χόμπι και σαν βοηθητικό μέσο να συμβουλεύω φίλους για όσα δεν θα μπορούσα να τους πω σε άλλη «γλώσσα» 🙂

 4. Και πάλι ευχαριστώ για το σχόλιο- θα τα μεταφέρω στην Dr. Escobar,που μόλις γύρισε απο την εκδρομή στα χιόνια – πτώμα!- και τώρα ετοιμάζεται να »ξεπετάξει» και το δεύτερο μέρος του άρθρου περί εκλογής Τσίπρα..

 5. Αγαπητή (ε) μπάτε σκύλοι,
  εδώ στα βόρρια που μένω όλα είναι κάτασπρα και είμαι αποκλεισμένος. Μέσα στην απελπισία μου και μπρος στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού ελπίζω κι εγώ στον Τσίπρα, αφού βλέπω τον κρατικό μηχανισμό που έστησε ο δικομματισμός να χωλαίνει. Θα δείξει.

 6. Φίλτατε Σκοτεινέ Πάν,
  έτσι είναι, ο δικομματισμός δεν χτυπαέι τώρα μόνο το λαουτζίκο, αλλά και τα βόρεια προάστεια..Μιά ερώτηση- Ο Τσίπρας, που θα μας σώσει, που μένει?

 7. θα ήθελα να επικοινωνήσω με την κυρία coolplatanos αν γίνεται με κάποιο τρόπο για μερικα αστρολογικά 8έματα. ευχαριστώ.

  το εμαιλ μου μπορεί να δημοσιευτεί.

 8. elias_0000_0000@yahoo.com

 9. elias, ελπίζω να το είδε το μηνυμα σου ο/η coolplatanos

 10. Για τη γέννηση του καθαρή στροφή αρκετές ώρες αύξουσα δίδυμα άλλες ζημιές 1,50 ανοδική Υδροχόος…20 ώρες; 9 ώρες από τον κώδικα αυτό φτάνει;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: